Miminko 2 měsíce jak moc Vám doma spinká a ji?

1005
29.1.16 16:08

Miminko 2 měsíce jak moc Vám doma spinká a ji?

:mavam: Maminky na úvod je napíšu že můj prod byl spontální, bez komplikací a strašně rychlí. Za 3 hodiny dcera byla na světě a všechno bylo v pořádku.
Porodní váha 3690g. Náš problém s jídlem nastal hned v porodnici. Malá vůbec nejedla, pořád jenom spinkala a tím pádem ani nepřibírala. Sestry mi říkaly že ji mám nechat že je ještě unavená po porodu. Druhý den po porodu nás pustily domů. Váha při propuštění 3520g.
Když měla 4 dny tak propukla novorozenecká žloutenku. Pořád ten stejný scénář, malá vůbec nejedla protože jenom spala a přesto že jsem ji každý 3 hodiny budila na jídlo stejně si vždycky jen cucla a hned usnula.Tak mi bylo řečený že je tak spavá kvůli té žloutence. Já jsem tím pádem pomalu přicházela o mlíko a ani s odsávačkou jsem s tím prostě nic nezmohla.Ve 3 týdnech jsem byly na převážení a s váhou 3530g nastal čas na přikrmování. Nasadila jsem Nutrilon a přesto že jsem malou každý 3 hodiny musela budit aby se vůbec najedla mi nevypila celou dávku ale začala konečně přibírat.
Po měsíci pití Nutrilonu se Sofince osypal celý obličej a jenom se to horšilo. Z Nutrilonu jsem přešly na Hipp a vyrážka začala ustupovat. Pomalu jsme dobíraly 1. balení Hippu a malá mi jeden den strašně zvracela. Druhý den už byla dobrá ale zase se jí vrátila vyrážka. Včera mi nechtěla vůbect jest vypila tak 10ml a spala až večer se konečně najedla. Dneska jsem ráda když mi vypije aspoň 30ml ale vím že to prostě není v pořádku. U doktorky jsem byla v úterý a jestli se to přes víkend nezlepší půjdu hned v pondělí znovu protože už jsem z toho dost nervózní.
Od porodnice mi hodně spinká celkem je vzhůru tak 3 hodiny denně. Když je vzhůru je hrozně hodná a zdá se spokojená ale strašně mě trápí to jak špatně jí. Jak jsou na tom Vaše miminka se spaním v tomhle věku, taky zaspávají jídlo? Omlouvám se za chyby a za román ale víc zkrátit už to nešlo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
29.1.16 16:13

@Agi20 zaráží mi spousta věci - pustili Tě hned druhý den, přestože evidentně nebyl ani náznak laktace, dítě se žloutenkou, spavé atd? to je šílený, kdes rodila? Evidentně dítě vůbec neprospívá, když má 3 týdny po porodu váhu nižší, jak porodní. Unavená a spavá může být právě proto, že je nedostatečně krmená. Nějak Tě nechci děsit, ale švagrová takhle skončila s holkou na Jip-těžká podvýživa a dehydratace. Rozhodně bych to řešila, normální to není.. a ano, její holka byla taky hodně spavá - neměla totiž na nic sílu.. Ještě edit, kolik váží po tom UM? začala aspoň nabírat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6052
29.1.16 16:21

@martina.se

vidím to taky tak, nás pustili domů až když Ládík začal přibírat a kvůli novorozenecké žloutence jsme tam byli o den déle. Dvakrát musel na noc pod světlo a dostal se z toho bez problému.

@Agi20
malá je spavá právě kvůli té novorozenecké žloutence, u nás to bylo to samé. Musíš budit a budit a dostat do ní aspoň něco. Fakt mě zaráží, že doktorka neřeší tu žloutenku, protože pokud hodnoty stoupají, tak je nutné to mimčo slunit a slunit…

Až se žloutenky zbavíš, tak možná teprve potom poznáš, co máš doma za raubíře :) u nás to tak rozhodně bylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.1.16 16:23

@Modesta mi naprosto zaráží, že dr řeší až po 3 týdnech, že dítě nenabralo ani porodní váhu :think: nás z porodky pustili až tehdy, když malý začal evidentě pít - rodila jsem v úterý, v pátek nás pustili, ale s výstrahou a pondělním převážením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6052
29.1.16 16:28

@martina.se
jop, to taky - u nás se doktorka stavila s váhou při první návštěvě (což bylo v pátek) a hned v úterý jsme tam byli znova na převážení. A další týden taky, právě proto, kdyby syn nepřibíral, tak aby se to podchytilo hned.

@Agi20
neuvažovala jsi o tom změnit doktorku na nějakou, která je víc starostlivá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
29.1.16 16:28

@martina.se V porodnici hned 1. den po porodu doktor řekl že vůbec nepřibírá a že uvidíme jak to půjde dál. Všichni jsem vyplňovaly tabulku s přehledem pití a příbytku na váze atd. Druhý den jsem měla už zaznamenávat aji já a jelikož porodnice byla dost plná tak na Mikuláše začali hodně propouštět a jiná doktorka co byla na vizitě se na tabulku ani nepodívala a společně se setrou prohlásila Sofi jdeš prostě dom. A tak jsem se Sofinkou šly domů s neodstřiženou pupeční šňúrou a pro mě nastal další stres po týdnu protože neodpadla zrovna v pohodě. A žloutenka propukla až doma v porodnici ji ještě asi neměla. Každpádně po nasazení UM mi začala přibírat právě že krásně. Už je to miminko co má na stehně faldíčky a podbradek takže přibírat začala. Jedla mi předtím krásně jen teď s tím zase nějak zaostává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.1.16 16:31

@Agi20 jo, tak pokud teď přibírá, tak je to trochu pozitivnější. Krátkodobé výkyvy být můžou, to zase né, že né.. Žloutenku dr hlídala, hlídala aji váhu? Osobně bych změnila dr, protože pokud jsou problémy a dr řekne, že je to dobrý, tak to pro mě není dobrá dr :think: kolik teď malá váží?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
29.1.16 16:32

@Modesta Žloutenku už nemá. Ta žloutenka byla problém ze začátku. Příští týden už má 2 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
29.1.16 16:36

Jo malá byla hlídaná. Po tom co jsme přišly z porodnice k nám chodila na převážení. U nás byla 7× a po 8 jsem už šla já s ní tam. Posledně když jsem tam byla na převážení tak měla už skoro 5 kg. Dokrorka je v pohodě ale právě jsem tam byla skrz tu vyrážku a řekla mi že mám zkusit vyměnit to mlíko ale že jestli to bude alergie na bílkovinu kravskýho mlíka tak že mi t stejně nepomůže. Právě proto se tam chystám v pondělí znovu jestli se to nezlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
29.1.16 16:41

@Judithkaj Rodila jsem v Brně a na reverz jsem určitě nešla. To snad ani nejde aby propustili dítě na revez. Mě se prostě zbavili brzo a ne jen mě propouštěli polovinu porodnice.Aji sestry ze šestinedělí se divily že to ten den tak lítalo.

Moje malá taky pase koníčky a směje se na nás hodně. V tomhle taky není pozadu sem tam už i něco zabrebentí. Jen prostě teď zase začala míň jest

Jo a k té žloutence já jsem musela dávat malou vyslečenou k oknu na světlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.1.16 16:42
@Agi20 píše:
Jo malá byla hlídaná. Po tom co jsme přišly z porodnice k nám chodila na převážení. U nás byla 7× a po 8 jsem už šla já s ní tam. Posledně když jsem tam byla na převážení tak měla už skoro 5 kg. Dokrorka je v pohodě ale právě jsem tam byla skrz tu vyrážku a řekla mi že mám zkusit vyměnit to mlíko ale že jestli to bude alergie na bílkovinu kravskýho mlíka tak že mi t stejně nepomůže. Právě proto se tam chystám v pondělí znovu jestli se to nezlepší.

jéj, tak to jsi měla napsat hned.. když má téměř 5 kg, tak je to v klidu.. co se týče malého pití, vydrž pár dní - může se to upravit.. děti mají výkyvy.. alergie se projeví aji kysele páchnoucí napěněnou zelenou stolicí, silným zvracením, bolestmi břicha atd.. pokud blindila jen 1×, je to v pohodě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6857
29.1.16 17:03

To je divný. U nás se v porodnici pouští až čtvrtý den co je všechno v pořádku. My šli domů po týdnu. Měli jsme silnou žloutenku. Malý mi taky hodně spal děti se žloutenkou jsou více spavé. Taky jsem kvůli tomu přicházela i mléko. Ani se nenajedl a spal. Nicméně to co popisuješ tak se mi nelíbí. Mě malej každé tři hodinky vypil 80ml mléka. Určitě to řeš s doktorkou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6052
29.1.16 17:07

@Agi20

jo tak to jo, já pochopila, že má méně než porodní váhu :)

s tím blinděním - mladej nám jednou zvracel 5 hodin, šlo to všechno ven i nosem (to jsem se fakt bála) a pak byl v pohodě. Třeba to může být i počasím, protože syn mi teď taky víc spí. Třeba se to upraví za pár dnů samo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1220
29.1.16 17:17

Všechno podstatné už tu bylo řečeno nicméně si nedokážu odpustit komentář… Co to je proboha za porodnici? 8o Jak můžou pustit novorozence, který navíc neprospíval, tak brzo domů? 8o To mi hlava nebere

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.1.16 17:42
@Dianela píše:
Všechno podstatné už tu bylo řečeno nicméně si nedokážu odpustit komentář… Co to je proboha za porodnici? 8o Jak můžou pustit novorozence, který navíc neprospíval, tak brzo domů? 8o To mi hlava nebere

to je nás víc, tohle je šílený..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko