Mám problém s manželem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20518
8.5.14 20:13
@CokeLady píše:
Mně na tom zaráží ta náhlá změna, po takových letech takový sešup, alkoholismus, agrese, obezita… samozřejmě tady opět každá radí „pryč s ním“, radši sama s dětmi a další obehrané řeči. Pak se nesmíme divit té rekordní rozvodovosti. Ano, je to závažné, ale je také zakladatelko důležité, jakou veškerou nápravu a komunikace zakladatelka vyzkoušela. Neházela bych přes palubu dosud fungující vztah, myslím, že jeho chování má někde vážnou příčinu. Nejsem si jistá, zda všichni aspoň částečně pochopili „v dobrém i ve zkém, v nemoci i ve zdraví“.Doufám, že mě někdo bude chytat za slovo s tím, že podporuju domácí násilí a podobný bludy.

Já než jsem dočetla k tvému přspěvku, tak jsem si ymslela něco podobného. Že pokud manželství začalo v pohodě a náhle zvrat, tak to není o osobnosti chlapa, ale o tom, že se něco stalo - co ho změnilo. Ano, otázka je co. Zda je podmět z venčí, víme, jak chlapi jsou ješitní na to, jak dobří jsou v práci nebo jaké mají postavení u kamarádů. Jestli je to prostě stres z práce, tak - neomlouvám - ale prostě tady může být jádro pudla.

Ano, najít zdroj problémů bude těžké. A možná se taky už zakladatelka o to snažila a nepovedlo se a prostě už nemá sil. A pokud se agrese stupňuje, nejenže se není co divt, je odchod krok logický a správný. Já jen že souhlasím, že vztah se nemá předčasně házet přes palubu. Slíbili jsme si přeci, že v dobrém i zlém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
8.5.14 21:19

@Emilie tak kdyby šlo jen o hádky a alkoholismus tak je to ještě jedna věc a navrhla bych rodinou terapii, nicméně mlácení ženy a agrese v takvéhle formě?
od něj ruce pryč a zdrhat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
8.5.14 21:27
@Malike píše:
@Emilie tak kdyby šlo jen o hádky a alkoholismus tak je to ještě jedna věc a navrhla bych rodinou terapii, nicméně mlácení ženy a agrese v takvéhle formě?

Já se jen zdráhám rozhodovat takhle striktně od stolu, když o tom nic nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
8.5.14 21:30

@Lucie Francová nekteri muzi jsou fatk… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
8.5.14 21:30
@Malike píše:

Já se jen zdráhám rozhodovat takhle striktně od stolu, když o tom nic nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.14 22:06

@CokeLady
Nemyslim si, ze by byl dobrý nápad, aby zakladatelka zmobilizovala jeho rodinu. Rodina by na něj uhodila a on by jí za to pěkně ztřískal. Když jsem byla malá táta třískal mámu pořád a bylo to opravdu hodně drsný a za mě hned odejít! Neztrácet zbytečně ten drahocenný čas v životě! Ten člověk se nezmění, protože on si teď myslí, že on je někdo a ta ženská je pro něj něco jako hadr na podlahu. Jako dítě jsem tohle doma viděla a dodnes to mám v sobě. Zakladatelko nic na světě ( děti, peníze cokoliv) nestojí za to nechat se mlátit a bát se, kdy to zase přijde. Nenech svoje děti, aby byť jen slyšeli jak se hádate nebo tě mlátí. Vím jak já když byla malá, tak mě to v noci budilo hádky, mlácení a já brečela pod peřinou a bála se jestli moje maminka bude ještě živá až se probudím. Nikdy tohle nedopusť!!! Dodnes když si na to vzpomenu, tak brečím jak strašné to bylo. Proto jednou jedinkrat by na me chlap sáhnul a už by mě nikdy neviděl!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.5.14 22:10

Moje maminka byla taky týraná žena, dlouho jí otec vyhrožoval že si nechá děti…mě a bráchu..a fakt nechutnej..alkoholik ktomu.
Máma musela brát odvahu celých 5 let a musela jí oddtáhnout rodina..čím déle tam budeš tím horší to bude.
Chlap může mít problémy a utápět se v alkoholu ale neměl by nikdy uhodit ženu a děti..
takže uteč, život máš jeden.
Pardon za anonymitu..je to citlivá věc

• Citovat
  • Upravit
14895
8.5.14 23:18

@CokeLady ano takže se mu něco děje tak musí mlátit..chápu odměření, alkohol, obezitu..nechápu že mlátí. takže ne, jednou uhodit..možná..ale víckrát? jdu pryč. Sice v dobrém či zlém, ale zjevně nebylo myšleno, a jen se nechte mlátit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
slabikář
8.5.14 23:24

Na co čekáš, prosímtě a jakou chceš radu? Jsi onuce, že se sebou necháš takto zametat? Ne? Tak od něj odejdi. Takové chování si nezasloužíš ty, ani synové k tomu přihlížet, co z nich vyroste? Přece nechceš, aby jednou převzali tenhle rámec chování :zed: po něm.

• Citovat
  • Upravit
9337
8.5.14 23:58

@CokeLady A já si zase myslím, že nikdo nemůže konat za někoho druhého. Jako odvézt manžela proti jeho vůli do blázince? To nefunguje. To musí chtít sám. Musel by si aspoň říct o pomoc, aby mu s tím léčením pomohla. Opravdu mu asi nejlíp otevře oči, když na vlastní oči uvidí, co svým chováním způsobil. Že ho prostě jeho rodina opustí, když se sebou nebude nic dělat. Jestli je nějaký nemocný, tak za to přece ani jeho žena, ani jeho děti nemůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.14 00:52

@CokeLady
Chápu jak to myslíš, ale přijde mi, že si člověk, který to nikdy nezažil na vlastní kůži ani doma u rodičů nebo ve svem okoli. Jasně, že nejsem pro, aby se každý hned rozváděl ale v dobrém i ve zlém pro mě rozhodně neznamená se nechat psychicky nebo fyzicky týrat. Ono taky není mlácení jako mlácení. Některá ženská bere jako mlácení občasnou facku a některá zas když sní chlap za vlasy vymetá podlahu, schazuje ze schodů ženská je obražená celá modřin. A takovej člověk, kterej pije si pak ani neuvědomuje, že jí může nějak vážně ublížit a v tomhle případě by mě absolutně nezajímalo nějaké v dobrém i zlém!

• Citovat
  • Upravit
9337
9.5.14 09:02
@CokeLady píše:
Je vidět, že nevíš, jak to funguje. Nikdo neřekl proti jeho vůli a nikdo neřekl do blázince. :roll:

Jasně, trochu jsem to nadsadila. :mrgreen:
Tak proti jeho vůli - to předpokládám, protože je to rok a půl, co jí mlátí, chlastá a nic s tím nedělá, ani se o tom nechce bavit. Když se někdo o svých problémech začne bavit, je to dobré znamení, že si je uvědomuje a chce s nima něco dělat. A do blázince - nemyslím to pejorativně, já se tak vyjadřuju, blázinec mi připadá jako dobré řešení. Nebo nějaká terapeutická skupina, nejspíš pro alkoholiky. V tom „blázinci“ by to měl ale všechno pohromadě - terapii skupinovou (byli by tam ti násilníci i alkoholici pohromadě) i individuální - kde by se přišlo na to, co mu vlastně je, proč mu takhle znenadání přeskočilo. Ale to ho prostě nikdo nemůže sebrat a dovést na místo, když sám nechce. A tím míň asi jeho žena, která je z něj (nejspíš) vynervovaná a se kterou manžel nekomunikuje. Jak by sis to teda představovala? Za mě je nejlepší zachránit sebe a děti, on by pak zjistil, že se sebou musí něco dělat, když ho takhle nejbližší rodina nechce. Takhle se v tom akorát bahní a rozviřuje ten vztek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
9.5.14 09:21

@CokeLady rozumím. Myslím, že jde o to, že ten chlap prostě potřebuje pomoct. A kdo jiný by mu měl zkusit pomoct ve stavu, kdy on sám sobě pomoct nedokáže, než jeho nejbližší - samozřejmě ve spolupráci s psychologem apod.?

Vím, že se to lehko řekne, ale taky mě zaráží ta náhlá změna a taky jsem přesvědčená, že to má příčinu, kterou je třeba řešit. Možná by nebylo špatné odejít - ve smyslu „odklidit“ mu děti z očí, ale zároveň nezmizet z jeho života, stýkat se s ním, být mu k dispozici a zkusit mu pomoct. Není určitě správné vztáhnout ruku na ženu, ale mám pocit, že je to z nějakého důvodu hrozně nešťastný člověk, a když ho všichni opustí, sotva se to spraví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí