Proč mi pláče u prsu?

2311
18.10.11 22:34

Proč mi pláče u prsu?

Prosím o radu,

mému synovi budou 3 měsíce a asi od 8týdnů mi občas pláče u prsu, zpočátku jsem to sváděla na bolavé bříško, ale teď když jsme museli začít s přidáváním UM se mi stává že prso nechce a UM chce a někdy zase naopak, mlíčka mám čím dál míň se mi zdá, ale prcek mi pláče třeba hned při startu když mlíčka teče dost, nechápu proč to děla?? Nejím nic ostrého, nemám žádný krém na těle ani parfém co by ho mohl dráždit a ani jsem zatím nesportovala, že by se mi tam vyplavovala kyselina mléčná nějak moc.. Máte s tím někdo zkušenost a co třeba pomohlo? Nechci se kojení vzdát :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3722
18.10.11 22:39

Mléka můžeš mít dost ale muze byt slabé,tak sem to mela i já.Mléka,že bych mohla kojit půlku Prahy,ale bylo slabé,malý měl po něm hlad a taky u toho řvával..Tak jsme museli přejít na UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2311
18.10.11 22:44

No jenže on si jakoby cucne a už pláče nebo pláče až třeba tak za 10minut a to druhé ani nezkusí a rovnou pláče.. A někdy zase pije a vypije obě prsa a je spokojený :nevim: Já jsem se o to zajímala a laktační poradkyně mi řekla že prý neexistuje hladové mléko, tak já nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
18.10.11 22:45

Mně dítka u prsa plakala když:

• nebyl správný čas na kojení (moc brzy)
  • mlíko se nechtělo spustit (hlavně večer, kdy to trvá dýl, a on byl nervní, že to neteče)
  • bylo mlíka moc a on se zalykal
  • se mu nelíbíla poloha kojení (nejčastěji teď kojím vleže, tak je to pro mě i pro dítě nejpohodlnější)
  • už znal lahev a Nutrilon a prso mu přišlo zbytečně namahavý - chtěl flašku :wink:
  • nechtěl kojit, ale byl unavený a chtěl spát.

Zmotala jsem zkušenosti s oběma dětma, na víc si toho nevzpomínám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
18.10.11 22:49

Jelikož ti pláče hned jakmile začneš kojit, řekla bych, že se naučil na flašku a už nechce prso… :nevim: To se bohužel stává a proto mi tloukl pediatr do hlavy, že kdybych náhodou nemohla nakojit, ať dám dítěti pít z čehokoliv, jen ne z flašky… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
18.10.11 22:49

Wiollo extra jsem si zvětšila, co máš v podpisu a běž psát :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3722
18.10.11 22:58

Starrky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
18.10.11 23:01
Starrky píše:
Wiollo extra jsem si zvětšila, co máš v podpisu a běž psát :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen: Já si to taky zvětšila a zrovna jsem chtěla poslat Wiollu tam kam si přeje :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2311
18.10.11 23:07

Díky za reakce..

Jen on začal když jsem ještě UM nedávala a já mu dávám z flašky ze které musí pořádně tahat a ještě z ní pořád pije… no a myslela jsem že mám málo mléka, tak jsem nakonec dala UM a teď už převládá přes den UM a kojení je minimální a mě to tak mrzí, doktorka mi řekla že mu moje mléko prostě nechutná ať už konečně přestanu kojit!! :evil:

Wiolo, ale myslím že párkrát to tak možná bylo, že jsem mylsela že je hladový a on chtěl jen čaj, pže nechtěl ani UM, každým dnem se učím poznávat svého prcka, ale tohle mi není jasné, kdyby to tak měl napsáno na čele :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3722
18.10.11 23:12

Tak zkus davat pres den UM a v noci pokud papáte tak kojo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
18.10.11 23:12

tak přesně tohle jsem řešila 3 měsíce než jsme přešli na umělou výživu. nevymyslela jsem nic, prostě naše princezna jednou chtěla jednou ne, řvala u toho skoro pravidělně a váhou šla dolů, takže i když jsem chtěla kojit a trápila se několikrát denně, tak to prostě nešlo, musela jsem se s tím smířit :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2311
18.10.11 23:16

Janusko - v noci jsem do předvčerejška jen kojila, ale poslední 2dny i v noci došlo mlíčko v prsou - měla jsem je jak vyfouklé balónky :roll: :zed: tak jsem musela jít chystat UM i někdy v noci.. ale jinak se snažím v noci jen kojit..

Ahink - já jsem to zkoušela i vyšpekulovat, odstříkat to a to si vzal ale pracně se to odstříkává a navíc to nebylo tak teplé jako UM, tak zase problém.. No jsou to chytráčci :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
18.10.11 23:43
xangel87 píše:
Starrky píše:
Wiollo extra jsem si zvětšila, co máš v podpisu a běž psát :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen: Já si to taky zvětšila a zrovna jsem chtěla poslat Wiollu tam kam si přeje :mrgreen:

Holky, děkuji za podporu. :jazyk: :wink: Ale asi jsem musela někde udělat chybu, protože to každý chápe úplně obráceně. :nevim: Já tam mám napsáno „..jindy než po 22 hodině“, to tedy znamená, že pouze v noci můžu emiminovat, jindy mám psát. Já totiž v noci neudržím oči ani myšlenku, natož abych dělala vědu (prostě mi to nepřemýšlí). Takže jsem si emimino povolila právě jen na ten noční čas… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
18.10.11 23:47

Tak to je v pořádku, prohlížej si dál emimi, prohlížej :lol: Napsalas to dobře, ale asi si každý přečte jen „po 22.hodině“ a „dop.dele“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
18.10.11 23:47
Mifinka píše:
Díky za reakce..

Jen on začal když jsem ještě UM nedávala a já mu dávám z flašky ze které musí pořádně tahat a ještě z ní pořád pije… no a myslela jsem že mám málo mléka, tak jsem nakonec dala UM a teď už převládá přes den UM a kojení je minimální a mě to tak mrzí, doktorka mi řekla že mu moje mléko prostě nechutná ať už konečně přestanu kojit!! :evil:

Wiolo, ale myslím že párkrát to tak možná bylo, že jsem mylsela že je hladový a on chtěl jen čaj, pže nechtěl ani UM, každým dnem se učím poznávat svého prcka, ale tohle mi není jasné, kdyby to tak měl napsáno na čele :-D

Řekla bych, že je to flaškou a UM. Není to tím, že by tvé MM nebylo dobré, ale že UM dětem obvykle chutná víc. Pokud už ti přes den převládá UM, tak to kojení spěje ke konci. Jedině, že bys to radikálně změnila - vysadit úplně UM, jen kojit, ještě po kojení odsávat (prostě ta prsa stimulovat a zvýšit produkci), a stejně není jisté, zda se dítě nechá přesvědčit. Jinak já kromě MM nedávám vůbec nic - ani vodu, ani čaj, když v noci pláče, nabídnu dudel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová