Kdy slaví svátek Emma?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
cher
25.11.10 19:13

Kdy slaví svátek Emma?

Mám doma Emmu a než se narodila, zjistila jsem si, že podle církevního kalendáře by měla svátek v dubnu. Ale včera bylo v novinách v rubrice- kdo slaví svátek- taky Emma a spousta jiných jmen. Máma říka, že by měla mít svátek tak, aby se pro jméno nevracela, tudíž v jednom roce dřív narozeniny a pak svátek a jelikož je v květnu, tak prý je lepší ten listopad, jak to máte vy, kdo máte Emmu? Nebo slavíte na Emu? :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
TehotnaTerezka
25.11.10 19:27

co vim, tak vcera mela svatek Emilie a ta nema s Emou ci Emmou zadnou spojitost
Ema (Emma) je puvodu nemeckeho, kdezto Emilie latinskeho
takze bych se drzela toho dubna

• Citovat
  • Upravit
10713
25.11.10 20:34

Aby se pro jméno nevracela? A co když se někdo narodí 30.12.? To se může jmenovat jenom Silvestr :think: :mrgreen:

A pokud sis našla církevní kalendář, klidně to vem podle toho ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
25.11.10 20:37

Ja bych slavila normalne na Emu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
26.11.10 18:51
pomeranca píše:
Aby se pro jméno nevracela? A co když se někdo narodí 30.12.? To se může jmenovat jenom Silvestr :think: :mrgreen:A pokud sis našla církevní kalendář, klidně to vem podle toho ;-)

No s tím Silvestrem to je zapeklité :lol:

• Citovat
  • Upravit
10142
27.11.10 09:25

Ahoj, my máme doma také Emmu a slavíme na normální Emu - tedy 8.dubna. Určitě ne na Emilii. Emílie je Emilka, Emma je Emminka. Takže určitě 8.4. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
27.11.10 12:20
petratavali píše:
Ahoj, my máme doma také Emmu a slavíme na normální Emu - tedy 8.dubna. Určitě ne na Emilii. Emílie je Emilka, Emma je Emminka. Takže určitě 8.4. :-)

Já to nechtěla slavit na Emílii, ale v jedněch místních novinách bylo bývá vypsáno asi deset jmen, které v ten den slaví svátek(podle různých kalendářů) a mezi těmi jmény byla i Emma a máma mi volala jestli to slavíme nebo kdy nebo jak co :-)

• Citovat
  • Upravit
891
27.11.10 12:50

Taky bych bylo pro duben na Emu. V budoucnu jí stejně všichni (kamarádi a tak,prostě lidi okolo, kteří neznají speciální rodinné zvyklosti) budou přát na Emu, takže mně to přijde praktičtější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí