Jak vařit červenou řepu?

572
26.9.19 15:50

Jak vařit červenou řepu?

Ahoj holky, jak vařit červenou řepu na dětské příkrmy? Dělám prikrmy domácí, ale i kdyz kupuju predvarenou řepu, tak ji v napařováčku s vodou dělám hodiny :nevim: Jak ji delate vy, aby nemusela být plotna celý den zapnutá?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

20038
26.9.19 15:53

Já ji vařila včera - ne sice na příkrmy, ale to je asi jedno. Dala jsem ji do vody a nechala vařit. tak 30 - 45 minut, než byla měkká.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
572
26.9.19 15:54

Nedavno jsem ji malýmu taky delala.. proste jsem koupila cerstvou, a dala ji v celku, neoloupanou varit do hrnce..jestli se varila tak hodinu, hodinu a ctvrt.. slila vodu, nechala ji vychladnout a pak jde krasne nozem oskrabkat a jen nakrajis, rozmixujes.. :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
48154
26.9.19 15:59

Buď ve vodě nebo na tom pařáčku. Na pařák nakrájím na malé kousky a do dvaceti minut je (i čerstvá) měkká. Buď ji mixnu nebo nechám ohlodávat celé kusy, to mé dítě miluje, akorát musí být obloženo plínama a hadrama, příšerně to barví :mrgreen:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5861
26.9.19 16:02

@Týnka20 neobarvi to hrnec? Já ji vždy pekla v troubě v alobalu

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
20038
26.9.19 16:04

@Lalelale

nerez to neobarví

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
48154
26.9.19 16:15

Když už to hrnec obarví, v pohodě se to zas umyje. Mé dítě by mohlo být jen na řepě a brokolivi, tak je na trhu kupuju ve velkým.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
19240
26.9.19 16:18
@ugluk píše:
Když už to hrnec obarví, v pohodě se to zas umyje. Mé dítě by mohlo být jen na řepě a brokolivi, tak je na trhu kupuju ve velkým.

To jsi odvážná, že to dáš i do ruky. Barví to pekelně.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
48154
26.9.19 16:34

@Russet to ano :mrgreen: Ale tak starý bodýčko, plínu… a mé druhé dítě jí výrazně disciplinovaněji než to první - to bez „celotělového“ bryndáku nemohlo být, tam bych si červenou řepu „navolno“ netroufla.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3451
26.9.19 16:46

Já dělám v tlakovém hrnci - celou neloupanou, nebo péči v troubě na kostky nakrájenou.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
10923
26.9.19 17:14

Buď jsem kupovala předvařenou a nebo vařila neoloupaanou, tak hodinku a pak oloupala a rozmixovala, z nerezu to jde dolů dobře, dokonce i z plastové průhledné misky, co mám k ručnímu mixéru to jde dobře. Tedy myju to hned.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
572
26.9.19 18:24

Holky, díky :palec:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
572
26.9.19 20:56

Neobarvi.. taky to pak mixuju v nadobce od mixeru a v pohode. :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
270
26.9.19 21:06

Nakrajim syrovou na kostky a dam na paracek do papinaku. Kdyz vylezou nahoru dva prouzky, tak stopnu cca 5 minut a je hotovo, krasne mekka. Delam v tom vsechnu zeleninu i maso na prikrmy, je to rychlovka.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
489
27.9.19 07:10

Vařím v celku neoloupanou tak 2 hodiny do měkka na mírném ohni přikryté pokličkou.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama