Ustálení tvorby mléka

2862
18.10.11 14:15

Ustálení tvorby mléka - pomóóóóc

Ahojky maminky :mavam:
Chci se zeptat, kdy už se mi ustálí tvorby mléka. Mám 3týdenní holčičku a prsa se mi šíleně nalívají, musím před nebo po kojením odstříkat.
Před protože, bych ji tu bradavku ani do pusiny nedala, to mlíko stříká všude kolem a nejde zastavit…
Nosím plínu + vložky a stejně to prosaje…už nevím co dělat.
Jsem ráda, jak malá spí dlouho…spinká tak 4 hod., ale pak se to nalívá víc :( dělají se mi tam tvrdé hrudky, jak odstříkám či nakojím, je to ok.

A ještě prosím jak často musím vyvařovat flašku do které odstříkávám, je i s cumlíkem na pití. Po každém odstříkání nebo jsou mycí prostředky na láhve? Děkuji moc za každou radu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8911
18.10.11 14:20

Ještě tak týden vydrž, pak by se to mělo srovnat. :think: Já ty přebytky dávala do mrazáku a jak se mi teď hodí! :jazyk:

Na vyvařování jsem flink. Když si vzpomenu a chce se mi, tak vyvařím, když spěchám, tak vypláchnu ve vřelé vodě přímo z vodovodu… :nevim: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
18.10.11 14:36

jeste chvilu vydrz!! a ja nevyvarovala nikdy nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
18.10.11 14:41

Melo by se ti to behem sestinedeli upravit, tak vydrz a hlavne odsavej alespon do ulevy, aby se ti neucpal mlekovod nebo dokonce neudelal zanet… A jak pise Wiolla taky se mi ty zasoby v mrazaku pak hodily :-) Nevim, jestli si to mliko mrazis nebo ji pak krmis z lahve nebo to pak vylivas? Kazdopadne kdyz je takhle mala, tak bys mela tu flasku vyvarovat asi pokazde :roll: Myci prostredky na flasky existujou - ja mam od Nuku z DMka, ale to pouzivam az nejak od tech 6 mesicu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
18.10.11 14:42

do ty doby jsem sterilizovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
18.10.11 15:30

Ještě vydrž :hug: , do týdne - dvou se to ustálí. Já taky chodila oplenkovaná (plenka složená na 8 vrstev, za noc dvě mokré), vložky na ven neprotekly jediné (Chicco), ale byla jsem ráda, že je toho hodně, lepší než když je málo. Mlíko navíc mám stále netknuté v mražáku, takže se sterilizací neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7511
18.10.11 15:31

Ahoj :mavam: , mému chlapečkovi budou 4 týdny v neděli, když začne pít tak po chvilce musím trochu odstříkat, aby se mi neutopil, jak mi to mlíko teče. Moc velké přebytky teď nemám, tak neodsávám. Vydrž, ono se to upraví. Jestli ukládáš do mrazáku, tak určitě do vyvařených skleniček, jinak v porodnici mi odsávačku vyvařovali po 12 hodinách používání. Mlíčko si brali, pasterizovali a dokrmovali jiná hladová miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2862
18.10.11 18:22

Moc děkuji holky :hug:
Tak snad už se mi to ustálí trošku…

Já odstříkávám odstřikávačkou přímo do lahvičky a pak to přelívám do těch sáčků na mlíčko a mrazím.

Z láhve jsem ještě nekrmila, mám to zmražené a vím, že to vydrží ty 3 měsíce. Ani nevím, kdy to mlíčko využít, když ji vždy nakojím jak má hlad.
Taky se bojím, aby to z láhve uměla a jak jo, aby pak chtěla z prsu…

Taky mě zajímá, jak necháte pak mlíčko v lednici přes noc (když ho chcete použít) aby se rozmrazilo, jak jej ohříváte? Ve vodě přímo v lahvičce či v mikrovlnce?

A jak chci jít někam ven, tak to mlíčko asi nevydrží delší dobu v tom termo obalu co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
19.10.11 06:35

Ahoj, na rozmražení stačí dát ten sáček do studené vody a za pár minut (podle množství) povolí, pak dávám ohřát už ve flašce do ohřívače od Aventu. Můžeš přendat sáček z mrazáku do lednice, ale trvá to pak docela dlouho… Do mikrovlnky se MM dávat nesmí (znehodnocuje se). Když jsme byli na cestě a nebylo jak ohřát, tak jsem došla v restauraci na záchod a polívala flašku teplou a postupně horkou vodou :).

bedruna7 píše:
Moc děkuji holky :hug:
Tak snad už se mi to ustálí trošku…

Já odstříkávám odstřikávačkou přímo do lahvičky a pak to přelívám do těch sáčků na mlíčko a mrazím.

Z láhve jsem ještě nekrmila, mám to zmražené a vím, že to vydrží ty 3 měsíce. Ani nevím, kdy to mlíčko využít, když ji vždy nakojím jak má hlad.
Taky se bojím, aby to z láhve uměla a jak jo, aby pak chtěla z prsu…

Taky mě zajímá, jak necháte pak mlíčko v lednici přes noc (když ho chcete použít) aby se rozmrazilo, jak jej ohříváte? Ve vodě přímo v lahvičce či v mikrovlnce?

A jak chci jít někam ven, tak to mlíčko asi nevydrží delší dobu v tom termo obalu co?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová