Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To je tím, že jsi tak vysoká. Já tohle břicho měla už ve třetím měsíci, jenže jsem čekala dvojčata a mám pod 1,60.
U těch vysokých se to dítě lépe poskládá, buď ráda, čím méně vytahaná kůže, tím lépe pak člověk vypadá.
Máš velký trup, takže je v něm dítě lépe umístěné, tudíž tebe méně bolí záda a vůbec.
Idiotské kecy ignoruj a nebo odpálku něčím o velikosti jejich břicha a že jsou na to dobré sklapovačky ![]()
Bohužel pořízením potomka se ti najednou začne dostávat ze všech stran nejrůznějších, protichůdných, nevyžádaných a povětšinou idiotských rad.
Co já bych za to dala 🙂. Já když měla nahoře 13 kg, břicho mega hrušku, že si i na gyndě dělali srandu. Ale mám 160cm a začínala jsem na 44 kg. Akorát z toho mám strie a nepomohlo ani mazání kůže.
Já bych řekla že máte úplně normální těhotenské břicho, protože každá jsme originál. Ono i u menších lidí může břicho klamat. Před týdnem jsem potkala bývalou spolužačka, holka co měří 160 a má 30 kg i s postelí a měla podobně velké břicho jako vy, a když jsme se zakecaly, tak z ní vypadlo že už dva týdny přenáší a další den nastupuje na vyvolání. Potom poslala fotku, má kluka 4,2kg a 56 cm, kam ho schovala netuším
kluk je po tátovi, ten má přes 2 metry a určitě přes metrák svalové hmoty.
Mám teda jen 175cm a břicho mi vyskočilo že dne na den až někde ve 34 týdnů. Do té doby jsem normálně nosila svoje oblečení. U druhého těhotenství, jsem šatník musela měnit už v 15tydnu
Bříško máš menší, ale buď ráda, já měla celkem velké a 3 mesice před porodem jsem pořád poslouchala kdy už budu rodit, na blbe reci se vyprdni, lidi si vždycky něco najdou.
Já mám 180cm a břicho jsem měla dlouho menší. Jako jo, možná by mohlo byt na ten tydenvetsi ale vzhledem k výšce asi úplně v pohodě. Zase jsemmela výhodu, ze mladej měl tolik místa, ze me nikdy nekopal do žeber ani netlacil ke konci na mocak.
Přidané fotky z 28-29tt
Příspěvek upraven 24.05.20 v 19:31
To je tím, že jsi tak vysoká. Dítě má dost místa. Ale těhotenské bříško máš, neboj, ono ještě poroste.
Obligátně napíšu, že takové břicho jsem neměla ani ve 36+4, když jsem rodila. Většina lidí v okolí netušila, že jsem v tom, ti, co věděli, měli podobné poznámky. Ale nijak mě to neuráželo. Byla jsem ráda, že je malé, nic mě nikde nebolí, snadno se pohybuju, v noci spím. Akorát teda nemám jedinou těhotenskou fotku, takže není vyloučené, že si mé dítě bude jednou myslet, že jsem ho unesla ![]()
Neboj, ono se muze ze dne na den vyvalit. Tohle je muj 29. tyden, mne spis pripadlo, ze vypadam vyzrane. No a ve 33. tydnu mi behem snad jednoho dne povolily svaly/udelala se mi asi peticentimetrova diastaza a mam vcelku solidni pupek.
Takové břicho jsem měla tak v den porodu, takže buď v klidu
a poznámky, že nemám žádné břicho jsem poslouchala celé těhotenství a následně i po porodu, že nevypadám jako po porodu. Je to na palici, ale lidi si ty komentáře prostě nemůžou odpustit. ![]()
Jé, takové bříško jsem měla asi tak v 20tt, ale vždyť to je jedno.
Miminko bude mít víc místa, nenaroste tolik břicho = menší riziko strií a vytahané, povolené kůže. Z blbých keců si nic nedělej, jak psala Ou, s narozením miminka začnou všichni „nejlépe radit“ a to se teprve obrň. Netrap se komentáři, jestli máš nebo nemáš těhotenské bříško. Má to své výhody a důležité je, že se miminku daří. ![]()
A co je komu po tom, jaké máš břicho? ![]()
Však je to lepší, mít menší. Dítě se tam vejde.
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Jsem ve 29.týdnu tehotenstvi a děsně mě štvou poznámky ostatních že nemám tehotenske břicho. Přitom už jsem přibrala 13 kg a v pase mám 104 cm. Hodím sem foto břicha a prosím napište mi svoje nazory. Začínám být z těch recí nervozni. Ještě bych měla napsat že jsem docela obřích rozměrů, měřím neuvěřitelných 190 cm
Kašli na ostatní, ne? Myslíš, že je lepší od cca 14 tt poslouchat, že čekáme minimálně dvojčata? Ať si každý mysli svoje ![]()
Ahoj holky,
Jsem ve 29.týdnu tehotenstvi a děsně mě štvou poznámky ostatních že nemám tehotenske břicho. Přitom už jsem přibrala 13 kg a v pase mám 104 cm. Hodím sem foto břicha a prosím napište mi svoje nazory. Začínám být z těch recí nervozni. Ještě bych měla napsat že jsem docela obřích rozměrů, měřím neuvěřitelných 190 cm