Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, moc vas zdravim s nasim dablikem, potrebovala bych porodit ohledne siditka. Mame malinkou pusinku a uz asi nemuzu, ze pristupuju k utlumeni vesmes celodenniho kriku dudlikem.. Koupila sem pred porodem Avent sensitive, ale ten je na nas moc dlouhej a asi i velkej, neporadila by nam nejaka zkusenejsi maminka:)? Koupila sem uplne obyc v Tete drogerii za 15Kc, zijeme na vesnici, takze musim vse objednavat v lekarne nebo pres net, a ten obyc nam sedel velikosti, ale ten material.., za 30min. bylo po dudliku:zed: ,, Dekuju za kazdou radu ![]()
Ahoj, malá má od narození oblíbený dudlík od MAM, má takovou širší placatou savičku a dobře se jí drží, ještě před porodem jsem nakoupila dudlíky od Nuku, ty mají docela malé savičky, ale špatně se jí držely v puse, dost jí vypadávaly. Také je lepší, když má dudlík na držení jen takový ten knoflík a ne kroužek, za ten se vždycky zachytila rukou a dudlík si vytáhla.
Za 30 min bylo po dudlíku? To jsem ještě neslyšela… Náš nejmladší vzal na milost právě tuhle kytičku za 15 Kč a měsíc mu vydrží určitě.
Ahoj já jsem koupila dudlík od sauvinexu a malý ho má nejraději jiný nechce.a dudušek vydržel dlouho. a neměl ho ani otlačený na pusince. Mají je na www.mimimi.cz.
Moc doporučuji
Naše Terezka jela taky v kytičce, ale mně se hnusila, tak jsem pak na netu našla dudlík třešnička od Canapol babies:
http://www.detiazahrada.cz/…/_var=295273
A jelikož je tady u nás taky neměli, objednala jsem je na netu. Vygooglila jsem si nejlevnější a koupila různé barvy a různé velikosti, aby nám vydržely.
Dva balíčky tu ještě mám. Kdybys měla zájem pošli SZ a můžu ti jeden balíček poslat pošlou na zkoušku abys nemusela objednávat draze. Na ceně a barvě se domluvíme. Já je mám schované pro další mimi, ale klidně ti nějaký pošlu. Jsou to nová nenačatá balení. Mám asi dvě barvy a velikosti.
Terce moooc chutnaly. Dudala až do roka. Já je moc nechtěla vyvařovat tak jsem radši objednala tenkrát víc ks a po druhém vyvařování vyhodila. ![]()
Ahoj. Máme od Nuku, který vyplivuje a menší, od Canpol babies, který cumlá pořád.
dekuju moc za rady, ted sem objednala asi 10 ruznych dudliku dle vasich rad
a toho, co sem se doctla, snad nam nejaky sedne, nechci, aby moje prsa skoncila misto dudliku, uz ted trosku trpim pri kojeni, natoz jeste dudlat
.. Jinak z te Tety drogerie to nebyla kyticka, ale druhy typ dudliku oznaceny jako baby velke, nechapu to take, ale opravdu po chvilce mel poruseny tvar nevratny, myslim, ze slo o vadu vyroby, ale docela me to vylekalo, nemel by prece dudlik prasknout nebo tak, natoz menit tvar pri dumlani, muj nazor
.. takze dekuji, do tydne dojde balik a ja sem pisnu, jak sme uspeli ![]()
U nás ze začátku nejel žádnej, nechala jsem to vyhnít a když si začal cucat pěstičky, tak jsem znovu zkusila dudák a konečně jsem uspěla. Našemu malému jedou ty z DM drogerie, širší placatý, hodně podobný má i Mam nebo Avent (ten je ale delší). Všechny tyhle bere v pohodě. Bere silikon i latex, důležitý je pro něj tvar. Ortodontický Tommee Teeppee ani kulatý Farlin mu extrémně nejedou.
Já se musím přiznat, že jsem byla vždy proti dudlíku, MOJE DÍTĚ dudlík mít nebude! Nepotřebuje!! No a teď jsou Honzíkovi tři měsíce, objevil svoje ručičky a na uklidnění je schopný si sát tři prsty naráz ale úplně jako maniak!! Tak jsem se na to nemohla dívat, vyvařila důdl od Nuku a zkusila mu ho dát. Dvakrát mi ho s chutí vyplivl, potřetí přišel na to, k čemu je to dobré a ten blažený výraz.. skoro jsem začala na dudlík žárlit. V porodnici jsme ještě dostali dudlík MAM, a ten se mi zdá zatím nejlepší. Dudláme ale teprve třetí den ![]()
Micus, přesně, když člověk vidí tu slast, co dudu způsobuje, tak ho nemůže miminu odepřít ![]()
Natali se narodila maličkatá, takže nechtěla skoro žádný dudlík kvůli velikosti, pořád se nadavovala. Koupili jsme Suavinex pro nedonošence, myslím -2 až 4, fyziologický a latexový a dudlá o 106 ![]()
Tak vcera sme poresili alespon dudliky od NUKU a Farlin, co se u nas sezenou, neuspel ani jeden ze tri
.. Ted cekam na dalsi balik dudliku, vc. tech pro nedonosene a dalsi znacky, takze pak zkusim a dam zase vedet i primo znacky, co uspely ci nikoli. Sem fakt na prasky, pac kdyz mi dumle prso, au au, tak se pri tom i krasne vyprdika a uklidni, ale bradavky mam uz snad i vvytahany:D a hlave teda extremne citlivy a pri kazdym prisati na kojeni prozivam stres z bolesti a nerada bych si to tak brzo zacala kazit psychicky a fyzicky ![]()
Bibino,
a co takhle zkusit malému na dumlání čistý malíček? Samozřejmě s dokonale zkrácenými nehty (nenosíš gelovky?). U Honzíka to fungovalo už v porodnici. Rozhodně to nebude tolik bolet, jako když žmoulá bolavou bradavku. Myslím to jako provizorní řešení, že najdete vyhovujícího dudlíka.
Víš co, já bych se vysmolila na nějaký drahý dudlíky, proboha k čemu to??? Spíš vyzkoušej- jsou různé tvary. Mě kluci nechtěli ani jeden ten silikonový- je to moc tvrdé. Oba byli na gumovém dudlíku- je třeba ho akorát pořádně vyvařit. No a tvar- ze začátku úplně ten kulatý a teď už chce takový ten šišatý. Co úplně bojkotovali tak ten z jedné strany jakoby seříznutý.
Každopádně ty drahé dudle jsou úplně na prd a akorát si ty děcka zbytečně rozežíráme.
Paradox je- a to už jsem slyšela od několika mamin- že jak máš gumový dudlík, savičku do flašky chce jen silikonovou a naopak.
Pa ![]()
Jo a my máme taky obyčejný dudlíkyz DM drohgerie- jsou dva v balení a stojí do 40kč.