Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojda maminy,
chtěla jsem se zeptat. malá má trošku bílejší patro, pusinka je čistá a bohužel doktorka se nám nezmínila nijak k moučnivce - nevím, jak to poznat, jestli se dá dávat něco jako prevence a pokud to vznikne, co na to? Tak jsem chtěla poprosit o radu.
Ahoj,určitě na to něco dej,může to být hodně bolestivé,mimča pak nechtěj baštit,my používáme genciálku,mažeme každý druhý den preventivně,i když holky jí tu hodně zavrhují,že je prý karcinogení,určitě ti poradí ještě něco jiného
brzy se zahojte ![]()
Ahoj my taky gencialku ale dej si to i na bradavky,jinak to nezmizi
Nejlepší na moučnivku je Mykundex nebo podobný sirup s Nystatinem, ale v čr ho bohužel nekoupíte, buď na Slovensku nebo v Německu…genciálka je v některých zemích i zakázaná - je totiž vě větším množství karcinogení..
Nám už pak stejně nezabírala…S moučnivkou jsme se trápili během půl roku třikrát + já na bradavkách…
Jak velké množství to musí být,aby to bylo nebezpečný?Už dva doktoři se k tomu vyjádřili,jako že jedna paní povídala,tak já nevím,ale to by toho musela vypít alespoň půllitru ne?
No a proc se doktorky nezeptas,jestli je to moucnivka? Bily patro muze byt klidne od mlika;)
nám Dr. radila pokapat štětičku citronema vytírat posinku, prý je to dobré jako prevence..jinak my měli genciálku, malá to měla hodně..
cirton? a nepálí to? no je fakt že se změní hp v puse to by mě nenapadlo ale může to pomoct já zase vytírala řapíkem a taky to zabralo a genciánou