Ultrazvuk 20. tt

Anonymní
22.9.10 08:54

Ultrazvuk 20.tt.

Ahoj, omlouvám se předem za hloupý dotaz, ale zajímalo by mě, jak probíhá velký ultrazvuk ve 20.týdnu. Co jste si vzali na sebe (u mé gynekoložky chodíme ve tkané sukni, kterou tam prodávají)? Jak dlouho trvá vyšetření? Platili jste něco? Udělali Vám nějaký záznam -DVD, fotky? Zajímá mě hlavně někdo z okolí Mostu. Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1128
22.9.10 08:58

ahoj,tak to mě také zajímá,jdu na něj v pondělí,ale já chodím ke své gyndařce,tak nevím,zda mě pošle jinam,nebo až na to srdíčko,jsme z Kadaně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
22.9.10 09:00

Ahoj, já jdu taky v pondělí a ve čtvrtek na srdíčko. No chtěla jsem jít v úterý, ale zapomněla jsem, že je svátek, tak bych tam byla asi jediná. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
22.9.10 09:02

U mě probíhal jako každý jiný UZ, akorát byl delší a dr na to koukal podrobněji. Mám normálního dr, který mě nenutí chodit v sukni, navíc mi dolů nekoukal, takže jsem jen ukázala břicho. Teda gyndaře, co nutí ženský svlíkat se do sukní, fakt nesnáším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
22.9.10 09:06

Tak u nás to zaleží jen na nás, ale upřímně jsem ráda, že ty sukně u nás má. Někdy mě totiž i prohlíží, tak se pak rychle svlékat :-? ? A to chodíš ve spodním prádle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
22.9.10 09:09

Probíhá normálně jako každý jiný ultrazvuk, akorát trvá dýl, doktorka/doktor kouká podrobněji, jak tu už někdo psal :-) A taky záleží kam se na ten velký ultrazvuk jde, já jsem třeba byla v Brně na specializovaném pracovišti, sice to není zadarmo, ale mám jistotu, že je všechno jak má být :-) Přišla jsem tam normálně v riflích a ukázala břicho, to bylo celý. Trvalo to tak cca 10 - 15 minut, udělali mi fotku. A zase záleží jak kde, tam kde jsem byla já ti udělají i záznam na DVD. Určitě se něco takového najde i někdem tam u vás. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
22.9.10 09:14

Tak UTZ ve 20. týdnu je podrobnější než ty předchozí. Dr. měří různé rozměry miminka, podle kterých určí, zda jeho celková velikost řádově odpovídá týdnu těhotenství. Nicméně každý jsme jiný, takže vše je v limitu 14 dní před a po aktuálním tt. Pro určení velikosti se měří obvod hlavičky, obvod bříška a délka stehenní kosti myslím. Dál doktor kontroluje jak probíhá vývoj mozku, a všech ostatních vnitřních orgánů, zkontroluje, že dítě nemá rozštěp patra ani páteře, prohlédne srdíčko zda bije a má v pořádku všechny čtyři komory, většinou již ukáže také pohlaví, zkontroluje pupečník, zda jsou průchozí všechny tři cévy, spočítá prstíky a tak dále… U mě to celé trvalo dokonce 20 minut. Ležela jsem na zádech s odhaleným bříškem, podložená ručníkem. Svlékat jsem se nijak víc nemusela. Nicméně protože miminko nespolupracovalo a nechtělo ukázat nějakou důležitou část tělíčka, tak mi udělala i vaginální UTZ a to jsem si samozřejmě musela stáhnout kalhoty a kalhotky z jedné nohy, aby se do mě dostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
22.9.10 09:17

já to mám spojené i s poradnou,takže si beru sukni,ale pakmě nechá doktorka převléknout a jukáme na UTZ,ale jak jsme psala,chodím ke své gyndařce,takže mi udělá asi i ona twen velký UTZ a na to srdíčko půjdu na polikliniku,
jo a ještě mám dotaz,máte už pohyby?já nejsme z toh vyplašená,protože mám panděro jak pomalu v 7.měsíci-tedy ve stoje,a už čekám 3.dítko,a při těch prvních 2 už jsme pohyby měla,ale taky o 10 kg míň,to je pravda :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
22.9.10 09:19

No právě proto jsem ráda za ty sukně. Já mám třeba problémy s čípkem a tak mě většinou prohlédne, pak udělá ultrazvuk přes břicho a ještě spodem. To bych si udělala pěknou rozcvičku, kdybych se měla pořád oblékat a svlékat. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
22.9.10 09:20

jé,mafino,to je super popsané,díky,já sice čekám 3.,ale dřív nebyly tak podrobné UTZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
22.9.10 09:21

No já čekám svoje první a pohyby necítím, ale na ultrazvuku je mimčo pěkně čilý, tak se vždycky uklidním. Teda občas mám pocit, že se něco děje, ale pak si to vždycky rozmluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
22.9.10 09:28

terrad,já si také myslím,že už,a pak si řeknu,že to byly asi jen prdíky :mrgreen:
a na UTZ jsme byla naposledy před 5 týdny,bylo vše v pořádku,tak doufám,že bude i teď :andel:
toto 3.dítko je vymodlené po několika pokusech IVF

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
22.9.10 09:30

Já taky měla pocit, že pohyby necítím, když už bych měla, ale nakonec jsem zjistila, že to bublinkování, co jsem cítila, byly pohyby. Hodně jsem o tom tehdy četla, protože jsem se taky bála a dočetla jsem se, že když je třeba placenta na přední straně, tak jsou pohyby míň cítit atd. Takže klid, přijde to každým dnem a je to moc úžasné :-) Ke konci těhotenství budete pohyby na bříšku dokonce i vidět a budete moct miminko chytit za patičku nebo kolínko. Je to super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
22.9.10 09:34
Mafina5 píše:
Já taky měla pocit, že pohyby necítím, když už bych měla, ale nakonec jsem zjistila, že to bublinkování, co jsem cítila, byly pohyby. Hodně jsem o tom tehdy četla, protože jsem se taky bála a dočetla jsem se, že když je třeba placenta na přední straně, tak jsou pohyby míň cítit atd. Takže klid, přijde to každým dnem a je to moc úžasné :-) Ke konci těhotenství budete pohyby na bříšku dokonce i vidět a budete moct miminko chytit za patičku nebo kolínko. Je to super!

Jé, tobě už moc dní do konce nezbývá, co :palec: ? Už bych taky brala konec, večer mám břicho, jak před porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
22.9.10 09:35

maffino,já mám též placentu na přední straně,ta ty bublinky snad bude ono :pankac:
takže z UTZ jsme se dostaly až na pohyby,taky super :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky