Mám strach z reakce nadřízeného :/
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mám strach z reakce nadřízeného ://
Ahoj, jak jsem sem už psala v jedné diskuzi, nastoupil k nám do práce nový šéf, který je minimálně šílenec
Já ted dostala nabídku nové práce, já odejít chci, ale musím mu to zítra oznámit a skončit potřebuju k 31.1. . Mám strach, že mě nepustí a pak si na mě ještě zasedne
Chci jít na dohodu, v nové práci počkají měsíc, spěchají na to. Já o tu práci také stojím. Jak mu to říct? Pravdu? Nebo si vymýšlet různé věci, proč musím odejít? Nechci si vymýšlet, ráda bych mu řekla, jak se věci mají, že mám lepší nabídku a jestli se domluvíme. Problém je, že on dělá různé naschvály, tak nevím
Setkal se někdo s tímto problémem ? Jak jste to vyřešili? děkuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zkus mu to vysvětlit, tak aby podepsal dohodu s tím, že třeba seženeš náhradu, nebo půjdeš do nové práce s 53kou, kterou jim vysvětlíš a pokud to přijmou tak OK, do další práce se s tebou nepotáhne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Junkyska píše:53?. Ztráta důvěry je třeba mluvit někde o obchodních záměrech firmy, nebo něco podobného..Ale to, že chci jít pryč?
Zkus mu to vysvětlit, tak aby podepsal dohodu s tím, že třeba seženeš náhradu, nebo půjdeš do nové práce s 53kou, kterou jim vysvětlíš a pokud to přijmou tak OK, do další práce se s tebou nepotáhne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hmm, jestli je to šílenec, tak ti s největší pravděpodobností naschvály dělat bude, nejde to třeba řešit s někým na personálním oddělení? když řekneš, že s ním máš potíže v komunikaci, žeba by to pak nějak šlo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nene…prostě od 1.2. přestaneš chodit do téhle práce…oni t nasekají Á-čka.....a potom ti dají výpověď dle pafagrafu 53 a to ti napíškou do zápočťáku a pokud to v tvé nové práci nebude vadit, tak to jde…
má to negativní dopad v tom, že tvůj nový zaměstnavatel si může říct " když to udělala jim, může to kdykoliv udělat i nám"..... ![]()
asi bych šla zkusit se nejdřív dohodnout s tvým šéfem…
smím jen vědět, jakou pozici děláš a jakou bys dělala teď ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zrovna nedávno něco podobného řešil švagr.Nakonec si řekl, že buď se dohodnou nebo 3krát za sebou zaspí do práce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lo píše:Junkyska píše:53?. Ztráta důvěry je třeba mluvit někde o obchodních záměrech firmy, nebo něco podobného..Ale to, že chci jít pryč?
Zkus mu to vysvětlit, tak aby podepsal dohodu s tím, že třeba seženeš náhradu, nebo půjdeš do nové práce s 53kou, kterou jim vysvětlíš a pokud to přijmou tak OK, do další práce se s tebou nepotáhne
Myslela jsem to tak, že zaměstnanec odejde před ukončením dvouměsíční výpovědní doby a tím poruší zákoník práce,ale teď teda nevím jaký paragraf…vždycky se říkalo na 53ku, znám pár lidí, kteří takhle odešli, když měli už předem domluvené místo jinde a museli nastoupit hned…novému zaměsntavateli o tom řekli a bylo to OK…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mě napadlo ho obejít, ale nejde to. Kolega se s ním tahá o rozvázání prac. poměru už přes měsíc a on mu pořád neřekl stanovisko, jakoby naschvál
Chtěla bych s ním mluvit jako s člověkem, jako že máme hypo, potřebuju větší jistotu, že mi práce zůstane, ted mám nabídku, která to umožnuje. Pokud by to byl normální člověk, tak to pochopí. Ale to fakt nevím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lenka512 píše:Šlo by o stejné pozice, ale jistější v té druhé je, která mi ted nabízí, že je v bance. Ta , kde jsem ted , je v soukromém sektoru, kde se to potápí jako Titanic
nene…prostě od 1.2. přestaneš chodit do téhle práce…oni t nasekají Á-čka.....a potom ti dají výpověď dle pafagrafu 53 a to ti napíškou do zápočťáku a pokud to v tvé nové práci nebude vadit, tak to jde…má to negativní dopad v tom, že tvůj nový zaměstnavatel si může říct " když to udělala jim, může to kdykoliv udělat i nám".....
asi bych šla zkusit se nejdřív dohodnout s tvým šéfem…
smím jen vědět, jakou pozici děláš a jakou bys dělala teď ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych se zkusila dohodnout, i když to bude těžké. Já měla v bývalé práci šéfku, dost na mě žárlila a když jsem ji řekla, že mám lepší nabídku, tak to bylo něco. Ale řekla jsem jí v klidu a v pohodě, že buď tam měsíc budu, zaučím novou nástupkyni, popřípadě ji i sama najdu a nebo mě nepustí a já v práci už nehnu ani brvou…
Nakonec přistoupila na dohodu a bylo vše ok!
Držím pěsti ať se taky zadaří ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
TeaTereza píše:Děkuju
Já bych se zkusila dohodnout, i když to bude těžké. Já měla v bývalé práci šéfku, dost na mě žárlila a když jsem ji řekla, že mám lepší nabídku, tak to bylo něco. Ale řekla jsem jí v klidu a v pohodě, že buď tam měsíc budu, zaučím novou nástupkyni, popřípadě ji i sama najdu a nebo mě nepustí a já v práci už nehnu ani brvou…Nakonec přistoupila na dohodu a bylo vše ok!
Držím pěsti ať se taky zadaří
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já nevím, co by z toho měl, kdyby nepustil. Já bych zkusila férovku, mám jinou nabídku, oslovila mě, protože ..... (formulovat tak, aby se neurazil nebo necítil ublížený, pozor! chlapi jsou na to citliví) Úplně ideální by bylo, navrhnout mu i svého nástupce (zase pozor, aby si nemyslel, že to tam místo něj chcete šéfovat) s tím, že ho za měsíc zapracujete. Pokud není úplně mimo, tak rád pustí, protože mít na pracovišti někoho, kdo už jen čeká, až mu „padne“ není zrovna žádný med. Navíc pokud je nový, tak by se mu mohlo hodit doplnit si tým lidmi podle svého uvážení. Samozřejmě hodně záleží na tom, o jakou práci jde a jak složité je sehnat stejně kvalifikovaného člověka. Takže pravdu, ale citlivě, trochu „foukání pod pytlík“ ještě žádného chlapa nenaštvalo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a tak jak jsem si četla další příspěvky, tou nejistotou a hypotékou bych asi neargumentovala, on jí bude mít nejspíš taky, takže by se mu tím mohla připomenout jeho vlastní situace ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, já v práci řekla, buďto dohodou nebo půjdu marodit, sice s kecama ale šlo to ![]()
- Citovat
- Upravit
Lo píše:
DěkujuZítra se mi těžko půjde do jeho kanceláře
Pokud mě nepustí, tam na mě nepočkají a on si na mě zasedne, tak to je fakt bomba
Neboj je to nepříjemná situace, ale člověk musí zvládnout v životě i horší věci. Nesmíš to brát vážně. Hlavu ti neutrhne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit