Mimi neodpovídá týdnem dle MS

110
22.9.10 11:37

mimi neodpovídá týdnem dle MS

Ahoj holky. stalo se vám některým, že miminko bylo pozadu? Vždy jsem měla rozdíl mezi MS a UTZ dva dny, tedy o dva dny méně. Ale na poseldním měření mi vyšlo, že dle MS jsem 22+6 a dle UZT 21+3. To je už přes týden rozdíl, zdá se mi to už hodně. Nevím, jestli s tím mám jít do poradny, tohle měřeními dělali v rámci vyšetření na ambulanci, ale nikdo nic neřekl, jen, že je vše v pořádku. Další UTZ má proběhnout dle plánu, tzn. někdy 30-32 tt. Zítra jsem chtěla nastoupit do práce. Myslíte, že to mám řešit a nemůžu nástupem do práce nějak vývoj ještě více pozastavit? díky A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10178
22.9.10 11:49

Každé miminko se vyvíjí jinak rychle, měření na UTZ taky není úplně přesné, týden není zas tak moc, můžeš být v klidu, je to OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
22.9.10 11:52

Co se týká té práce, pokud není fyzicky moc náročná, tak klidně nastup. Pokud vím tak práce nemá vliv na vývoj miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.10 12:05

Podle mně je to normální, já měla rozdíl i více jak 14dní. Nikdo to neřešil.
Kdyby byl u tebe problém, tak ti to určitě řeknou.

• Citovat
  • Upravit
2999
22.9.10 12:08

Ono hlavně vem si, že ani podle PM to není přesné… počítá se sice poslední menzes, ale k ovulaci dochází zhruba 10-14dní po ní a v této době dochází k oplodnění, takže buď v klidu, je to naprosto OK, že nesedí PM a UTZ, já mám zase opačný problém ale jsem 14dní podle UTZ dál, než podle PM, hlavně, že se cítíš dobře a na UTZ jsi dopadla taky dobře… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
22.9.10 12:36

Od ukončení prvního trimestru už se děti vyvíjejí jinak rychle, už tam zasahují i dispozice po rodičích, jestli bude v budoucím životě spíš drobné nebo velké, jestli bude mit dlouhe nohy nebo to bude kraťonožka, jestli bude spíš bříškaté nebo hubené.

Samozřejmě výrazné zaostávání ve vývoji je už něco jiného, ale tady je to fakt pár dnů, nemluvě o tom, že když měří velikost někdo jiný, tak každý má jinak to měření, záleží i na momentální mrskavosti dítěte a tak.

Na velký utz bych se objednala ve 30.tt a kdyby tam bylo výraznější zaostání, tak bych to začala řešit, pak by mě zajímali průtoky pupečníkem, stav placenty, ozvy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
22.9.10 12:41

Kazde miminko je jine. Nase Zuzi v poslednim trimestru zaostavala dost - pan doktor vzdycky rikal, hlavicka o 3 tydny mensi, telicko o 3 tydny hubenejsi, nozicky dlouhe, ty odpovidaji. Takze budete mit drobrou dlouhonohou modelku :lol:
Tak se neboj, Zuzi se narodila ve 38tt, mela 2590g a 49cm, uplne normalni zdrave miminko, jen drobnejsi. A domu jsme sly za 3 dny. Ted je to drak, ktery je vyvojem spis napred :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
22.9.10 12:44

Děkuji moc holky, práci mám kancelářskou, největší problém bude ráno vstávat jen :-). Docela jste mě uklidnily. Já mám 159 cm a manžel 182 cm :-), tak nevím, jestli bude mimčo po mě nebo po tátovi, ale holčičky jsou spíš na tátu že? ve 20.tt to bylo zpoždění-2 dny, až tento týden byla 22.tt a měla být 23.tt. Taky teď týden mrodím, mám dávivý kašel, jestli to nějak nemůže souviset, trošku jsem krvácela, proto na ambulanci, ozvy okolo 155 tepů, čípek v poho i dle UZT nic neviděla špatně. Jen ve zprávě mě zarazil ten rozdíl větší už.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
22.9.10 12:59
adela27 píše:
Ahoj holky. stalo se vám některým, že miminko bylo pozadu? Vždy jsem měla rozdíl mezi MS a UTZ dva dny, tedy o dva dny méně. Ale na poseldním měření mi vyšlo, že dle MS jsem 22+6 a dle UZT 21+3. To je už přes týden rozdíl, zdá se mi to už hodně. Nevím, jestli s tím mám jít do poradny, tohle měřeními dělali v rámci vyšetření na ambulanci, ale nikdo nic neřekl, jen, že je vše v pořádku. Další UTZ má proběhnout dle plánu, tzn. někdy 30-32 tt. Zítra jsem chtěla nastoupit do práce. Myslíte, že to mám řešit a nemůžu nástupem do práce nějak vývoj ještě více pozastavit? díky A.

Ahoj,tak u nás je to podle MS 20ttplus2dny a podle UTZ 19ttplus5dnů.Takže bych se tím zase tak nestresovala. Každé mimi není podle tabulek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
22.9.10 13:19

Já mám rozdíl mezi MS a UZ jedenáct dní. Sledujou mě dva doktoři, jeden určil TP na 15.12. dle MS a druhej už podle UZ ve 13. tt na 24.12. a v 20.tt na 26.12. A napsal do zprávy - od počátku o týden mladší gravidita. A můj první dr. řekl jasně a zvýraznil mi v průkazce ten termín 26.12. Žádný strachy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Boo
264
22.9.10 13:27

Ano určitě bych se také nebála - mě to ze začátku také moc nesedělo, ale teď jsem na den přesně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
22.9.10 13:38

Já to měla u první prdelky taky tak. Neboj je to o.k.A hlavně stačí když při měření uteče šipečka o 0.5mm a už se ukazují jiné hodnoty. Takže buď v klidu, mě takhle u malé vystresovali, že má málo plod.vody. Nakonec z toho bylo naštěstí jen špatné měření. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
22.9.10 13:40

Tak moje mimi bylo na nejakem utz taky temer o tyden mensi a nakonec se narodil v 37+2 s vahou 3460g a 47cm , takze jeste byl megatlustej a hned se zaradil do kategorie cukrovkarskych deti :lol: , ale na delku malej byl a porad docela je. ale je zdravy :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
22.9.10 13:42

Tcýni řekli,že malá bude malinká,že se bojí aby neměla nějakou vadu či co. A narodila se v termínu skoro 4kg a 50cm,teď jí bude 10let a je naprosto zdravá a hyperaktivní dítě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MariePP
22.9.10 13:45

No je to úplně normální, mně to dokonce posunula dr. o 20 dní ve 20tt, pořád mně ubírala z tt až usoudila, že to bude takto :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky