Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, dnes už mi dochází trpělivost, tak prosím o radu.
Mám 5 a půl měs holčičku, kojím, a to tak, že vzhledem k tomu, že se dřív, když byla ještě maličká u prsa vztekávala (asi prdama nebo nevím), najely jsme na systém kojení každé 2hod aniž by řvala. V noci jí od narození jen jednou, to je super, tak jsem to přičítala častému koju přes den.
ale poslední měsíc, možná i víc, ji nechávam trochu dýl - když jsme někde venku nebo spí, ale ona vydrží i víc jak 4hod nejíst a neřvat. a když ji chci kojnout, tak si párkrát cucne (fakt 2-3 min) a je hotovo. pak si grcne. ale přece nemůže být za takovou chviličku najedená, nebo jo?! dopo nejí skoro vůbec, budí se kolem půl7 a kdybych jí do 12hod nedala najíst, ani se neozve. jí dlouho akorát v noci a večer. pak třeba jen 1× přes den poznám, že pije víc, dýl. jinak fakt jen takové cucanečky. může jí to stačit???
jinak přibírá dobře a má naducané tváře, navečer už ale dostává trošku (1/3 běžné dávky) kaše.
a kadí i 4× denně.
já prostě nevím, kde se v ní ta energie a kalorie berou, když - podle mě - ji skoro nekojím ![]()
znáte to někdo? měly jste to také tak???
díky
normální, taky jsem v tomto věku mla problémm udržet dítě minuty u prsa. A stejn+ to byl otesánek, v půl roce skoro 9 kilo.
fakt?! myslíš teda, že jí ty dvě min u prsa fakt stačí??? kolik může tak vypít??? ona je jinak dooost aktivní, furt se plazí, sudy válí…mám pocit, že snad žije ze vzduchu. jinak má 7kg. tak akorát, řekla bych.
Takhle velké dítě už se umí napít fakt efektivně, žádné pocucávání, prostě se přisaje, vycucne a „jde“
. Buď ráda ![]()
Řekla bych, že je to normální, některý děti jsou najedený rychle a myslim, že je to lepší, než kdyby cucala hodinu
![]()
hele ja tak kojim malu od mala (teraz ma 2.5 mesiaca), ze max 5 minut a to som cela rada, ze jako dlho pije! Vacsinou tak 2-3 minuty. Potom proste uz nechce a nenarvem to do nej. Minule som jej dala odstriekane z flasky a vypila 40ml a potom za 30 minut som do nej este natlacila 40, ale s nadsenim to nebolo. Takze to neriesim, bud si vypije z prsa viac a nevrze sa s tym, proste si nacuca a ide, alebo mam smotanku namiesto mlieka a nepotrebuje tak vela
A papa tak po tych 3 hodinach.
Hele, ked je spokojna tak to neries! Maly syn mi tiez tak rychlo pil, chvala bohu za to! Si presstav ze by si musela kojit 40 minut ako niektore maminky ![]()
Fakt to stačí
syn taky tak, když byl maličký, tak jsme strávili polovinu dne kojením a v tomto období to byla minuta max tři a to jsem mu stopovala, aby aspoň tu minutu vydržel! ![]()
Takže žádný stres:-)
díky holky, uklidnily jste mě! já už ji teda nebudu nutit pít dýl. někdy s ní fakt bojuju, ale ona prostě asi víc nechce.