Čerpání paragrafu pro otce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Čerpání paragrafu pro otce.....
Pokud je maminka s miminkem hospitalizována na táden v nemocnici a 2. dítě 9 let chodí do školy a není pro něj hlídání. Jak 2.dítě zajistit, je nezletilé, není mu 10 let, tety, babičky dědové atd… nejsou k dispozici?
Tatínek chodí z práce v 7 večer i později, lze třeba jít na paragraf nebo je nějaká jiná schůdná cesta?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No to asi jinak nepůjde, ale když není druhé dítě nemocné, tak jde jen o vyzvedávání a doprovod do školy a ze školy, ne? Tak co zkusit rodiče spolužáků poprosit o krátkou výpomoc - nebo si brát náradní volno nebo půldenní dovolené?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslela jsem si to, chtěla jsem se ujistit. Kdy tedy může otec čerpat paragraf, pokud je žena na RD? Pokud je ona nemocná a nemůže pečovat o děti, to lze?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já byla v nemocnici na operaci a současně jsem byla na rodičovské dovolené. Muž měl normálně nárok na paragraf, ale ne na dítě, ale byl psaný, že se nemohu postarat o dítě já. Při propuštění z nemocnice mi ho ukončili a pokračování mi psal dál obvoďák. Ale jak to je, když jsi v nemocnici jako doprovod nevím. Zkus se tam zeptat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, myslím, že je to tak, že pokud osoba, která celodenně pečuje o dítě (je na RD, MD), je uznaná doktorem jako nemocná, může člen rodiny dostat ošetřovačku na dítě. Pokud ale jde jeden z rodičů do nemocnice s dítětem mladším 6 let, a druhé není nemocné, tak se to musí řešit dovolenou nebo náhradním volnem nebo nějakou pomocí… Paragraf na doprovod do školy a ze školy žádný soudný doktor nenapíše ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
omlouvám se, napsala jsem to nějak zmateně - při nemoci matky je paragraf na péči o ní (OČR)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kolik je teď placený paragraf? a od kterého dne a na kolik dní? Stále se to měnilo, už nevím. Je to víc než nemocenská?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když si to hodíš do googlu, vyjede ti tabulka pro výpočet na letošní rok ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj
prosím o radu. Za měsíc mám termín porodu a doma 4,5 letou dcerku která nechodí ještě do školky ze zdravotních důvodů a jsem s ní doma. Od státu nepobírám nic a jsem hlášená na pojištovně kuli placení zdravotního pojištěni. Má manžel nárok si vzít pararaf na mě kuli péči o dcerku po dobu co budu v porodnici? Někde čtu že do 10 let dítěte můž a někde zase pokud nejem s dítětem na MD nebo RD tak že nemůžu a jsem z toho zmatená
Děkuji za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Může si vzít po dobu tvé hospitalizace OČR a tu mu vystaví v porodnici
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Myslím že to určitě jde. Sice to není to samé ale taky sem byla na RD když jsem šla na operaci a muž si mohl vzít paragraf až na 9 dní aby zůstal doma se synem. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže nezaleží na tom jestli je dítěti 2 roky nebo 5 let a jestli jsem na rodičaku nebo doma jako žena v domacnosti? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martina H Záležet by nemělo
normálně by mu to v porodnici měli napsat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina1988 děkuju za rady v tomhle se vůbec nevyznáme a každej říkal neco jineho tak me to zmatlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit