Srovnávání s ostatními maminkami, co dělám špatně?

49
16.9.25 14:21

Mam par otázek ????

Jdu rovnou k věci, chci znát vaše postoje/nazory/zkušenosti na tyhle daný věci. Mam jedno dítě a popravdě jsem mladá a neumím se asi odprosit třeba od pohledu/rad jiných (většinou blízkých) a pak mi to vrtá v hlavě a říkám si, co dělám špatně a jestli to vůbec zvládám..
Byla jsem teď nedávno s mojí příbuznou na hřišti, byly tam i naše podobně staré děti. Můj syn je o dva měsíce starší, jsou mu 2 roky a 4 měsíce. Ona má ještě dvě starší děti ale ty nehrajou v tyhle věci roli.
A ja jsem si připadala jako úplný blb. Ona ho oblíká jako modela, fakt všude. Jakože mu to vždy fakt sluší. Ale ma proste značkové oblečení, boty. My jsme šli na hřiště, neřeším to tolik, stejne se umaže, a tak mel proste tepláky, mikinu. Uz to me bylo pak takové nic moc příjemné, ale to vem asi čert.
A teď to začalo, tvůj nechodí na nočník? Cože? Nás chodí už skoro půl roku, ro musíte trénovat fakt pořád, náš teď už zvládá i ze spaní si říct na nočník. A ty dáváš cukr? A neděláš domácí přesnídávky? Hrůza! Jako dávat buchtu s cukrem to u nás neexistuje.
A on je tak velký, to má z toho cukru. Televizi u nás nepouštíme, jen výjimečně a nikdy ne pohádky, jen něco pro nás jako kulisu. Jinak pořad čteme. A moc ti nemluví viď? Asi na nej málo mluvíte.. Řeknu vám, byla jsem z toho úplně mimo. Vrtá mi to v hlavě pořád, jako jestli nejsem fakt úplně k ničemu mama. Ja jsem nikdy neviděla problém v cukru, jako přijede babička, přiveze nám buchtu a on si dá a jo, klidně zvládne i dva kousky. Jediné co mu nedávám je sladké pití a čokoládu, jinak ji prostě vše jako my.
Na nočník trénujeme ale prostě me přijde, ze na to není ještě asi připraveny. Televize u nás taky jde dost často. Ne vždy pohádky ale jako ta kulisa. Ale taky tam občas ty pohádky jsou a pouštím je proto, abych mohla třeba uvařit oběd. Mluvíme na něj pořád a to jako pořad! Jsme velmi komunikativní rodina, mluvíme na něj, vše nám rozumí ale stále má dost svou řeč.
Tak a teď vy. Jak to vidíte? Měly jste to podobně? Jak jste se s těmito narážkami vyrovnávaly popřípadě, co vám u nás přijde fakt až moc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17336
16.9.25 14:27

Já myslím, že zvládáš úplně normálně a v pohodě :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
16.9.25 14:32

Jsi normální, tyhle matky co vi nejlip a vše dělají nejlíp jsou peklo, já bych s ní už nikam nešla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11825
16.9.25 14:33

Klid..takovéhle matky co sežraly všechnu moudrost světa úplně vytěsňuju…každý dítě je jiný, každá máma je jiná…značkový oblečení a vše domácí eko bio není známkou toho že ona je dobrá matka a ty ne.
Dělej to jak to vyhovuje vám a ona ať si to dělá jak to vyhovuje jí…neděláš nic špatnýho a že kluk ve 2,5 letech nechodí na nočník a nerecituje Homera je naprosto v normě… :kytka: mmch mám 2 děti…delamnu nich vsechno stejne (tak nějak asi jako ty) starší chodila na nočník a zvládla být bez plen přes den ve 2 letech., mladší to nezvládá ještě ani skoro ve 3. Starší ve 2 letech zpívala a recitovala basnicky, mladší ve 2 letech měl sotva 30 slov které aktivně používal…starší hezky kreslí…mladší zas na co sedne na tom hned jezdí (koloběžka, odrážedlo)…jo a značkový oblečení nedávám…nemám, nevedu…na co? Aspoň nemusím řešit že se děti vyvalí v písku, blátě, že se zamažou, pokreslí…a co… Aspoň si to užívají…

Příspěvek upraven 16.09.25 v 14:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35845
16.9.25 14:35

Takový keci pouštěj jedním uchem tam, druhý ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3134
16.9.25 14:51

Blbě děláš jedinou věc. Vlastně dvě. To, že máš takovou kamarádku. A to, že je to pořád ještě tvá kamarádka.
Oprava: ona to není kamarádka, ona je to příbuzná. Tak v tom případě děláš blbě pouze to, že s ní trávíš čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3134
16.9.25 14:56

Ty jo, nemáme stejnou příbuznou? :lol: Ta moje razí heslo, že dětem půjčuje elektroniku max. na 10 minut denně a pouze edukativní hry. Jako v pohodě, určitě dobrý plán, ale řekla to v situaci, kdy jí moje tehdy 8-letá ukazovala nějaký svůj projekt na stolním počítači.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1092
16.9.25 14:57

Příbuzná je chudák ženská, která se realizuje přes dítě, to bude taky jednou velký chudák, ve chvíli, kdy přestane plnit očekávání.
Vše musí být v rovnováze, samozřejmě každý extrém není dobře. Není nic špatného dát dítěti koláč / ale také ho nervat cukrem nonstop, není nic špatného ho posadit třeba na půl hodiny k televizi / ale také ho tam neodkládat na půl dne atd.

Za mě, byl bych raději vaše dítě, užíval si dětství, než být dítětem té vaší příbuzné a užívat si drezuru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
16.9.25 14:57

Beztak jenom machruje jak dělá domácí přesnídávky a nakonec jen sundá etiketu ze skleničky.

Značkovým oblečením si dokazuje co? Že na to má? Stejně se děti pořád jen někde valí, jsou špinavé a rychle rostou, takže tricko u dítěte poslouží stejně dobře jak za 200,– tak i za 600,–.

Ani já jako dospěla nenosím značkové oblečení, k čemu?

Nočník je hodně o tom, zda je na to dítě zralé. Hodně diskuzí na toto téma už jsem četla. Zkoušet, ale netlačit na to dítě (to se shodlo hodně matek)

A hlavně v klidu a v pohodě. Dítě se rozmluví, to chce taky čas.

Vůbec neřešte tady toto porovnávání.

Důležité je, jaké hodnoty do života tomu dítěti dáte, jestli z něj vychováte slušného člověka nebo člověka, kterému záleží na značkových věcech. :nevim:

Taky bych se asi zamyslela nad tim, proč má potřebu vás takhle snižovat. Cítí se pak lepe, že má lepší dite? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32124
16.9.25 14:59

Vyrovnávala jsem se s tím v pohodě, protože jsem si vždycky dělala co jsem chtěla a to co říkají ostatní mi bylo jedno :mrgreen:. Chápu, že u prvního nad tím přemýšlíš, za čas sama uvidíš, že je to úplně jedno, které dítě co kdy umí. Naučí se většinou všichni všechno, každý ve svém čase a tempu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
16.9.25 15:30

No tak hlavně být sama sebou.
A dělat věci, jak to vyhovuje mně, dětem, partnerovi a pokud se nikdo vyloženě netrápí :nevim:.
Jako kdybychom dělali všichni, všechno stejně, bylo by to peklo :roll: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
16.9.25 15:31
@teroonka píše: Více

Amen :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3051
16.9.25 15:38

V klidu, ty jsi normální narozdíl od kamarádky. ;) moje rada je se s takovýma lidma vůbec nevídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13975
16.9.25 15:41

Jelikož s ní nežiješ tak nevíš jestli nekecá.
Jinak za mě úplne v pohodě a tyto mačančany děcka jsem na hřisťich nikdy nechápala kor, když byla matka ještě k tomu hysterická, aby se milé dítko neušpinilo. Takže klid a nauč se odpovídat asertivně, když má někdo potřebu si na tobě honit ego

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí