Výpověď, odstupné, DOPP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
já myslím že jo že to co dostaneš odstupné tak nebudeš od pracáku dostávat oeníze moždná se mýlím nevím to určitě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To vím, že při odstupném se dostává podpora až po uplynutí 3 měsíců, protože budu mít odstupné 3 měsíce. Ale zajímá mě to, jestli DOPP tuto návaznost nějak zruší nebo ne.
- Citovat
- Upravit
No, já ti nevím, možná ne, protože od nového roku se i z DOPP odvádí sociální a zdravotní, pokud je výdělek nad 10 000,– měsíčně, tak se ti možná pro registraci na UP bude brát jako poslední zaměstnání tohle a i z něj počítat podpora, ale jistě to nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zjistila jsem:
pokud ukončím pracovní poměr k 28.2.2011 a od 1.3.2011 nastoupím na DOPP nad 10tis., odpracuju ji. Pak nastoupím na prac.úřad. Výpočet podpory bude z průměru leden-únor zaměstnání + březen DOPP. Za březen tudíž nedostanu podporu a budu mít nárok na podporu až za 2 měsíce - bráno místo tří, protože ten jeden jsem už odpracovala.
Ale podařilo se mi to zjistit pro celý odpracovaný březen. Jak by to bylo, kdyby byla DOPP jen na půl března nevím.
Pokud bude DOPP u stejného zaměstnavatele, tak odstupné se mu nevrací.
- Citovat
- Upravit
Prosím o radu. Mám DoPP jako domovnice platnou do 31.12.2022. Bydlím v bytě který spadal pod OSBD. Od května jsme ale společenství vlastníků. 30.10.2022 jsme měli schůzi, kde moje funkce domovnice bude zrušena. Nebyl na schůzi vysloven termín je ke kterému dní. Nyní čtu na nástěnce, že je tam uvedeno od 11/2022. Podle mně pokud mám platnou DoPP do konce roku, by mi musela být dána výpověď, nebo bude ukončena automaticky 31.12.2022. Nevím jak je to v případě když přecházíme jak jsem uvedla na SVJ. Můžete mi prosím poradit. Moc děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aloušekali vypovednni lhuta je u dpp 14 dnu, takže pokud je mysleno od konce listopadu, tak se to stiha. A ono tedy u dpp neni pevně dana pracovni doba, takže staci ti nepridelovat praci a i pri bezici dpp budes mit 0,–
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aloušekali Ne, u dohod žádná 2 měsíční není, tam je 14 dnů, ale jak píšu, stačí ti nepřidělovat práci a DPP běží s nulou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Potřebuji radu od mzdové účetní.
K 28.2.2012 mi končí pracovní poměr, rozvázán dohodou pro nadbytečnost, dostanu 3 platy odstupného. V březnu bych měla ještě pro toho samého zaměstanavatele asi pracovat na DOPP (cca 15.000,– hrubého). DOPP bude navazovat od 1.3. do 15.3.2012. Tzn., že 16.3.2012 bych se nahlásila na PÚ. Bude se zde přihlížet k odstupnému?