Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, před prvním UTZ jsem měla vypít hodinu před vyšetřením litr vody, musí se to i u velkého, scre. UTZ ve 20tt? Tenkrát to bylo v poho, ale teď když čůrám třikrát do hodiny by to bylo horší.
@Raddkka Já nemusela ani u prvního, nikdo mi nic takového neřekl, tak myslím, že nemusíš ![]()
@Raddkka nemusela jsem ani u jednoho, ve 20tt mě dokonce doktorka hnala, ať se jdu vyčůrat, že přes ten plný močák pořádně nevidí na miminko ![]()
@Raddkka Jo, mně MUDr. taky řekl, že před UZ ve 12.tt hodně napít a pak mě MUDr. v nemocnici hnala na WC
Ve 20.tt bych řekla, že už to bude kontraproduktivní a rozhodně bych se nenalívala ![]()
Tak teď to uff neplatí, u prvního jsem to měla vysloveně napsané u žádanky o UTZ. Díky holky, oddychla jsem si.
Mafina moc děkuji za super popis, hned jsem klidnější, když vím co mě čeká
já cítím pohyby od konce 17tt, což mi přijde fakt brzo vzhledem k tomu, že jsem prvorodička a když všude čtu o tom, že pohyby jdou cítit až od 20tt, asi mám holt čilé dítě ![]()
21tt
dobrý den,
k lékaři jsem přišla už těhotná 21tt. Dělal mi podrobný ultrazvuk a nic nezjistil, prý vše v pořádku ani na odběr plodové vody mě neposlal. Ultrazvuk má moderní a má i atestace provádět genetické vyšetření.
Jsou v tom 21tt rozpoznatelné vady nebo syndromy?
Děkuji za odpověď.