Mám přikrmovat?

21
25.11.10 21:15

Mám přikrmovat?

Ahoj holky,
mám dotaz. Malé je 7 týdnů a její porodní váha byla 2880g a výška 47cm. Po propuštění z porodnice spadla na 2660g. Při kontrole v 6 týdnech vážila 3310g a zdá se mi to málo. Jinak plně kojim přes den tak po 2 až 3 hodinách a v noci po vykoupání spí tak 6 hodin a pak se budí zase po těch 2 až 3 hodinách. Neměla by mít větší váhu? Díky za vaše názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10351
25.11.10 21:22

Důležité je, že přibírá. Veru měla při narození 2800g, v porodce se propadla až na 2,5kg a v šesti nedělích měla tuším 3800. Je to sice o půl kila víc, ale byli jsme na UM, tak bych to nehrotila. Pokud přibírá, je spokojená, dobře baští, spí, čůrá a kaká, pak jí nic nechybí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
25.11.10 21:22

pribira tak neres…kdyby mela hlad tak by ti dala urcite vedet…nejspis bys dosahla jen toho ze by se ti ztratilo mliko a mala by byla na UM ale pribirala by stejne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.11.10 21:23

Takže za cca 5 týdnů přibrala 650g.Tak to holt není žádný buřtík, ale důvod k příkrmu fakt nevidím.Příkrm se doporučuje ve chvíli, kdy dítě opravdu neprospívá,tj dejme tomu během 2 týdnů nepřibere vůbec nic,nebo dokonce ještě zhubne.
Koj dle potřeby, pozor na spurtíky, v období spurtů jsem kojila přes den i po půl hodině,když neměl v puse prso, tak řval, ale vyplatilo se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
25.11.10 21:34

Přibírá ta, bych to asi až tak neřešila, pokud není miminko mrzuté, malátné apod.
u Kačky mě dr hodně drtila, protože přibírala 0-90 g týdně. Přesto že byla v klidu smíšek pohodářka…
Po 4 m jsme změnila dr. a je to fakt super..... dneska má 10 měs. Kačka 7650 g a dr je max. spokojená. A já taky. A aspoň nemusím tahat 10-12 kg buřtíka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
25.11.10 22:00

Taky myslím, že příkrm není třeba, pediatr už by tě jinak nutil.
Když je: 1) dítě klidné, nepláče hlady, není nespokojená po nakojení

1. s přibíráním je v normě /tedy na dolní hranici, ale furt norma, ony taky mi připadá ty menší děti přibírají zpočátku méně, jsou slabší, tak méně vypijou, náš synáček, co měl 4770 g, když se narodil, tak pak byl schopen nabrat 250 za týden, no ale to je jinak velké dítě, jinak velký žaludek. Myslím, že můžeš být klidná. Příkrm bych jí nenutila, aby ti to nezkazilo kojení. A myslím, že doktor(ka) si tě ohlídá. :palec:
  • Citovat
  • Upravit
15674
25.11.10 22:22

Pokud se tobě nezdá, že by měla hlad, tak já bych nepřikrmovala. Mája přibírala taky tak nějak kolem 100g/týden. Zvlášť, pokud to doktorka neřeší. Navíc máte za sebou pravděpodobně 6týdenní růstový spurt, tj spíš roste do délky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
25.11.10 22:42

Ahoj,
myslím, že přikrmovat nemusíš. Pro kontrolu, kdyby se ti v budoucnu něco nezdálo, nabízím odkaz na jednoduchý prográmek s růstovými grafy, které ti určitě napoví víc.

http://www.szu.cz/…y-ke-stazeni?…

Ať ti malá dál pěkně roste. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
26.11.10 09:31

pokud se ti něco nezdá tak se svěř doktorce, pokud je doktorka normální bude tě zvát častěji na vážení a pokud nebudou přírustky dostatečný poradí ti jak na příkrmy, sama od sebe nezačínej dávat UM

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure