Mám nárok na peníze od státu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mám nárok na peníze od státu?
Hezký večer,
Brzy mi bude končit mateřská. Zatím jsem nenašla vhodnou práci a ani mi neklapla brigáda. Auto nemám k dispozici. Všude se dostanu víceméně autobusem. Není lehké skloubit to, abych dítě odvedla do školky a mohla jít později někam do práce a pak zase pro dítě
.Moje otázka zní:Než si najdu práci (1-2 měsíce). Mám nárok na nějak financí příspěvek? Mám přítele, chodí do práce. Co vše se dokládá a co vše zohledňují?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Myslíš rodičák ti končí? No máš nárok jít na pracák a na to, že ti budou platit zdravotní pojištění, jinak asi na nic, pokud přítel vydělává…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co se vrátit do původního zaměstnání před mateřskou a žádat zaměstnavatele o úpravu pracovní doby kvůli dítěti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vítej v realitě rodičů. Nějak to skloubit budeš muset. Neboj ono si to sedne práce a vodění do školky i vyzvedávání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veria jinak teda vůbec nic? a musím se vyjadřovat k tomu, že mám partnera a jak a kde bydlím
Budou prověřovat partnera plat?
Nejde ho zamlčet?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak pokud ti skočilo zaměstnání v době rodičáku, tak na podporu v nezaměstnosti nemáš nárok. Pobíráš pouze rodičovský příspěvek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lilale píše:
@veria jinak teda vůbec nic? a musím se vyjadřovat k tomu, že mám partnera a jak a kde bydlímBudou prověřovat partnera plat?
Nejde ho zamlčet?
Tomu se říká tuším podvod ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lilale píše:
@veria jinak teda vůbec nic? a musím se vyjadřovat k tomu, že mám partnera a jak a kde bydlímBudou prověřovat partnera plat?
Nejde ho zamlčet?
To by byl podvod kdybys žádala o nějakou dávku a uváděly se příjmy rodiny a ty něco zamlčela, ale máš tedy zřejmě nárok na podporu v nezaměstnanosti na omezenou dobu (asi 5 měsíců?), na to jsem úplně zapomněla že existuje, ale nejsem si jistá jak je to po rodičáku ![]()
Příspěvek upraven 19.06.22 v 23:34
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@elan píše:
Tak pokud ti skočilo zaměstnání v době rodičáku, tak na podporu v nezaměstnosti nemáš nárok. Pobíráš pouze rodičovský příspěvek.
Ale má. Co takhle se vyjadřovat k tématu jen pokud opravdu víš….?
- Citovat
- Upravit
@Janli super takže budu mít aspoň na to koupit dítěti chleba nebo na autobus na pracovní pohovor?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jak dokážete, že dítě máte svěřené ve své péči a vyřízené alimenty atd.
Normálně po skončení rodičovského příspěvku jděte se přihlásit na pracák a hledejte práci i brigádu. Zaplatí za vás zdravotní pojištění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit