Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, chtěla bych vás poprosit o váš názor. Momentálně máme byt 2KK-menší a můžeme mít za stejnou cenu byt 3+1(80m). Jenže ten byt potřebuje uplně celý vymalovat a trochu poupravit a nakoupit do všech místností světla. Začínáme stavět domek a tak nevíme zda se do bytu přestěhovat a investovat do něj když během roku a půl půjdem do vlastního. Nebo jestli máme hledat jiný byt, máme dva velké psy proto nechcem zůstat v původním bytě a děti zatím taky nemáme.
Děkuju za vaše názory.
To zalezi na vasem pohodli samozrejme, ja bych se prestehovala urcite… vzdyt barva tolik nestoji a svetla taky ne, jestli to stoji vsechno celkem cca 2000,– tak se to da zvladnout, my jsme taky malovali 3+1 (100m2) a kupovali svetla a vyslo nas to na necele dva tisice… ![]()
Já bych se nestěhovala do bytu kde budte muset předělávat,pro mě zbytečná investice
Když stavíte tak budou určitě peníze kam strkat.Zkus najít byteček bez práce a nebo zkuste vydržet ![]()
Já bych se 2× během tak krátké doby stěhovat nechtěla
a pokud stavíte, tak to ani omylem. Já bych zůstala ve starém bytě, děti nemáte, tak bych to vůbec neřešila.
Monny89 píše:
To zalezi na vasem pohodli samozrejme, ja bych se prestehovala urcite… vzdyt barva tolik nestoji a svetla taky ne, jestli to stoji vsechno celkem cca 2000,– tak se to da zvladnout, my jsme taky malovali 3+1 (100m2) a kupovali svetla a vyslo nas to na necele dva tisice…
Ono taky záleží jaký kupuješ světla a jaký barvy.my teď budem malovat 2 malé místnosti a namýchání barev přijde přes 1tis. A třeba světlo v obýváku máme za 2tis. ![]()
mohu se zeptat, za jak dlouho plánujete přestěhovat se do nového domečku? pokud stavíte svépomocí, stejně v bytě defakto nebudete,ale budete víceméně na stavbě… vím o čem mluvím.. do nového jsme se nastěhovali loni, takže od jara do podzima jsme doma jen spali..
No ja nevim,pokud jeste nemate deti a stavite novy domecek,do jineho bytu bych se asi nestehovala,prijde mi to zbytecne.
Ne nadarmo se říká, že lepší 2× vyhořet, než se jednou stěhovat.
Já bych se nestěhovala, ten rok a půl už to vydržíte a peníze, co by ste investovali do oprav většího bytu investujte radši do domečku.
Ahoj,
záleží na tom, jestli ten byt bude váš nebo podnájem. Kdyby byl váš, tak do většího jdu hned. Ono se to pak i líp prodává nebo pronajímá.
To že stavíte je fajn, jenže to může trvat i dýl než si myslíte. A rok a půl je dlouhá doba a stane se i spousta věcí.
A vymalování takhle velkého bytu se dá svépomocí za týden, světla se dají koupit obyčejné v OBi nebo Ikei za 100kč kus atd. takže to zas tak velké výdaje nejsou. Já bych do toho šla! ![]()
verenika píše:Monny89 píše:Ono taky záleží jaký kupuješ světla a jaký barvy.my teď budem malovat 2 malé místnosti a namýchání barev přijde přes 1tis. A třeba světlo v obýváku máme za 2tis.
To zalezi na vasem pohodli samozrejme, ja bych se prestehovala urcite… vzdyt barva tolik nestoji a svetla taky ne, jestli to stoji vsechno celkem cca 2000,– tak se to da zvladnout, my jsme taky malovali 3+1 (100m2) a kupovali svetla a vyslo nas to na necele dva tisice…
To nevim, kde jsi svetla kupovala, ale v Ikee se daji sehnat hezky a levny… ![]()
Tak my jsme teď malovali a měnili i světla. Malování celého bytu nás vyšlo cca na 1,5 tis (dva pokoje, kuchyň, koupelna, záchod) a světla řešíme od začátku takovýma těma papírovýma koulema. Máme vysoký pokoje, takže to je super. Jedno stojí kolem 100.-. Ony ty náklady nemusí být vysoké, jen si najít levnější alternativu. Já bych se stěhovala.
lemaz píše:
Tak my jsme teď malovali a měnili i světla. Malování celého bytu nás vyšlo cca na 1,5 tis (dva pokoje, kuchyň, koupelna, záchod) a světla řešíme od začátku takovýma těma papírovýma koulema. Máme vysoký pokoje, takže to je super. Jedno stojí kolem 100.-. Ony ty náklady nemusí být vysoké, jen si najít levnější alternativu. Já bych se stěhovala.
Mam stejnou situaci, a stejny nazor
az na ty pokoje mame - tri pokoje, chodba, kuchyn, koupelna, zachod a spiz
lemaz píše:
My ty papírový koule používáme už 7let, kupovali jsme do různých podnájmů a ted i do vlastního a jsou perfektní!!! ![]()
Děkuju za reakce. Domek si necháváme stavět firmou, takže tam vůbec nejsme. Kdyby jsme byli uplně sami tak stěhování neřeším ale máme dobrmana a teď ještě 5ti měsíční štěně německé dogy a v tom našem bytečku (cca 37m) tak trochu přes sebe šlapem a to pes ještě nemá ani poloviční velikost. V bytě jsou dost vysoké stropy, stěny jsou v částech pokreslené lihovkou tak nevím jak snadno by to šlo přemalovat, jinak je byt moc pěkný když nepočítám tu špínu
Monny89 píše:verenika píše:To nevim, kde jsi svetla kupovala, ale v Ikee se daji sehnat hezky a levny…Monny89 píše:Ono taky záleží jaký kupuješ světla a jaký barvy.my teď budem malovat 2 malé místnosti a namýchání barev přijde přes 1tis. A třeba světlo v obýváku máme za 2tis.
Kupovali jsme ho v OBI- dřevo + bodovky
taky máme levnější světla.Takový ty stropnice(talíře)