Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Přečtěte si článek: Zánět močových cest u dětí: Jak ho léčit?
Můžete se zeptat, co by poradil náš „gynekolog“? https://www.emimino.cz/…-gynekologa/.
Třeba s bolestí v krku k doktorovi nechodím. Ale v Tvém případě bych nasadila ATB. Močák se mi nikdy nepodařilo vyřešit bez ATB. Navíc to zkoušíš už pátý den.
@Janča6 v pondělí jsem měla pravé narůžovělý toaletak, pak uz nebyl. A minule jsem mocak též bez atb vyléčila. Ale ustupoval teda pozvolně no.
Mám bohaté zkušenosti. Pokud mi nezabere velké navýšení příjmu tekutin a vysoké dávky brusinek a Blokurimy, vždycky to skončí na ATB. Ale u mě to mívá rychlejší průběh, takže vím, že není na co čekat, pokud to neustoupí do 24 hodin.
@unuděná a doporučíš prosím něco na to, aby se to nevracelo? Budu rada, dekuju
@Anonymní píše: Více
Kéž bych věděla
Ale ta Blokurima je fakt zázrak, objevila jsem jí asi před rokem a od té doby jsem to 2× rozehnala v úplném počátku, což se mi předtím nikdy nepovedlo.
@unuděná a jak se ti projevuje počátek? Nemas rychlý nástup kde je treba během hodiny krev? Ja u prvního příznaku se už nemůžu odlepit z wc
Krev ne, to už bych řekla, že je pozdě. Nejdřív mám pár hodin pocit, jako by měla přijít MS a celkově bolí podřišek. Pak už trpím na wc, řezání, pálení, časté chození. Když v tuto chvíli nepomůže to, co jsem psala, plus nahřát se termoforem v posteli, tak druhý den nasazuji ATB.
@unuděná a jak často míváš atb na močák? Nebo jak tě často chytne močák? Minulý rok jsem měla 10atb, letos ani 1, tak mam strach, abych si zase neporušila tu flóru
Tyjo, to je hodně.. Já mám roky, kdy se tomu vyhnu úplně a pak takové, kdy jsem mívala ATB i 2×, ale to už mi přišlo moc, asi bych to na tvém místě řešila s odborníkem. Navíc já většinou vím, z čeho si to uženu. Jezdím na vodu a stačí si vzít špatné spodní prádlo, ve kterém celý den sedíš ve vlhku v lodi a je to raz dva..
Na co čekáš? Já na močák trpěla strašlivě, vím, co je to za bolest a diskomfort. ATB zaberou rychle a máš klid. U mne se opakovaly záněty močátku hrozně moc, zašla jsem do Urocentra, zaléčili mi tam ureaplasmata a klid. Drž se.
Muzes mit krev v moci a nemusi to byt videt. Mela jsem tezky zanet mocaku, bolelo to pri curani, mocove cesty..v moci krev i bilkoviny a a toaletakunic..
Já jsem mívala záněty močáku od 18 nebo 19 do 29. Zpočátku 3 - 5× ročně, později 8× ročně. Vždy jsem na to měla ATB, i když já jsem měla horší příznaky než ty. Já teda nevím, ale než týden trpět, tak bych si zašla k lékaři pro ATB a měla klid.
@Janča6 chuděrko
a nemělo to na tebe nějaký dopad ty antibiotika? Treba celkove pak slabá imunita na jine nemoci atd?
Kupodivu nemělo. Takže já vlastně proti ATB nic nemám, když nejsou nasazená na virózu. Fakt jsem jinak nebývala nemocná. A z těch zánětů mě vyléčilo první těhotenství ![]()
Teď jsem naopak nemocná (virózy) často - málo spím, hodně stresu. Poslední ATB jsem měla vloni v srpnu, předposlední před cca 5,5 lety.
Holky, od pondělí mě chytl močák, a docela to hapruje. Jim velké dávky česneku a všech možných doplňků, čajů atd.. včera jsem si myslela, že už dobre, jenže ráno me to zase začalo pálit.. ted to začíná lehce ustupovat s čajem.. chci se zeptat, mam jeste vydržet par dni a zkoušet bez atb nebo nasadit? Krev v moči nemam, ale zase to nechci zanedbat. Atb mam doma od lékaře připravené. Dekuju