Mám víc přikrmovat?

3.10.19 20:36

Mám víc přikrmovat?

Zdravím a prosím o rady a zkušenosti s přikrmováním.. Mám chlapečka 5 měsíců a je kojen. Jelikož mu bohužel nestačilo mlíčko (málo přibíral a řval hlady) museli jsme začít s příkrmy už od 4. měsíce. Od samého počátku jí velmi dobře a ji vše, co nabídnu a nic nezbyde :D Dnes vypadá jídelníček zhruba takto: v 8 hod. ráno kojení, cca v 11 hod. kojení, ve 13:30 hod. maso-zeleninový příkrm 190 g sklenička (ta malá 125g mu nikdy nestačila) prso po té nenabizim, dal by si, ale blinka. Zhruba za hodku až 1,5hod. už se hlásí tak kojíme..V 19:30 jdeme koupat a v sedm večer dostává kaši (190ml) a pak hned kojime a spi. Zhruba v 23:00 první noční kojeni a kolem 2-3 je další noční kojeni. Když se mi ráno vzbudí dřív, třeba v 7, to pak musíme odpoledne před večeři přidat ještě kojení. Celkově mám pocit, že má pořád hlad.. hlavně v odpoledních hodinách bývá protivný a dal bych si častěji prso..Jenže…Mě bohužel nefunguje kojení na požádání :nevim: Když to zkouším, vždy to skončí pláčem…Pokud totiž nejsou prsa alespoň trochu nalitá, minimálně 2 hod. odstup, tak mu mlíčko neteče a trvá 4min. i déle, než se spustí… a to pláče, vzteka se a já pláči s nim. :,( mezi jídly nabízím čaj/vodu/jablečnou šťávu, ale pít nechce.. přitom mívá lehce propadlou fontanelu…Mě osobně připadá, ze by rad vic jedl, ale přijde mi brzy přidávat už teď ještě další příkrmy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35828
3.10.19 20:39

Zkousis před kojenim prsa nahřát, třeba by teklo dřív a líp?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
3.10.19 20:39

Ale houby, to ho jako necháš raději řvát? Dej mu normálně najíst pokud z toho neblijew nebo ho to nestaví, přidala bych dopolední přesnídávku minimálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
3.10.19 20:43

Dala bych mu najist. Pokud ho neboli bricho, nema problemy s vyprazdnovanim nebo tak. Na tabulky prd, kazdy dite je jiny. Bud rada, ze ji.

• Citovat
  • Upravit
285
3.10.19 20:51

Kamen urazu bude asi v tech intervalech. Kojit je potreba na pozadani, klidne fakt kazdou hodinu, pises ze se ti mlicko spousti dlouho - neni to vylozene psychicky problem? Ze se na to moc soustredis a jsi z toho ve stresu? Me se to stavalo kolem 2-3 mesice, ze trvalo nez se spustilo protoze jsem se na to moc soustredila. Pomahalo mi vzit do ruky mobil nebo potichu pustit TV a uplne se myslenkove odpoutat a hodit se do klidu a hned to slo lepe. Mimi se musi naucit trpelivosti, ze to proste obcas trva - cim casteji ho budes krmit, tim mene zurivy bude protoze nebude tak hladovy. Nabizej prso casto, klidne fakt i co pul hodku nebo hodinu. Zrus flasku, mimi si zvyka ze z flasky to tece samo a rychle, pak se vzteka u prsa protoze se musi snazit. Na vodu nebo cajiky je super neprotekajici hrnicek - ma silikonovy okraj a dite z nej pije jak z klasickeho hrnku. My ho mame a je to super.

Samozrejme taky zalezi co je tvoji prioritou, mozna kojeni pro tebe neni tak moc zasadni a pak asi nema cenu to hrotit a dej mu vic prikrmu, proc ne.. zalezi jak moc se ti chce o to kojeni bojovat. Ale prodluzovani intervalu je cesta ke konci kojeni :) takze zahodit dudlik, lahev, kojit velmi casto a hlavne klid a trpelivost. Drzim palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
3.10.19 21:10

To je zase rada roku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.19 21:16

Kojeni je pro mě velmi důležité.. a stalo mě to opravdu mnoho sil, abych kojit mohla…ale jsem neskutečné rada, ze jsem došla až sem, neboť to z počátku vypadalo bídné…No a dokud malý přibíral, tak jsem byla šťastně a spokojeně kojící a jak to přibíráni začlo klesat, tak i moje sebedůvěra a právě ten klid pak není no…Chjo.. Flašku mám baby calm, to mám ohlídané, aby si nezvykal.. A právě ty intervaly jsou kamen úrazu, ale spis v tom, ze pokud je delší - spokojeně pije a má tam toho dost a je v pohodě.. jenže asi na kratší dobu než by potřeboval…no proste kez by ty prsa byly porad narvaný… já bych mu je dávala klidně furt… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
3.10.19 21:18

@MichaelkaT to jsou zase řeči. Od zavedení příkrmů jsem s každým z nich jedno kojení ubírala a kdybych chtěla, syn by se kojil ještě teď. V roce jsem ho odstavila. Šíříš tu nesmysly. @Skubanek222 přidávala jsem příkrmy cca po měsíci, začala jsem obědem, potom svačinu, snídani a naposledy večeři. Ale to jen proto, že jsem měla strach z nočního bolení břicha, malý na to dlouho trpěl. V jedenácti měsících byl plně převeden na pevnou stravu, kojila jsme jen k ránu kolem 4. To jsem potom utnula, prostě spal tři noci a tatínkem a od té doby si na kojení ani nezvykl. A jsem moc ráda, že jsem to tak udělala. Kojení na požádání za mě ano, dokud je dítě kojeno plně. Jakmile dostává příkrm, nechápu, proč by se po obědě měl ještě,, dorazit ". Kojené děti všeobecně hůře pijí, kolikrát i po úplném odstavu. Nevím, čím je to způsobené :nevim: ale vidím to kolem sebe hodně často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
3.10.19 21:21
@Skubanek222 píše:
Zdravím a prosím o rady a zkušenosti s přikrmováním.. Mám chlapečka 5 měsíců a je kojen. Jelikož mu bohužel nestačilo mlíčko (málo přibíral a řval hlady) museli jsme začít s příkrmy už od 4. měsíce. Od samého počátku jí velmi dobře a ji vše, co nabídnu a nic nezbyde :D Dnes vypadá jídelníček zhruba takto: v 8 hod. ráno kojení, cca v 11 hod. kojení, ve 13:30 hod. maso-zeleninový příkrm 190 g sklenička (ta malá 125g mu nikdy nestačila) prso po té nenabizim, dal by si, ale blinka. Zhruba za hodku až 1,5hod. už se hlásí tak kojíme..V 19:30 jdeme koupat a v sedm večer dostává kaši (190ml) a pak hned kojime a spi. Zhruba v 23:00 první noční kojeni a kolem 2-3 je další noční kojeni. Když se mi ráno vzbudí dřív, třeba v 7, to pak musíme odpoledne před večeři přidat ještě kojení. Celkově mám pocit, že má pořád hlad.. hlavně v odpoledních hodinách bývá protivný a dal bych si častěji prso..Jenže…Mě bohužel nefunguje kojení na požádání :nevim: Když to zkouším, vždy to skončí pláčem…Pokud totiž nejsou prsa alespoň trochu nalitá, minimálně 2 hod. odstup, tak mu mlíčko neteče a trvá 4min. i déle, než se spustí… a to pláče, vzteka se a já pláči s nim. :,( mezi jídly nabízím čaj/vodu/jablečnou šťávu, ale pít nechce.. přitom mívá lehce propadlou fontanelu…Mě osobně připadá, ze by rad vic jedl, ale přijde mi brzy přidávat už teď ještě další příkrmy…

V pátým měsíci? Máš slušnýho jedlika :lol: a není lepší přejít na um, třeba něco jako slabý mateřský mlíko fakt existuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
3.10.19 21:57

@bubla Bůčkova já ji úplně chápu, naše malé sarančata začala hned po ukončení 4 měsíce a doteď to jsou malé popelnice :lol: ale řídila jsem se tím že jim není špatně…malej snědl hned první den 150g dýňového pyré a za týden jsme byli na 200g oběd a ráno a odpoledne po 150g přesnídávka později bílá holandie s ovocem jinak byl nepříčetný v půl roce byli na 90% na tuhé stravě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
4.10.19 10:36

@Skubanek222 bohuzel prsa nejsou cisterny no :lol: mliko se tam tvori v prubehu sani, to ze jsou nality je takovej bonus a samozrejme to pak tece lip, a hold ty mimina jen nekdy nejsou dost trpelivy. Me to syn taky delaval ale naucil se ze nekdy musi pockat trochu dyl.. Zkus to zkonzultovat s nejakou laktacni poradkyni v okoli, ta ti stejne poradi lip nez matky z emimina :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí