Smlouva o nájmu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Renca127
5.1.11 12:58

smlouva o najmu

ahoj holky,mám smlouvu o pronájmu na dva roky s tím že jak nebudou problémy tak se automaticky prodlužuje.takže mi skončila v lednu 2010.
když je automatické prodloužení musí majitel donest nějakou další smlouvu k podepsání nebo ne?díky Renata

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
5.1.11 13:00

Ahoj,
my si pro smlouvu chodíme samy–každé 2 roky.Na delší dobu nám ji nedává.(všichni nájemníci,nejen my)

• Citovat
  • Upravit
6545
5.1.11 13:04

no já bych to chtěla mít písemně.

Poprvé to bylo na rok s tím, že se dá domluvit dál. V době, kdy byla výpovědní lhůta (3m) jsem na majitele tlačila, připravila jsem tu papír, že jako ke smlouvě bla bla a smluvní strany se dohodly na prodloužení (prodloužil nám to o 2 roky s tím, že se pak zas domluvíme)

Ale radši bych co je psáno, to je dáno. O tu výpovědní lhůtu jsem tlačila proto, abychom kdyžtak měli čas hledat jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
5.1.11 13:05

Ano,nova smlouva by mela byt vystavena.Staci jako dodatek k puvodni (prvni)smlouve,ze se doba pronajmu prodluzuje o dalsi 2 roky.Ja bych to teda po majiteli pozadovala,bala bych se,ze tam jsem vlastne nacerno,kdyz lhuta dvou let uz vyprsela.

• Citovat
  • Upravit
IMI
2766
5.1.11 13:08

Chtela bych pisemne, uz kvuli uradum. Co kdyz nekdo nekde jednou bude chtit vydet platnou najemni smlouvu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
5.1.11 13:15

ahoj, my jsme take vzdycky meli dodatek k (te puvodni) smlouve, podepsany obema stranami samozrejme :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renca127
5.1.11 13:15

me to prave zajima ze od unora se chceme vystehovat,ve smlouve je 3mesicni vypovedni lhuta.ale kdyz vlastne zadnou novou smlouvu podepsanou nemam tak ji dodrzet nemusim ne?

• Citovat
  • Upravit
Renca127
5.1.11 13:18

ja taky vubec nevim…

• Citovat
  • Upravit
6423
5.1.11 13:19

Ahoj,tak kdyz si nedostala zadnou novou smlouvu,tak se vystehujete a hotovo a majitel nic nemuze vam rict :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5911
5.1.11 13:26
Renca127 píše:
me to prave zajima ze od unora se chceme vystehovat,ve smlouve je 3mesicni vypovedni lhuta.ale kdyz vlastne zadnou novou smlouvu podepsanou nemam tak ji dodrzet nemusim ne?

na to pozor.. jde o přesnou formulaci ve sml. ale pokud je uvedeno, že v případě, kdy nedá výpověď smlouvy ani jedna ze stran a není k ukončení zákoný důvod, smlouva se prodlužuje o další rok. vyplývá to z občasnkého zákoníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
5.1.11 13:29

A ty jsi vedela,ze se budete stehovat?Pokud si to vedela dopredu (zrejme ano),tak jsi mela podat vypoved z najmu pred tremi mesici,protoze pokud mas smlouvu do ledna a v unoru se stehujes,tak jsi tim padem porusila smlouvu,ne?

• Citovat
  • Upravit
Renca127
5.1.11 13:33

ja to napisu - smlouva se uzavira na dobu urcitou - 1.2.2008 - 31.1.2010.najem bytu zanikne pisemnou dohodou mezi pronajimatelem a nejemcem pisemnou vypovedi nebo uplynutim doby urc.
v pripade dodrzvani podminek najmu a vcysnych plateb bude smlouva vzdy o 1 rok prodlouzena automaticky,pokud pronajimatel nebude mit vyhrady…
vypoved z najmu bytu je 3 mesice a to podana pisemne k rukam prona. po skonceni doby urcite v dobe urcite je mozne dat vypoved po vzajemne dohode.
tak a jak ted musim mit dalsi smlouvu nebo teda nemusim,ja jsem z toho trosku mimo

• Citovat
  • Upravit
Renca127
5.1.11 13:34

nevedela to vim az ted tyden.

• Citovat
  • Upravit
6545
5.1.11 13:42

nebo můžeš zkusit jít za pronajímatelem a dohodnout se.

Každopádně bych neotálela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renca127
5.1.11 13:46

takže ja se odstehuju s tim ze on si necha kauci za 3mesice co jsem mu dala.
abych uz nemusela platit najem ty 3 mesice.chapu to dobre?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max