Mám se vrátit k dokojování?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mam se vratit k dokojovani?
Holky prosim poradte jak byste to delaly Vy… Ala ma 8 mesicu., prikrmuju od 6 mesice od 7 nedokojuji..
Jente to judlo je fakt boj
pripada mi, ze ji nechutna nic, nechce sedet, porad sebou sije..
Takze to u nas vypada tak, ze ji posadim, zasypu hrackama a snazim se ji vsemozne nacpat jidlo :-/ ani nevim kolik toho do ni nacpu, protoze pulka jidla je rozmazana po zidlicce, polovina na hracka, zbytek ma na hlave nebo po obleceni
po každem jidle musim prevlekat.. A je to pro me opravdu hodne na nervy.. ![]()
Pri prvnich lzickach jaks taks otevira pusu, ale u toho macha rukama, takze je kuns se trefit do pusy aniz by mi do toho nezduchla ![]()
Kdyz ji dam jen par lzicek je videt, ze ma hlad, knuci, ale zatim nedokojuju.. Kdyz je tak hladova min mi pak spi, ale u dalsiho jidla to vypada stejne :-/
Doufala jsem, ze se to zlepsi, ale je to spis horsi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nechapu, proc cpat dite na sílu, zabavovat hrackama. Sni par lzicek a pak dela blbiny, fajn, signal, ze uz nechce. Jidlo nabidnu znovu za pul hodiny, hodinu, pokud nechce, ale ma hlad, dokojim. Nevim, proc si to delat slozitejsi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veruka85 urcite nenutit nasilim, vypozorovat co ji chutna. A nechapu, nedokojujete po jidle jen ale na noc/rano kojite? Nektere deti proste si davaji s prikrmy na cas, a pokud ma zejm o MM, tak bych to proste resila dokojenim s tim, ze ji vzdy zkusim nabidnout prikrm prvni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
Nechapu, proc cpat dite na sílu, zabavovat hrackama. Sni par lzicek a pak dela blbiny, fajn, signal, ze uz nechce. Jidlo nabidnu znovu za pul hodiny, hodinu, pokud nechce, ale ma hlad, dokojim. Nevim, proc si to delat slozitejsi.
Mozna jsem hloupa, ale zdalo se mi, ze je to tak spravne, i do budoucna.. To pak bude jist co pul hodiny? Co pul hodiny takove coromoro a prevlikani ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@spirunka píše:
@veruka85 urcite nenutit nasilim, vypozorovat co ji chutna. A nechapu, nedokojujete po jidle jen ale na noc/rano kojite? Nektere deti proste si davaji s prikrmy na cas, a pokud ma zejm o MM, tak bych to proste resila dokojenim s tim, ze ji vzdy zkusim nabidnout prikrm prvni.
No ona to prso pres den uz nechtela, mozna proto, ze jsem ji vzdy tak nacpala(precpala) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veruka85 8měsíčnímu dítěti bych prostě nabídla prso a, pokud bude zájem, dokojila. Jídlo bych taky nabízela, ale dávala normálně, žádné blbinky s hračkama. To bych jí spíš dala do ruky vlastní lžičku, ať se krmí sama. Případně bych se vykašlala na nějaké kašovité konzistence, jídlo hezky na kousky, posadit do židličky a ať se s tím popasuje sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veruka85 píše:
Mozna jsem hloupa, ale zdalo se mi, ze je to tak spravne, i do budoucna.. To pak bude jist co pul hodiny? Co pul hodiny takove coromoro a prevlikani
Ne, já jakmile mí dítě začne kravit (neotevře pusu, vráží mi rukou do lžičky, odvrací se), tak je to pro mně prostě signal, že dítě nechce jíst a jde od stolu. Nesnažím se do sítěte nacpat jídlo přes jeho odpor a tudíž neznám zprasené dítě, které bych musela po jídle převlíct (ono stačí přes něj dát při jídle velkou plínu).
Pokud má hlad, nabídnu znovu - pokud zase kraví, tak dostane prso a další normální jídlo je za 2-3 hodiny.
Moje druhé dítě o jídlo moc zájem nejeví, příkrmy vzalo na milost až 6 týdnů po zahájení přikrmování (do té doby snědlo tak 2-10 pidiliček a konec), I teď má dny, kdy toho sní minimum. Neřeším to, hlady nezahyne, když se může nakojit.
Ona si evidentně ten vztah k jídlu musí vybudovat, holt to půjde pomaleji, než u jiných dětí.
Mám kamarádku, co holku cpala na sílu a nežere jí do teď (tři roky). Sama říká, že to byla chyba.
Prostě nedělám z jídla nějaké divadlo
Příspěvek upraven 04.02.16 v 10:02
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AliTad píše:
@veruka85 8měsíčnímu dítěti bych prostě nabídla prso a, pokud bude zájem, dokojila. Jídlo bych taky nabízela, ale dávala normálně, žádné blbinky s hračkama. To bych jí spíš dala do ruky vlastní lžičku, ať se krmí sama. Případně bych se vykašlala na nějaké kašovité konzistence, jídlo hezky na kousky, posadit do židličky a ať se s tím popasuje sama.
Kasovite neji davno to nechtela od zacatku, dat lzicku to zabralo jeden den, ted uz lzicku hodi na zem, at se krmi sama taky jsem zkousela, ale rozmacka to v ruce, pak si to vsude rozmaze
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
Ne, já jakmile mí dítě začne kravit (neotevře pusu, vráží mi rukou do lžičky, odvrací se), tak je to pro mně prostě signal, že dítě nechce jíst a jde od stolu. Nesnažím se do sítěte nacpat jídlo přes jeho odpor a tudíž neznám zprasené dítě, které bych musela po jídle převlíct (ono stačí přes něj dát při jídle velkou plínu).
Pokud má hlad, nabídnu znovu - pokud zase kraví, tak dostane prso a další normální jídlo je za 2-3 hodiny.Moje druhé dítě o jídlo moc zájem nejeví, příkrmy vzalo na milost až 6 týdnů po zahájení přikrmování (do té doby snědlo tak 2-10 pidiliček a konec), I teď má dny, kdy toho sní minimum. Neřeším to, hlady nezahyne, když se může nakojit.
Ona si evidentně ten vztah k jídlu musí vybudovat, holt to půjde pomaleji, než u jiných dětí.
Mám kamarádku, co holku cpala na sílu a nežere jí do teď (tři roky). Sama říká, že to byla chyba.
Zni to zajímave
asi zkusim, tchyne mi porad rika at se k kojeni nevracim, ze uz je velka.. Ale ten tiatr u jidla to neee to je fak na pshychu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veruka85 píše:
Zni to zajímaveasi zkusim, tchyne mi porad rika at se k kojeni nevracim, ze uz je velka.. Ale ten tiatr u jidla to neee to je fak na pshychu
Co by tvoje tchyně řekla na našeho školkového tříleťáka
Ne nadarmo se dítěti do jednoho roku říká KOJENEC. Někde jsem četla takový pěkný článek, že v průběhu prvního roku se má dítě s běžným jídlem SEZNAMOVAT, spíš než výživová hodnota je cenné to, že si buduje k jídlu pozitivní vztah.
Starší jedl vždycky dobře, mladší do skoro dvou let nejedl kromě MM skoro nic, prospívali oba skoro stejně (myslím téměř stejná váha v konkrétním věku).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veruka85 píše:
Zni to zajímaveasi zkusim, tchyne mi porad rika at se k kojeni nevracim, ze uz je velka.. Ale ten tiatr u jidla to neee to je fak na pshychu
Mám desetiměsíční, vždy jsem tvrdila, že dítě přes rok budu kojit jen v případě nějaé alergie nebo totální nežravosti, protože mi kojení chodícího mluvícího zubatce přijde už troche přes čáru. No, s naší malou začínám svůj postoj značně přehodnocovat.
Takže na tchýni se vyprdni.
Já kdybych si dělala nervy z toho, že mi malá nějí tabulkové porce a některé dny je třeba z 80% jen na mlíku (zuby, rýma, skvrny na slunci), tak už je ze mě troska. A pořád ji musíme mixovat, protože jinak by nesnědla skoro vůbec nc. Ona si ani ten blbej rohlík do ruky na žužlání nevezme. Když nechce, tak nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veruka85 Jídlo nabídni, ale nenuť, podle potřeby nakoj. V 8.měsících je ještě malá, stačí když se s jídlem seznamuje, nemusí sníst kdovíjaké porce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
Pokud má hlad, nabídnu znovu - pokud zase kraví, tak dostane prso a další normální jídlo je za 2-3 hodiny.Moje druhé dítě o jídlo moc zájem nejeví, příkrmy vzalo na milost až 6 týdnů po zahájení přikrmování (do té doby snědlo tak 2-10 pidiliček a konec), I teď má dny, kdy toho sní minimum. Neřeším to, hlady nezahyne, když se může nakojit.
S tím musím naprosto souhlasit. Syn do 8 měsíců jíst nechtěl, nenutila jsem ho, opakovaně nabízela a dokojovala. Teď mu byl rok a je to milovník jídla
moc tlačíš na pilu a komplikuješ si to. A tchýně ať si říká co chce, je to přece tvoje dítě, dej na svoje pocity. Když ještě můžeš kojit, ulehči si to, dcera si k tomu postupně dojde!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vždyť to je kojenec, příkrm má být pořád jako doplněk mléku, normálně ji dokoj a na řeči tchyně se vykašli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit