Srovnávání s ostatními maminkami, co dělám špatně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32186
16.9.25 15:41

@Dara90 To není kamarádka, ale příbuzná. S tou se asi bude muset občas někde vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13993
16.9.25 15:43

Jo a s tím nočníkem, obě děti byly ve dvou bez plenek. Rozdíl byl ten, že jednomu byly 2 a 2 mesice a druhemu 2 měsice před třetími narozeninami :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14643
16.9.25 15:53

😃 tohle vůbec neřeš, lidi toho namluví… třeba to ani nemyslela zle, ale někteří jak už neví, co by mohli říct, tak začnou hodnotit lidi okolo a sdělovat jim své postřehy :mrgreen: takže podobne poznámky beru jako slovní vatu, když ukecaný člověk neví, o čem by mohl mluvit :mrgreen:

Značkové pekne oblečení - to ale zase druhým nemusíš vytýkat, ať se každý obléká, jak mu je milo, ne? :think: Někdo na to má, někdo nemá, někdo má, ale nechce to kupovat… Já třeba bych dítěti neoblekla znovu tricko s flekem, a moje máma to nechápe, však to prý nevadí a predelavam si práci… :lol: no ale mne to vadí a chci mít ty děti čistý v rámci možností :lol: s více dětmi jsem si oblíbila nákupy z druhé ruky, asi mám v hlavě a hlavně v peněžence určitý limit útraty za oblečení, a ten je neprekvapive stejný pro tři lidi jako pro pět. Takže sekáč, výprodeje a decathlon to jisti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
16.9.25 15:58

@Pidulka1991 nežiju ale vzhledem k blízkému příbuzenskému vztahu vím, že fakt nekecá. I když jsme na oslavě, dětem dava mističky, kde mají domácí zeleninu, domácí udělané přesnídávky atd. A já dám synovi kousek dortu, div me nepropíchne pohledem 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33843
16.9.25 16:00
@MatysMam píše: Více

Klid, nic neděláš špatně. Každé dítě je jiné, každá rodina funguje jinak. To přece neznamená, že vše co dělá ona je správně, a co ty je špatně. Jestli je takhle chytrá pořád, tak asi moc oblíbená nebude co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
16.9.25 16:37

@Semtex jasně, asi to vyznělo hůř, než jsem to myslela. Spis me šlo o ten pocit, jdeme na hřiště, na co dávat krásné nove oblečení. Syn ma taky hromadu hezkého oblečení ale me to nepřišlo nutné na hřiště a pak me přišlo, ze jsme jako šupáci ale samozřejmě, ze je to každého věc. To byla uz možná jen taková třešnička na dortu 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
16.9.25 16:38

@arinecka moc kamarádek nemá, já se s ní scházím hlavně kvůli synovi, kluci si pohrají, tyhle věci neřeší. Ale jinak je to trošku na zbláznění 😬

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
16.9.25 16:52

Příbuzná se asi na dětech realizuje, baví ji to, má na to čas, energii a peníze. Ale kibicování a shazovaní druhých spíš naznačuje, že má nějaký problém ona a tím se to snaží přehlušit.

Jsi mladá a prvomatka, jasně že budeš o všem dumat, jestli to děláš dobře nebo ne. Ale rozhodně si nenechej rozhodit sandál přístupem příbuzné. Každé dítě je jiné, každé má své tempo, důležitý je byť pomalý progres kupředu. A taky každá rodina je jiná.

Já bych u té příbuzné asi taky pohořela. Oblečení máme děděné, fleky řeším jen když jdeme k doktorce, jinak je pro mě důležité jen pravidlo, aby díry nepřevažovaly nad látkou. :pankac: přesnídavky jsem dělala domácí asi 3× :think: s cukrem jsem přísná, to jo, do roku nic (nepočítám ovoce), do dvou let občas domácí buchta s méně cukrem či Lipánek, od tří let má sladké denně, ale ne prázdný cukr (myšleno čokoláda, bonbóny, sladké pití apod.), prostě doslazené jogurty, buchty, občas sušenka…ale my dost pečeme doma, dítko to baví.
Nočník začal pobírat až ve 2 a půl letech, do té doby to byl bojkot, těsně před 3 narozeninami se odplenkoval. No stress, hrotily to jen starší generace přibuzenstva. :zed: :zed: :zed: S mluvením to bylo podobné, rozuměl vše, ale sám se rozmluvil postupně od 2 let, teď nezavře pusu :cert:

Prostě čerpej inspiraci u druhých, ale nenech se jejich názory převálcovat. Vždy si doma v klidu promysli, co je funkční pro vás a na ostatní kašli. Dělej věci tak, aby vám v tom bylo dobře jako rodině, a ne proto, že u příbuzných/kamarádky to tak taky mají. :hug: jsi určitě skvělá mamina, která chce pro prcka to nejlepší (a dokonalí nejsme nikdo) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22593
16.9.25 16:57

Znackovy hadry na hriste jsou blbost. Pak se tam dite nemuze ani vyradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148990
16.9.25 17:05

Holka kašli na to. Moje děti jsou dnes dospělé a je jedno které jak začalo chodit na nočník a jestli jedli domácí přesnídavku nebo kupovanou.
Hleď si svého dítěte a prď na ostatní.
Pamatuju jak jsem jednou jedinkrát před dětskou lékařskou, dej jí pánbu lehké odpočinutí :srdce:, řekla něco v tom smyslu že naše dítě ještě něco nedělá a kamarádky dítě už jo a okamžitě mě přerušila že tohle slyšela naposled, každé dítě je jiné a že tohle nemá ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14643
16.9.25 17:06
@MatysMam píše: Více

Chapu chapu. No kazdopadne, jestli tě bude zase nějak školit, zkus se slušně ohradit, ať pochopi, že to řešit prostě nechceš. Já bych ji na mne neprijemne poznámky o mem dítěti něco ve stylu “hele, já bych to teď asi neřešila, ale díky za nabidku, kdybych někdy potřebovala pomoct, zeptám se tě. A jak se má vlastně Mařka, nevíš o ni něco, dlouho jsem ji neviděla”.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
16.9.25 17:08
@Oriseka píše: Více

Tak třeba ma jen drahé značkové a neresi to. Ja teda mela na deti i značkové ale bylo mi to jedno v čem jde ven. Neoblikaka jsem dítě zvlášť na hřiště, prostě v tom v čem se citilo dobre, klidně i v statických kdyz je chtela. Vždyť je to úplně jedno at si každý svému dítěti dává co chce. Nechápu proč řešíš to oblečení. A ty ostatní věci bych posteli jedním uchem dovnitř a druhým ven.

• Citovat
  • Upravit
5163
16.9.25 17:11

Tak hlavně ona má narozdíl od tebe 3 dítě, takže už nějakej svůj systém a zkušenosti má :nevim: Za mě 2 leté dítě by na nočník už chodit mělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14643
16.9.25 17:15
@ibis píše: Více

Stejně tak by i matka tři děti mohla vědět, že nevyžádané rady ohledně čehokoliv mohou být ostatním neprijemne, a zdržet se jich ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí