Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
mám dotaz. Malé je 7 týdnů a její porodní váha byla 2880g a výška 47cm. Po propuštění z porodnice spadla na 2660g. Při kontrole v 6 týdnech vážila 3310g a zdá se mi to málo. Jinak plně kojim přes den tak po 2 až 3 hodinách a v noci po vykoupání spí tak 6 hodin a pak se budí zase po těch 2 až 3 hodinách. Neměla by mít větší váhu? Díky za vaše názory.
Důležité je, že přibírá. Veru měla při narození 2800g, v porodce se propadla až na 2,5kg a v šesti nedělích měla tuším 3800. Je to sice o půl kila víc, ale byli jsme na UM, tak bych to nehrotila. Pokud přibírá, je spokojená, dobře baští, spí, čůrá a kaká, pak jí nic nechybí ![]()
pribira tak neres…kdyby mela hlad tak by ti dala urcite vedet…nejspis bys dosahla jen toho ze by se ti ztratilo mliko a mala by byla na UM ale pribirala by stejne ![]()
Takže za cca 5 týdnů přibrala 650g.Tak to holt není žádný buřtík, ale důvod k příkrmu fakt nevidím.Příkrm se doporučuje ve chvíli, kdy dítě opravdu neprospívá,tj dejme tomu během 2 týdnů nepřibere vůbec nic,nebo dokonce ještě zhubne.
Koj dle potřeby, pozor na spurtíky, v období spurtů jsem kojila přes den i po půl hodině,když neměl v puse prso, tak řval, ale vyplatilo se.
Přibírá ta, bych to asi až tak neřešila, pokud není miminko mrzuté, malátné apod.
u Kačky mě dr hodně drtila, protože přibírala 0-90 g týdně. Přesto že byla v klidu smíšek pohodářka…
Po 4 m jsme změnila dr. a je to fakt super..... dneska má 10 měs. Kačka 7650 g a dr je max. spokojená. A já taky. A aspoň nemusím tahat 10-12 kg buřtíka ![]()
Taky myslím, že příkrm není třeba, pediatr už by tě jinak nutil.
Když je: 1) dítě klidné, nepláče hlady, není nespokojená po nakojení
Pokud se tobě nezdá, že by měla hlad, tak já bych nepřikrmovala. Mája přibírala taky tak nějak kolem 100g/týden. Zvlášť, pokud to doktorka neřeší. Navíc máte za sebou pravděpodobně 6týdenní růstový spurt, tj spíš roste do délky.
Ahoj,
myslím, že přikrmovat nemusíš. Pro kontrolu, kdyby se ti v budoucnu něco nezdálo, nabízím odkaz na jednoduchý prográmek s růstovými grafy, které ti určitě napoví víc.
http://www.szu.cz/…y-ke-stazeni?…
Ať ti malá dál pěkně roste. ![]()
pokud se ti něco nezdá tak se svěř doktorce, pokud je doktorka normální bude tě zvát častěji na vážení a pokud nebudou přírustky dostatečný poradí ti jak na příkrmy, sama od sebe nezačínej dávat UM