Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Liskynka císařský řez.
Osobně bych ty tři měsíce počkala - sletí to jak voda, proč zvyšovat zbytečně riziko
I když zas takový rozdíl to nebude, takže když se zadaří dříve, taky se se snad nic nestane..
Otehotnela jsem 5 mes po cisari s dvojcaty a bylo to peklo, porad na kontrole, jizva bolela, no hruza
Já doporučuji před otěhotněním zajít na gyndu - doktor udělá UZ jizvy a řekne, jestli můžete otěhotnět hned, nebo radši chvíli počkat
Kamaratka sa po cs zacala snazit hned po sestonedeli. otehotnela, ked jej dcerka mala 10 mesiacov. takze to celkom trvalo. jazva vydrzala.
No nevím, nevím, nechce se mi čekat, ale zároveň vím, že bych měla… ![]()
Ach jo, prokletý CS, bez něj bych tohle nemusela řešit. ![]()
Vím jaké to je, když se snažíš a nic. Píšeš, že jsi starší maminka. Já sice císař neměla, ale dřív jsem otěhotněla hned a rokama je to fakt horší. Nemusí se hned podařit. Tak já bych asi nečekala, ale mohla jsi preventivně něco brát na podporu růstu a hojení sliznice v děloze. Ale nikdy není pozdě. Zajdi do obchodu s bylinkami, poradí ti.Nic tím nepokazíš. A mám vyzkoušený, že to pomáhá. Spíš bych se bála mít dva prcky po sobě. Moc si neodpočineš. ![]()
Já vím, ale nechci jedináčka, moc jsem si přála dvojčata
, tak chci ty prcky co nejdřív. Samo, že se to nemusí dlouho, nebo vůbec podařit. A nebo jo a hned
. To je právě to, kdyby člověk věděl…
Já myslím, že jsi rozhodla, jen chceš podpořit.
Dej na svou intuiici a udělej co chceš. Rizikový to bude, tak i tak. A kdyby se zadařilo, dyt v počátku to je tak malinký. A když jsi otěhotněla, bylo to hned nebo nějakou dobu?
Poprosím vás tady o radu, váš názor…jsem devět měsíců po CS a jsem už starší maminka. Hrozně si přejeme ještě jedno dítě, co nejblíže k nedávno narozenému. Protože jsme už fakt starší a čas k možnému plození nám silně tiká a protože chceme ty děti co nejblíž od sebe bychom si moc přáli mít co nejdřív další.
Začala jsem už brát Gynex, i Femibion, nakoupila ovu testy, ale teď jsem dostala strach. A sice, že je devět měsíců po CS brzo. Všichni doktoři říkají počkat nejméně rok, i když tady i jinde píše hodně maminek co otěhotněly po CS dříve než za rok. Já vím, že mi nemůže nikdo poradit, to riziko prasknutí jizvy tu prostě je a basta.
Asi když někdo otěhotní náhodou, nebo nechtěně tak je to jiné, než kdybych cíleně se snažila už po 9 měsících.
Co myslíte? Šly byste do toho, nebo počkaly?