Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
my si pro smlouvu chodíme samy–každé 2 roky.Na delší dobu nám ji nedává.(všichni nájemníci,nejen my)
no já bych to chtěla mít písemně.
Poprvé to bylo na rok s tím, že se dá domluvit dál. V době, kdy byla výpovědní lhůta (3m) jsem na majitele tlačila, připravila jsem tu papír, že jako ke smlouvě bla bla a smluvní strany se dohodly na prodloužení (prodloužil nám to o 2 roky s tím, že se pak zas domluvíme)
Ale radši bych co je psáno, to je dáno. O tu výpovědní lhůtu jsem tlačila proto, abychom kdyžtak měli čas hledat jinde
Ano,nova smlouva by mela byt vystavena.Staci jako dodatek k puvodni (prvni)smlouve,ze se doba pronajmu prodluzuje o dalsi 2 roky.Ja bych to teda po majiteli pozadovala,bala bych se,ze tam jsem vlastne nacerno,kdyz lhuta dvou let uz vyprsela.
Chtela bych pisemne, uz kvuli uradum. Co kdyz nekdo nekde jednou bude chtit vydet platnou najemni smlouvu ![]()
ahoj, my jsme take vzdycky meli dodatek k (te puvodni) smlouve, podepsany obema stranami samozrejme ![]()
me to prave zajima ze od unora se chceme vystehovat,ve smlouve je 3mesicni vypovedni lhuta.ale kdyz vlastne zadnou novou smlouvu podepsanou nemam tak ji dodrzet nemusim ne?
Ahoj,tak kdyz si nedostala zadnou novou smlouvu,tak se vystehujete a hotovo a majitel nic nemuze vam rict ![]()
Renca127 píše:
me to prave zajima ze od unora se chceme vystehovat,ve smlouve je 3mesicni vypovedni lhuta.ale kdyz vlastne zadnou novou smlouvu podepsanou nemam tak ji dodrzet nemusim ne?
na to pozor.. jde o přesnou formulaci ve sml. ale pokud je uvedeno, že v případě, kdy nedá výpověď smlouvy ani jedna ze stran a není k ukončení zákoný důvod, smlouva se prodlužuje o další rok. vyplývá to z občasnkého zákoníku.
A ty jsi vedela,ze se budete stehovat?Pokud si to vedela dopredu (zrejme ano),tak jsi mela podat vypoved z najmu pred tremi mesici,protoze pokud mas smlouvu do ledna a v unoru se stehujes,tak jsi tim padem porusila smlouvu,ne?
ja to napisu - smlouva se uzavira na dobu urcitou - 1.2.2008 - 31.1.2010.najem bytu zanikne pisemnou dohodou mezi pronajimatelem a nejemcem pisemnou vypovedi nebo uplynutim doby urc.
v pripade dodrzvani podminek najmu a vcysnych plateb bude smlouva vzdy o 1 rok prodlouzena automaticky,pokud pronajimatel nebude mit vyhrady…
vypoved z najmu bytu je 3 mesice a to podana pisemne k rukam prona. po skonceni doby urcite v dobe urcite je mozne dat vypoved po vzajemne dohode.
tak a jak ted musim mit dalsi smlouvu nebo teda nemusim,ja jsem z toho trosku mimo
nebo můžeš zkusit jít za pronajímatelem a dohodnout se.
Každopádně bych neotálela
takže ja se odstehuju s tim ze on si necha kauci za 3mesice co jsem mu dala.
abych uz nemusela platit najem ty 3 mesice.chapu to dobre?
ahoj holky,mám smlouvu o pronájmu na dva roky s tím že jak nebudou problémy tak se automaticky prodlužuje.takže mi skončila v lednu 2010.
když je automatické prodloužení musí majitel donest nějakou další smlouvu k podepsání nebo ne?díky Renata