Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Niky neboj, doktor ví co dělá. Já jdu taky na kardio později než všichni ostatní. ![]()
Neboj mimi bude v pořádku. A už víš jestli je to holčička nebo kluk? A jaké máte jména? Už jsme se dlouho nebavili
Mimi určitě nebude nemocné proto, že půjdeš později na screening. Doktor tě nejspíš pozval na tzv velký UZ, a ten se dělá kolem 20.tt (nejsem si jistá, ale já myslím byla až kolem 22.tt). Ty máš možná na mysli NT screening, který se dělá na konci prvního trimestru, tj do 13.tt. Ten už nestihneš, ale neznamená to, že to ublíží miminku. Na ten první screening spousta doktorů neupozorňuje, což je škoda. Ne každá maminka hltá informace o těhu a možných vyšetřeních (jako třeba já
) a tenhle screening v případě negativního výsledku maminky dost uklidní.
Přeju zdárný průběh těhotenství a zdravé miminko
.
Jeste nevim:( az 1.11. se ani nedockam. Jmena jeste moc nevime ale nejspi Nikola a Matyáš:) Co ty?
Tak já mám potvrzeného kluka a bude to Sebastián … a kdyby náhodou tak by byla Bibianka ![]()
Niky neboj, ten screening ve druhém trimestru se dělá právě ve dvacátém týdnu a je to jedna z nejspolehlivějších metod kontroly miminek. Dřív 15-20tt) se udělat tento screening nedá. Do 13tt se dělá screening v prvním trimestru a ten se zase nedá dělat později. Osvícení a vzdělaní doktoři nechají maminku projít jen jedním z těchto screeningů.(Je to opakované vyšetření.)
A ty jsi měnila lékaře teď v průběhu tohoto těhu?
Nikol, klid. Jak píše pistinka, ve 20. tt je důležitej screening, předchozí vyšetření (triple test) jsou prý dost zavádějící, často ukážou falešnej poplach a pak je stres a odběr plodový vody a často se nic nepotvrdí. Mimčo bude OK, hlavně se snaž mít pozitivní mysl a něčím se zaměstnat, ať na to tak nemyslíš ![]()
Ahoj holky tak moc dekuji .A ano menila jsem dr. ted mam jineho. Ten predesly mi neveril ze krvacim a poslal me zpet do prace. A o dva dny pozdeji jsem mela tak velke bolesti ze jsem zkoncila ve spitalu. Odlucujici se placena diagnoza hrozici potrat. Bylo to pry taktak. Nastesti je vse O:K:
Niky7 píše:
Ahoj holky chci se vas zeptat. mela jsem dr. kvuli kteremu jsem malem prisla o mimi a ted jsem u jineho a ten mi domluvil screnning. Ale az ve 20tt. ted jsem v 15tt. Slysela jsem ze se to ma delat driv. Takze se bojim aby mimi nebylo nemocne nejak kdyz uz je pozde. Jsem zoufala
Screening se dělá běžne kolem 20tt, druhý genetický ultrazvuk tomu někteří říkají. Ten přesnější se dělá ve 13tt(někdy kolem), ale ne všichni Dr jsou toho názoru takže nevím. Jinak že jsi změnila Dr je dobře. Já jsem kvůli svému gynekologovi, ke které mu jsem chodila 5 let o jedno miminko přišla, už k němu samozřejmě nechodím. No a screening na zdraví dítěte vliv vlastně nemá, ono to jenom odkryje vady, dozvíš se jestli je zdravé a tak, tak já bych se na něj těšila. Přeji hodně štěstí, at je drobek zdravý:)
Ahoj chtěla bych od vás poradit minulý týden jsem byla u doktora a rekl mi výsledky z krve měla jsem pozitivní hcg v krvi ale na ultrazvuku nebylo nic vidět.. Šla jsem tam o dva dny později abychom zjistili jestli se mi hcg zvyšuje o dva dny se má spravne zvýšit o 200 ale mě se zvýšilo jen o 20 od kontroli uběhl týden a dnes jsem krvacela jako při ms myslíte že je to samovolny potrat??
@Bruca234 vypadá to tak, udělej si test, když bude negativní je to jasné a jednalo se o biochemické těhotenství
Ahoj holky chci se vas zeptat. mela jsem dr. kvuli kteremu jsem malem prisla o mimi a ted jsem u jineho a ten mi domluvil screnning. Ale az ve 20tt. ted jsem v 15tt. Slysela jsem ze se to ma delat driv. Takze se bojim aby mimi nebylo nemocne nejak kdyz uz je pozde. Jsem zoufala