Mám nárok na peníze od státu?

518
19.6.22 23:11

Mám nárok na peníze od státu?

Hezký večer,
Brzy mi bude končit mateřská. Zatím jsem nenašla vhodnou práci a ani mi neklapla brigáda. Auto nemám k dispozici. Všude se dostanu víceméně autobusem. Není lehké skloubit to, abych dítě odvedla do školky a mohla jít později někam do práce a pak zase pro dítě :zed:.Moje otázka zní:Než si najdu práci (1-2 měsíce). Mám nárok na nějak financí příspěvek? Mám přítele, chodí do práce. Co vše se dokládá a co vše zohledňují?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35828
19.6.22 23:21

Podporu v nezaměstnanosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
19.6.22 23:22

Myslíš rodičák ti končí? No máš nárok jít na pracák a na to, že ti budou platit zdravotní pojištění, jinak asi na nic, pokud přítel vydělává…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
19.6.22 23:25

A co se vrátit do původního zaměstnání před mateřskou a žádat zaměstnavatele o úpravu pracovní doby kvůli dítěti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
19.6.22 23:26

Vítej v realitě rodičů. Nějak to skloubit budeš muset. Neboj ono si to sedne práce a vodění do školky i vyzvedávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
19.6.22 23:28

@elan nemám se tam vracet skončila jsem na dobu určitou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
19.6.22 23:28

Máš nárok na podporu, což je kolem 5tisíc.

• Citovat
  • Upravit
518
19.6.22 23:30

@veria jinak teda vůbec nic? a musím se vyjadřovat k tomu, že mám partnera a jak a kde bydlím

Budou prověřovat partnera plat?
Nejde ho zamlčet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
19.6.22 23:31

Tak pokud ti skočilo zaměstnání v době rodičáku, tak na podporu v nezaměstnosti nemáš nárok. Pobíráš pouze rodičovský příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
19.6.22 23:31
@Lilale píše:
@veria jinak teda vůbec nic? a musím se vyjadřovat k tomu, že mám partnera a jak a kde bydlímBudou prověřovat partnera plat?
Nejde ho zamlčet?

Tomu se říká tuším podvod ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
19.6.22 23:33
@Lilale píše:
@veria jinak teda vůbec nic? a musím se vyjadřovat k tomu, že mám partnera a jak a kde bydlímBudou prověřovat partnera plat?
Nejde ho zamlčet?

To by byl podvod kdybys žádala o nějakou dávku a uváděly se příjmy rodiny a ty něco zamlčela, ale máš tedy zřejmě nárok na podporu v nezaměstnanosti na omezenou dobu (asi 5 měsíců?), na to jsem úplně zapomněla že existuje, ale nejsem si jistá jak je to po rodičáku :think:

Příspěvek upraven 19.06.22 v 23:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
19.6.22 23:33
@elan píše:
Tak pokud ti skočilo zaměstnání v době rodičáku, tak na podporu v nezaměstnosti nemáš nárok. Pobíráš pouze rodičovský příspěvek.

Ale má. Co takhle se vyjadřovat k tématu jen pokud opravdu víš….?

• Citovat
  • Upravit
518
19.6.22 23:34

@Janli super takže budu mít aspoň na to koupit dítěti chleba nebo na autobus na pracovní pohovor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
19.6.22 23:35

A jak dokážete, že dítě máte svěřené ve své péči a vyřízené alimenty atd.
Normálně po skončení rodičovského příspěvku jděte se přihlásit na pracák a hledejte práci i brigádu. Zaplatí za vás zdravotní pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
19.6.22 23:36
@Lilale píše:
@Janli super takže budu mít aspoň na to koupit dítěti chleba nebo na autobus na pracovní pohovor?

8o Tak snad máš přítele a jste rodina?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat