Proč mi pláče u prsu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8911
18.10.11 23:49
xangel87 píše:
Tak to je v pořádku, prohlížej si dál emimi, prohlížej :lol: Napsalas to dobře, ale asi si každý přečte jen „po 22.hodině“ a „dop.dele“ :lol:

Že bych to jen lehce změnila na „před 22 hodinou“? To by možná pomohlo… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
18.10.11 23:51

Souhlasím s Wiollou, že bych na čas schovala UM a kojila, kojila a kojila…Nikomu bych to necpala,¨nemám nic proti UM, ale ty sama píšeš, že se nechceš kojení vzdát :nevim: Nebude to lehké, ale zvýší se ti laktace a snad i prcek si zvykne.

Já si pamatuju, že mi syn svého času taky občas blbnul u prsa, vztekal se, když byl pidi mimi.Nijak moc jsem si z toho nedělala a nabízela a nabízela.Brzy to přešlo a kojíme do teď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6333
19.10.11 00:29

také souhlasím s Wiollou. Mám stejnou zkušenost. S malou jsem měla problémy 2měsíce (4-6m). U prsa se hodně vztekala, odmítala mě, byla jsem z ní dost nešťastná. Naštěstí v 6m. přišel zlom a ona najednou, fakt ze dne na den, pochopila, že mlíko od mámy je vlastně dobré a být u mámy v náručí ještě lepší :dance:
V těch dvou měsících, nedostala ani kapku UM, čaje ani vody. Prostě jen MM.
Nevím jestli to s tím má souvislost (možná je to daň, za kojení), ale teď mám problém do ni nějaké tekutiny dostat. Přes léto jsme se s velkou slávou dopracovali na cca 200ml vody/čaje za den. Jak pominuly tepla, tak jsme na sotva 50ml za den :nevim:
Proto se i bojím s kojením skoncovat, protože UM do ni taky nedostanu. Manžel už ale na to nadává, protože nemůže být s malou sám. Chtěl by mi dopřát víc volnosti, např. víkend s kamarádkama :kytka: nebo alespoň večer, ale bohužel. Bez maminky (kojení) nechce spát. Prostě je to něco za něco.

Wiolla: souhlasím se změnou popisu z „jindy než po 22.hodině“ na „před 22.hodinou“ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
19.10.11 01:17

Pavelas tak to máme stejné, taky nemůžu seknout s kojením, i když už bych celkem ráda…Jenže jak jsem mu zarputile nedala flašku, tak pak už jí nechtěl zas on :lol: Pije sice z obyč.hrnečku, ale přeci jen, z toho si párkrát lokne, 200 ml UM by z něj určo nevypil…Musíme vydržet holt, jednou je to bavit přestane :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
19.10.11 07:03

zakladatelko kojení nevzdávej,chvilku ještě vydrž,mohl by to být teďkom i spurtík :nevim: pokud ti nejde s vahou mimčo dolů,tak často přikládej,by´t by i párkrát potáhlo,laktace se ještě nastartuje,pij hodně teplé,meltu ,caro,můžeš podpořit i homeo,kojo čaj-jen dle uvedeného množství na krabičce!,pokud máš pocit že blbě mlíčko teče,zkus prso nahřát třeba teplou plínkou,mokrou horkou žínkou :wink: možná to zvládnete a za rok se tu budeš ptát jak odstavit :lol: že už ti to leze krkem :lol:
postoj dr.nechápu,měla by být ráda že se nevzdáváš,a pokud dítko nešlo s vahou nějak moc dolů,je pro něj každá kapka UM super :palec: když tak přes den zkus po sprše odsávat a večer mu to šoupni do flašky,nebo lepší stříkajdou po malíčku.v lednici můžeš skladovat mlíčko až 24hodin a schlazené se dají slívat k sobě :wink: i já měla v lednici dvě lahvičky :wink: u prvního se kojo nedařilo a u malé jsem kojila 21měsíců :nevim: řekla bych spíše že to bylo nedostatkem info, v porodce to neřešili,aby pořádně naučili a vysvětlili,taskže to šlo pomalu do kopru.
dobré stránky jsou na www.kojeni.net :palec: ale i tady maminky dobře poradí :hug: držte se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
19.10.11 08:50

To budes mat asi spurt. Mne mala tiez zacala pri kojeni plakat - vacsinou pomohlo ked som ju dala na druhy bok, dala druhe prso resp. som to skusila neskor. Mali sme obdobie, ze mi chcela pit iba z jedneho prsa…potom ju to nastastie preslo.
Urcite si mlieko odsavaj - aspon sa ti bude stale vytvarat a mozno mimi zisti co je najlepsie :-D
Ja som pouzivala iba lacnu odsavacku a ucel splnila (http://www.lekarna.cz/…mleka-34240/). Mlieko som davala zmrazit - vydrzi 3 mesiace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
19.10.11 09:04
Wiolla píše:
Mně dítka u prsa plakala když:
  • nebyl správný čas na kojení (moc brzy)
  • mlíko se nechtělo spustit (hlavně večer, kdy to trvá dýl, a on byl nervní, že to neteče)
  • bylo mlíka moc a on se zalykal
  • se mu nelíbíla poloha kojení (nejčastěji teď kojím vleže, tak je to pro mě i pro dítě nejpohodlnější)
  • už znal lahev a Nutrilon a prso mu přišlo zbytečně namahavý - chtěl flašku :wink:
  • nechtěl kojit, ale byl unavený a chtěl spát.
Zmotala jsem zkušenosti s oběma dětma, na víc si toho nevzpomínám.

mám to hodně podobně. řve, když to teče moc, nebo když se mléko nechce spustit, případně když je unavená a nechce prso, ale spát. Případně když chce kadit nebo prdět. S prvním synem jsem byla vždycky nervní, s dcerou už to zvládám líp, nechám jí vklidu doječet a ona si nakonec dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2311
19.10.11 21:42

Holky, díky za rady, já jsem dneska zabojovala a začala odsávat a za celý den jsem mu dala dohromady pouze 1 dávku 150ml a to ještě večer nedopil, ale chtěl pak jen čaj. A dala jsem mu to ze stejné lahve jako UM a ono to MM je trochu řidší tak se mu to vůbec nelíbilo, no bojoval ale vypil 110ml MM. No a za půl hodiny začal plakat a hladově hledat asi ten nedopitý zbytek, tak jsem mu nabídla UM to nedopité množství a nechtěl ani čaj a plakal, tak jsem mu nabídla prso a pil jak by týden nejdl.. Nechápu :nevim:

Jinak jak jste psaly, že mám vysadit UM a jen kojit, tak to by to moje zlato asi umřelo hlady, on nepláče jen tak ale opravdu jen když je hladový a to je pak pořádný řev a trápit hlady ho nechci, zatím to budu kombinovat a snad se třeba časem stane taky nějaký zlom a bude to ok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2311
19.10.11 21:43

Alpako, taky dobrý rada, zkusím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
20.10.11 09:01

Mifi tak zkus vždycky s připravenou lahví UM prvně nakojit,aspoň at párkrát potahá,pak dokrm z flašky :wink:
a ikdyby měl jednou denně třeba večer tvoje mlíčko tak je to moc fajn,ted budou samé nachlazení rýmky a bude tam mít protilátky od tebe :wink:
můžu srovnat že malý byl více nemocný než malá,která byla kojená :wink: a průběh u ní byl mírnější a rychlejší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2311
21.10.11 21:35

Ajko - děkuji :-) dneska mi pil hezky, snad to bude lepší a lepší :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie