Mám kojit nebo řešit váhu s dr?

Minnies91
20.6.16 14:21

mám kojit nebo řešit váhu s dr?

Zdravím všechny, mám dotaz…
Kvuli mé váze(obezita 3stupně),přemýšlím jestli ukončit kojení a konečně to řešit váhu s obeziologem. Prý se mu mám ozvat až právě nebudu koji. Zhubnout ASI prostě sama nedokážu :,( děkuji všem moc za radu..
Neříkám, že se na to vykašlu ještě se pokusím ale prostě nemám vuli…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5269
20.6.16 14:22

@adelnsn záleží kolik je dítku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13754
20.6.16 14:22

@adelnsn a kolik je miminku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
20.6.16 14:25

Ahoj, a jak máš staré miminko? Pokud je mu míň než rok, tak bych určitě myslela víc na něj a ještě aspoň do toho roka kojila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minnies91
20.6.16 14:26

Ahojky
@Anne87 @AnastazieB @stiskoch 6měsícu a kojím plně

• Citovat
  • Upravit
2675
20.6.16 14:29

Řeším něco podobného. ale malému je necelých 6m a chci ještě kojit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
20.6.16 14:29

@adelnsn tak to bych určitě ještě počkala, alespoň do toho roka, vždyť teď budete začínat zavádět příkrmy, které se zavádějí jen pár lžičkama a dokojí se vždy, pro tak staré mimčo je mateřské mléko ještě hodně potřebnou součástí jídelníčku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
20.6.16 14:34

@adelnsn Záleží, jak se cítíš, i psychicky. Pokud ještě chceš vydržet, nebo už tě to deptá psychicky, obtěžuje zdravotně nebo i jen fyzicky a bylo by lepší začít s tím dělat něco hned. Odkojeno máš 6 měsíců, což je krásné a do toho roka už je to takový bonus, ten můžeš dítěti dát i tím, že se dáš dohromady :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.16 14:36

Já bych ještě počkala… obezitu máš asi delší dobu, ne? Malé miminko budeš mít jen rok, pak batole atd… nikdy už toto období nevratis. Co by jiné máminy daly za to ještě v 6 měsících plné kojit! :srdce:

• Citovat
  • Upravit
35791
20.6.16 14:41

Hele, stejně hubnutí bude ve finále jen na tobě, oni tě mohou jen občas kontrolovat. Mírně cvičit a jíst zdravěji můžeš i při kojeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15231
20.6.16 14:46

@adelnsn Kojit bych v 6měsících nepřestala, ale taky bych to nebrala jako důvod k nehubnutí… Méně jíst a cvičit se dá i při kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101678
20.6.16 14:57

@adelnsn Klidně bych se mu ozvala i při kojení… najet na zdravou stravu a rozumně se hýbat můžeš klidně i při kojení, nevidím důvod, proč kvůli tomu přestávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
20.6.16 15:05

Váhu klidně přece můžeš řešit i během kojení. Zdravá strava, rychlejší chůze s kočárkem, na pohodu.

• Citovat
  • Upravit
22614
20.6.16 15:07

@adelnsn počkala bych do toho roka, ted je to kojení ještě hodně důležité a kojíš často. ;)
Pozměň jídelníček a trochu se hýbej, léto je na to jako dělaný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
20.6.16 15:09

@adelnsn Chápu tě - já to mám tak, že při kojení vždycky přiberu. Momentálně už jsem taky v pásmu obezity a kojení jsem taky dost řešila. Syn se ne a ne nechat odstavit a dokud kojím, nepomáhá ani cvičení, ani zdravá strava. Teda pomáhá mi v tom, že už dál tolik nepřibírám. Synovi je 19m a už se skoro odstavil. Dávám tomu ještě léto, na podzim s na to vrhnu (po prázdninách, až starší synové půjdou zase do školy a já budu mít víc času na sebe). Beru to tak, že kojení zažívám naposled a vím že zhubnout bude běh na dlouhou trať a nechci se trápit výčitkami, že jsem upřednostnila svoje hubnutí před psychickou pohodou syna. Takže moje rada - ještě koj, třeba se ti dítko odstaví samo a ty se pak nebudeš trápit výčitkami svědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová