Zavádění nových příkrmů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zavádění nových příkrmů
Ahoj, chtěla bych se zeptat na Vaše zkušenosti ohledně zavádění prvních příkrmů. Malému jsou čtyři a půl měsíce a už máme vyzkoušenou cuketu, dýni, mrkev a brambory. Teď se chystám na batáty..
Každou novou zeleninu dám vždy tři dny za sebou. Když jsem si to ale hodila na papír, tak než vyzkouší všechno budou mu tak čtyři roky.
Přeci jen různé druhy masa, zeleniny, ovoce, obilovin, vejce, jogurt, přílohy, luštěniny, koření (samo že na spoustu z toho si ještě počkáme). Jak dlouho jste drželi třídenní zkušební období? Je to potřeba i u masa? U příloh jako jsou těstoviny, rýže, kuskus a tak? Potravinové alergie v rodině nemáme.
Díky za odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já zavedla pár druhů zeleniny, pak sem je začla míchat, pak sem do nich začla míchat i maso. Většinou sem teda kupovala skleničky, tam je napsáno od jakého jsou věku, takže když sem měla zavedeno třeba 5 druhů zeleniny už sem jela ty různé směsi ve skle podle věku, aspoň to měl pestré, každý den jiná sklenička. Pokud nechceš příkrmy kupovat tak se na ty skleničky třeba jenom koukni co jednotlivé obsahujou a dělej si to samé doma. Ovoce sem dávala později, aby si nezvyknul na sladkou chuť, pak by nechtěl tu zeleninu. Jogurty a přílohy sem dávala teda ještě později, určitě ne dřív jak v 7 měsících. Koření až daleko potom.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem asi drsoň
, ale ty tři dny jsem dodržela tak maximálně u prvních dvou druhů zeleniny… Dávám to, co zrovna utrhnu na zahradě, a míchám, jak chci. Ale my v rodině nemáme žádného alergika atd., jinak bych asi byla opatrnější. Jo, a taky jsem začala přikrmovat až okolo šestého měsíce - 4,5 měsíční mimina mi na to přijdou prostě mrňavý. Ale to je jen můj názor ![]()
Příspěvek upraven 15.09.19 v 13:46
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malej je na UM a už nějakou dobu sledoval co jíme, chtěl taky a navíc začal pít o dost víc mléka, proto jsem začala přikrmovat..
Ale nehrotím to, spíše zkoušíme po lžičkách ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tewe Tak to asi jo - mně děti začaly jíst rovnou tak, že zbouchaly na posezení třeba celou menší bramboru… S pár lžičkama bych neuspěla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tewe já jsem to měla jako @Kriss Tina akorát jsem vařila doma, skleničky mi nechtěly.
U nás se začalo koncem 6.měsíce, takže než jsem se dostala k ovoci, trvalo to měsíc, okolo až 8.měsíce se začlo s jogurtem a pak s kaší na snídani okolo 9.měsíce.
Myslím, že není kam spěchat ![]()
Kdyby jsi se chtěla inspirovat recepty, co vařit, tak je tu skupinka Vaříme pro kojence a batolata ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky.. a držely jste striktně co tři dny to nová potravina kvůli případné alergii?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tewe ne, tak 2 dny a pak zas něco jiného, i s druhým to budu tak dělat. Už mám nakoupené nejake skleničky, ono na to ochutnavani má jednu tak na 2 dny a asi to ani nesni
prvnímu sem ze začátku vařila, ale zaprvy to nechtěl, moje domácí plival a skleničku pak slupnul na posezení a taky si s tím teda hodlám už ušetřit práci a peníze, ono mi totiž ve finále vyjde levněji koupit skleničku než se tu vařit se zeleninou a skleničky jsou navíc v bio kvalitě, takže u druhého už sem s domácím rezignovala hned ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tewe píše:
@Kriss Tina
@lucynka25Díky.. a držely jste striktně co tři dny to nová potravina kvůli případné alergii?
Tak hlavne ovoce/zelenina, to jsou nejcastejsi alergeny. Ryze, kuskus (bacha to jsou kulicky a muze vdechnout) jsou malo alergenuzujici. Ja to dodrzovala, jsme alergici. Dcera reagovala i na cuketu. A u nas prikrmy znamenaly, ze jedla max par lzicek, je nejedlik uz 5 let
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina
Tak můj prcek zatím nic neplival, všechno ochutnává a když chutná méně tak se jen šklebí
a spoustu toho máme domácího ze zahrádky.. já zase nejsem příznivcem skleniček, nelíbí se mi jejich skladování (dělala jsem v drogerii kdysi) a co jsem jich pár viděla otevřených, no asi bych mrněti nemohla dát něco co bych sama nesnědla
.. ale výhody to určitě má, to jo a každej má svůj názor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tewe ja ano, drzela jsem..ale třeba dam priklad 3dny mrkev,3dny brambor, pak 3dny mrkev, brambor, pastinak, pak treba 3dny brambor, kvetak, mrkev..ze jsem spis nabalovala..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od začátku jsem žádné 3 dny nedodržovala. A ani jsem nedávala pár lžiček na ochutnání. Kluk prakticky hned od začátku jedl celou porci.
- Citovat
- Upravit