Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den,
Maminky chtěla bych se zeptat na Hořovickou porodnici. Bydlíme od Hořovic 150 km dálka nám nevadí. Kamaradka mi o ní říkala a nemohla si ji vynachválit. Je ta porodnice dobrá nikdy jsem o ni neslyšela nevím co od ni čekat.
Mate sní nikdo nějaké zkušenosti?
![]()
@Hodanová A jsi si jistá, že vydržíš jet při kontrakcích 150 km? Já nemohla v autě ani sedět a do porodnice nám to trvalo jen asi 40 minut (jela jsem de facto na čtyřech na zadním sedadle), ale i tak jsem byla ráda, že jsme dojeli, protože jsem začala mít během jízdy kontrakce co 5 minut.
@Hodanová neumím si představit ject 150km po prasknutí vody. Byla jsem v porodnici asi 15 min od prasknutí vody. Sice byly kontrakce až za 3 hodiny po prasknutí, ale hned po 2-3 minutách a nevěděla jsem jestli budu rodit hned a nebo ne. Prostě jsem se bála aby se něco nepo… Rozhodnutí je na Tobě. Koukla bych po porodnici někde blíž ![]()
@Hodanová 150 km bych nikam nejela. Jedna kamaradka ti vychvali Horovice, jina ti vychvali Podoli, treti Motol…
@Hodanová no, ty jsi odvazna! ja to mela do porodnice 60 km a jak se blizil termin, byla jsem uplne vynervovana, ze tu cestu nedam, nestihneme to a ja porodim nekde na D1 ![]()
a cesta behem kontrakci, kdy hekas a kroutis neni zrovna pohodlna.
byt tebou, urcite hledam bliz ![]()
V Hořovicích jsem taky rodila a bylo to tam super
, v Motole nic moc a nejlepší to bylo v Ženevě, ale tam už je to tisíc kilometrů
. Máme to do Hořovic jen půl hodiny jízdy autem. 150 km jet je blbost. Najdi si něco blíž. Havlíčkův Brod je prý také super, ale nevím odkud jsi. Dá se stáhnout aplikace do mobilu s porodnicema, je to snad od Nutricie. Tak se podívej. ![]()
Hořovice jsou sice super (rodila jsem tam v červenci a byla jsem spokojená), ale 150 km je fakt dálka. Určitě najdeš kvalitní porodnici blíže k domovu. Nejde jen o porod, ale jak pak bude jezdit manžel na návštěvy? Každý den 300 km? A co návštěvy v poradně a monitory? Čtyři týdny před porodem se chodí jednou týdně. Když přenášíš, tak každé tři dny. Já jela do Hořovic z Prahy Stodůlky, 40 minut. Dalo se to vydržet, ale to dojíždění na kontroly po rozkopane dálnici byl očistec ![]()
@Cuddy píše:
@Hodanová 150 km bych nikam nejela. Jedna kamaradka ti vychvali Horovice, jina ti vychvali Podoli, treti Motol…
asi tak…
Já teda musím říct, že mě se v autě při kontrakcích jelo docela dobře. Vždycky jsem se zapřela rukama a funěla. Až mě to překvapilo, jak pohodlně se mi tam kontrakce prodýchávaly, při předchozích porodech se kontrakce dostavily až v porodnici.
Nicméně 150km bych nikam nejela, hledala bych porodnici s dobrou pověstí v rozumné vzdálenosti od místa bydliště.
Taky zvazuji Hořovice, ale mam je teda 20minut.Mam zkusenost jedine s Pribrami, coz nebylo spatne, ale Horovice jsou pry lepsi. Kazdopadne 150km bych teda nedala, urcite bude nejaka dobra i v tve blizkosti;-)
@Hodanová Já rodila v Hořovicích 2× a teď to bude za dva měsíce potřetí, mám to asi 45minut a cesta pohodová po dálnici, druhý porod byl rychlý a třetí počítám bude stejný nebo ještě větší fofr, ale doufám, že to stihnem. JInak 150km bych nejela, byť jako prvorodička máš slušnou šanci dojet, pokud nebudeš mít nějaký překotný porod…na základě osobní zkušenosti si nemyslím, že by Hořovice byla až tolik výjimečná a úžasná porodnice…byť je tam plno věcí lepších než ve velkých pražských.
Odkud přesně se chystáš jet? A co je přesně důvodem?
Pokud hledáš nějaký alternativní přístup, tak rozhodně nevaž takhle dalekou cestu, Hořovice jsou v mnohém přátelštější než velké porodnice, ale rozhodně nic natolik výjimečného co by neměli jinde, skoro si troufnu říct, že si až moc trvají na svém postupu…Hezké zrekonstruované pokoje, samostatné porodní boxy a komornější prostředí má hodně menších porodnic…
Mě by Hořovice za 150 km jízdy nestály. Rodila jsem první dítě tam a druhé v Podolí a bylo to obojí vlastně nastejno-přístupem.
Rodila jsem v Benešově a v Hořovicích. Oboje super, bez chybičky. 150 km je ale moc, vybrala bych jinou porodnici.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.