Mám tři děti a 4. na cestě

1
18.11.24 12:59

Mám tři děti a 4 na cestě

Ahojky, rada bych Vás názor, nebo zkušenosti jak to zvladate když mate doma 4 děti??☺️ 😁 😬
Já mám 8 let, 6 a nejmenší 6 měsíců a teď jsem zjistila ze jsem těhotná🙈 🙄 těhotenství nebylo plánováno … Jsme v rozpacích a hrozne se toho bojím 🙈 :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35755
18.11.24 13:09

Mít čtvrtý dítě pro mě byla noční můra, proto jsem se pořádně chránila. Když by se stalo, šla bych s největší pravděpodobností na potrat. Letos jsme byla na sterilizaci, aby to byla už opravdu jistota, že se to nestane.
Zvládnout se to dá, u nás na ulici mají 6 děti, bývalý šéf měl dokonce 7.
Záleží jak to dáte finančně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.24 13:31

@Lena723 Ber jako pozitivum, ze budete mit dva a dva partaky. Kdyz zvladate tri, zvladnete ctyri.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.11.24 13:34

Mám tři, o něco mladší (6 let, 3 roky a nejmladší 8 měsíců). Kdybych omylem otěhotněla, tak mě to k smrti vyděsí, ale nakonec bych měla radost.

Manžel další dítě už nechce a já to repektuju, i když já sama bych si ho představit uměla. Finance nejsou problém, spíš chce žít pohodlný život, jezdit 3× ročně na dovolenou a budovat kariéru, což by čtvrťátko samozřejmě zkomplikovalo :nevim:

V našem případě by to zvládnutelné bylo, ale každá rodina je unikát, má jiné přednosti a slabiny.

Přeju ti, ať si s tím nečekaným nadělením poradíte co nejlépe a ke spokojenosti všech!

• Citovat
  • Upravit
3327
18.11.24 13:37
@Anonymní píše: Více

Na výchovu je to asi jedno, ale ty další věci, který teoreticky ‚budou muset‘ řešit… Za mě velký rozdíl už jen třeba z hlediska auta, dovolené, kroužků atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.24 13:41

Mno, ja mam tri pubertaky a ted jsem na stary kolena tehotna. Taky jsme se vydesili ale co uz, kdy k nam to dite zjevne chce…pls anonym, jeste je brzo..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.11.24 14:02

Já teď také čekám čtvrté, neplánovaně :roll: Máme tedy děti starší než ty, což je výhoda, ale pořád celkem malé, nesoběstačné. Nejstarší má 9 let, nejmladší 3 roky. Dlouho jsme zvažovali, zda si miminko vůbec nechávat, bydlíme teď ve 3+1 což je už pro tři děti malé, máme pětimístné auto,…a celkově, hodně cestujeme a co si budeme, je to opravdu drahé :) plus všude vstupy do bazénů, heren, zoo,…restutace. Do toho kroužky starších dětí, 2/3 dětí nosí Barefoot boty, bohužel klasické neobují, kola, lyže, brusle, boty na sport,… jakože peníze lítají a to za to 3. lété dítě se zatím nic moc neplatí. Měla jsem se vracet do práce, začali jsme rekonstruovat byt a teď bum a zjistila jsem, že jsem těhotná :lol:
No začínám 3. trimestr, byt jsme prodali, koupili dům. Stěhujeme se na jaře :) a, mám z toho celkem vítr, už takhle vypadáme pomalu jak školka, když někam jdeme :lol: Mít čtvrté miminko se asi nebojím, ale té organizace dost. Už teď je náročné stíhat všechny kroužky, turnaje, zápasy, mezi tím se učit. Teď přibyde rekonstrukce, celkově žití v domě, když jsem celý život bydlela v bytě :lol: dojíždění (bydlíme ve městě, ale domek je kousek za) a do toho to miminko :lol: Navíc bude vše na mě, manžel vstává hodně brzy ráno a vrací se v 17 hodin, takže vše ohledně dětí bude moje starost.
Jako jo, bude to sranda :lol: Ale už se strašně těším :dance:

• Citovat
  • Upravit
30946
18.11.24 14:08

To vůbec není špatná kombinace, budete mít dvě a dvě děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
18.11.24 14:46

Musíš si položit základní otázky, jestli je uživítev i jako větší děti. A jak jsi na tom zdravotně..
Sousedka má neplánovaně dvojky ve 40. K nim dvě starší, jeden má postižení..asi je to makačka. Ale ona je životaschopná, takže to dává. Dvojky jsou úžasné, chodíme se na ně koukat. :srdce: no miminečka.
Já dělám vše proto, abych už těhotná nebyla. Mám děti dvě a moje nemocné tělo by to nedalo..a moje nervy už taky ne. Cítím se mladě, je mi fajn. Ale děti už další ne. To bych nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
18.11.24 14:53

Mně to špatný nepřijde, ale zvážit možnosti musíte vy. Máme 4 děti ( 25-17 let ) a bylo to náročné ( hlavně nemoci) a organizačně a tedy pak finančně, jak rostly. Jestli ano musíte vědět vy. :kytka: :kytka:
Jako když těhotná už jsi :kytka: :andel:

• Citovat
  • Upravit
Leontodon
18.11.24 15:01

Potkala jsem bývalou kamarádku po víc jak 10 letech. Má 4 děti. Zvládat to zvládá, musí. Ale jak vypadá :roll:. Přitom to kdysi byla strašně hezká holka. Já bych si to zas ta ružovo nemalovala - promiň za upřimnost.

• Citovat
  • Upravit
2997
18.11.24 15:18

Mne se nechtělo ani do druhého dítěte. Ale jsem za nej samozřejmě šťastná, za obě své deti, které nadevse miluji.
Já jsem spis pro pohodlnější způsob života, dobre se vyspat, věnovat se koníčkům, manzelovi, dovolená několikrát ročně.
Deti jsou dar z nebes, to každopádně, ale uprimne, se čtyřmi má člověk relativní pohodu až v pokročilém věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.24 17:22

@Lena723 kámoška má 4 děti a obdivuji ji, jak to všechno zvládá. Navíc 3. a 4. dítě jsou dvojčata, která přišla dost nečekaně. Už u druhého dítěte měla velký problém otěhotnět a po více jak 4 letech otěhotněla a hned dvojčata. Starší měli 10 a 5, když se narodili nejmladší. V půl roce dvojčat začala cvičit na pole dance a na závody Spartan Race. Teď jim je 20 měsíců a už závodí mezi profíky a vypadá skvěle.

• Citovat
  • Upravit
947
18.11.24 17:34

Nám se podařily čtyři děti během 3,5 roku :lol:. To byl opravdu fičák. Dnes už jsou všichni čtyři na VŠ a doma si vypiplávám jestě tři mladší kousky… (jo, celkem jich je sedm).
Takže za mě gratuluji a držím palce ať je všechno O. K. :srdce:!

Příspěvek upraven 19.11.24 v 18:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
18.11.24 23:51
@Anonymní píše: Více

Jakypak chce, proste jste si ho udelali :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek