Mám nárok na stravenky?

14.3.25 19:57

Mám nárok na stravenky?

Dobrý den,
S manželem se budeme rozvádět a chce mi odepřít přístup k jeho stravenkove kartě ze které kupuji jídlo pro rodinu. měsíčně mu tam chodí z práce něco kolem 3000. Chci se tedy zeptat jestli mám na půlku těchto peněz nárok než se rozvedeme?
Případně jestli mi můžete někdo poradit jak řešit situaci kdy se odstěhuji s dětmi a chci aby na ně přispíval než bude rozvod uzavřený. Zajímá mě to samozřejmě z obou stran abych věděla na co mám nárok já a na co případně má nárok on. Tím že se chci odstěhovat z dětmi já tak mi někdo říkal že do rozvodu mi peníze žádné dávat nemusí.
Mockrát děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102807
14.3.25 20:04

@Klára 623 Ne, na pristup k jeho stravenkove karte fakt nemas narok, to je peispevek jeho zamestnavatele na jeho obedy.
A do rozvodu by ti teoreticky mel platit výživné, ale prakticky je ptazkou, jak rychle bys to spudne vymohla. Plus dalsi vec je, jak daleko se chces s detmi stehovat, pokud dal, tak od muze pozadovat, aby zistaly v puvodnim bydlisti, tedy u nej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4029
14.3.25 20:05

Prosím?? 8o 8o 8o
Je to jeho příspěvek na stravné od zaměstnavatele. Správně si má za ty peníze kupovat obědy do práce. To, že on obědy řeší jinak a za stravenkovou kartu se kupuje jídlo pro celou rodinu, je věc druhá.. Ty na tyto peníze nárok nemáš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17029
14.3.25 20:18

Proč bys měla mít nárok na půlku stravenek? To můžeš vlastně řešit rovnou nárok na jeho půlku peněz :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21072
14.3.25 20:20
@Klára 623 píše: Více

Nemáš na to absolutně žádný nárok. Je to příspěvek zaměstnavatele na JEHO stravování. Ne že si z toho jeho ex bude kupovat jídlo…

No musíš řešit alimenty na děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.25 20:21

Stravenky jsou jeho benefit, určený přimo pro jeho osobní spotřebu, to, že to chápeš, tak, že tím platíte jidlo pro všechny je tvůj problém a nevědomost :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
9085
14.3.25 20:23
@Klára 623 píše: Více

To je přece na oběd Vašeho manžela. proč byste tam měla mít přístup?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
14.3.25 20:33

Jsou to peníze, jako ty, co má na účtě, protože až se budete rozvádět, budeš mit narok i na ty jeho peníze, co má na účtě. V manželství neexistuje, že peníze jsou jen jednoho, protože on je vydělal. Jsou společné, obdobně by to mohlo být se stravenkami. Do SJM nepatří jen dědictví, dar, popř.,to co je v predmanzelske smlouvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
14.3.25 20:34

Ale myslím si, že ty 3tis budou pryč za den - dva. Moc bych s tím nepočítala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4029
14.3.25 20:36
@Anik6 píše: Více

Co prosím?? 8o 8o 8o
Takže když manžel bude mít v znaměstnání závodní strovování, tak mám nárok na půlku jeho oběda, protože SJM?? :think: :think: 8o :roll: :roll:
Tak jistěeeeeee :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11344
14.3.25 20:40
@werajsik píše: Více

Ja tedy beru veskere tyhle stravenky a benefity a tak jako penize. To ze mam treba 2000 na benefitcr, je jako bych mela o 2000 vetsi vyplatu, to same stravenky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4029
14.3.25 20:41
@Anik6 píše: Více

Víš ty vůbec co je to stravenková karta? Asi ne jinak bys takový blábol nenapsala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11344
14.3.25 20:42

Taky mame, nakupujeme za to v supermarketech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4029
14.3.25 20:44
@Tarena píše: Více

Ale je to benefit od zaměstnavatele směrem ke konkrétnímu zaměstnanci, SJM s tím nemá nic společného. To že je zaměstnanec ženatý/vdaná je ve vztahu zaměstavatel vs. zaměstavatel úplně irelevantní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
14.3.25 20:44

Ty si dobře mimo, :pocitac: co je na stravenkové kartě? Peníze… a přirovnání s dotovaným obědem.. :lol:

Přečti si něco o SJM.

Stravenková karta je karta nabitá penězi a tím pádem patří oběma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna