Od kdy pribináčka?

31.1.16 06:08

ahoj holky mam dotaz

Chci se zeptat 5.2 nam bude 7 měsícu myslite ze bych mohla uz davat treba pribinaček? a odkdy davate diteti puding děkuji za odpovědi…pěkny den preji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21899
31.1.16 06:14

@Maruska2222 rozhodne ne.Ani jedno nejlepe nikdy :mrgreen:.K cemu? Zacala ych bilym jogurtem a to az tak za mesic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
31.1.16 06:24

Ne, nebo alespoň já bych nedala, jinak to je samozřejmě tvoje věc, co das svému dítěti. A proč zrovna pribinak!?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
31.1.16 06:34

Jako na ochutnani proč ne, ale pravidelně ne. Jsou kvalitnější slazené tvarohy. Zacni ovocnými presnidavkami a podobně.

Příspěvek upraven 31.01.16 v 06:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
31.1.16 06:40

Můžu se zeptat co je na pribináčku špatného? Mám už děti velké, takže toto neřeším, jen mě diskuse zaujala. A v době kdy byly na začátků příkrmů, jsem neměla internet, nikdo o škodlivosti pribináků nemluvil a myslím že od půl roku už jsem ho přidávala. Ale je fakt, že je to 15 let zpátky :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
31.1.16 06:52

@Maruska2222 Konkrétně pribinacek jé srajda (precti slozeni), vsechny kupovane smetanovo tvarohove kremy jsou preslazene. Nevidim nejmensi duvod strkat to sedmimesicnimu miminu, nepotrebuje to. Kdyz uz, tak ho nauc jist kvalitni bily jogurt.
Pokud pudink, tak z UM ( dává se až po dovareni vody s praskem) a bez prichuti, dochutít maximálně ovocem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
31.1.16 06:55

@Evka73 Tvaroh by děti do roka neměly, je tam moc bílkovin, zatez na ledviny. Plus ty kupovane jsou preslazene a konkretne znacka Pribinak neni hitparada ani co do slozeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
31.1.16 06:57

Díky za vysvětlení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
31.1.16 07:11

Synovi byl rok, pribinak a jemu podobne ještě nemel a mit dlouho nebude, pokud mu ho nekdo z rodiny neda. Tchan ma problem, posloucham klasicky reci typu „My jsme to taky jedli a zijem“ Nastesti s manzelem jsme za jedno. Davame bílý jogurt. Ono ty dětské zoubky se špatně čistí, kolikrát se prcek vzpouzí, tak i kvůli zubnímu kazu je to lepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
31.1.16 07:12

@Maruska2222 mám na den stejne starého kluka a nedavam jeste ani jogurt. O pribinacku (resp necem podobném) jsem uvažovala, pudink me ani nenapadl. Zatim si ke svačine vystačí s ovocem (kdyz stiham) nebo s mlikem/kasi (kdyz nestiham). Se přiznám, ze syrový ovoce mel zatim jen jednou a mel na to reakci (je atopik), takze furt jeste ovoce kromě banánu prevaruju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
31.1.16 07:14

Lepší než Pribiňák je Lipánek. Ale s ním bych nezačala v 7m, to se v dnešní době začíná neochuceným bílým jogurtem (třeba Hollandia), přeci. :roll: :mrgreen: Pediatrička tě nijak neinformuje? :think:

Každopádně, u syna jsem vše striktně dodržovala, u dcerky už ne, od roka tak jednou za měsíc Lipánek měla. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
31.1.16 07:16

@sisk Ja ovoce vařím i destimesicnimu neatopikovi, protoze nic nekasoviteho mi nejí. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
31.1.16 07:16

@Maruska2222 Do 1 roku bych mu nic takového nedávala. Od roku bych dávala spíš Lipánek než Pribinák. Lipánek je jen tvaroh a smetana. Pribinák je samá chemie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
31.1.16 07:34

@Svistice tak to je radost :) jinak muj by treba nastrouhany jablko zvladnul, ale v celku ne, nema zuby. Zkoušela jsem mu dat kousek do takové te sitky na cucani, ale koukal dost prekvapene :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
31.1.16 07:40

Nedávala bych, moje dcera ani neví jak pribinak vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí