Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dneska neco chroupalo pod kuchynskou linkou - jasna mys
manzel oddelal vsude dole listy, ale krome bobku nic nenasel, zadne hnizdo, diry v penove izolaci okolo trubek, nic.
nejvic me vytocilo, kdyz jsem otevrela vrchni suplik po sporakem, a tam byly bobky, zblizka i smrdely. ja si nejdriv mysella, ze to jsou lneny seminka ![]()
a ted co s ni - nalicili jsme pasticku, tak snad sklapne.
nevite ale, jak se resi nejaka dezinfekce? do suplikujsem nastrikala sanytol a pak ho jeste vymeju. vsechno naberacky jsem dala do mycky…
A oknem nemohla? Myši jsou vychcaný, když necháš v létě otevřený dveře tak jdou i nima
Jo a jak to vydesinfikovat nevím, já jak se znám tak bych asi vyflákala kuchyň ven a nechala udělat novou
Já ty hlodavce nechutný nemůžu vystát
Ale minimálně teda nějakou desinfekci a projet tím všechno
Oknem ne, my mame ventilacky se sitkama. jestli je tam od leta, tak urcite mohla ze zahrady dverma, to byvaly otevreny. ale vsimla jsem si ji prvne pred 3 tydny, a to jsem si myslela ze mam vlci mlhu, neco vbehlo bleskem pod lednicǐ, ale nic jsme nenasli…
asi napisu nejakym deratizatorum…
@obrazek Hele babičce lezou dveřma furt, ani si nevšimneš a i takhle v zimě, jak je dýl jak půl minuty otevřeno má tam myš, takže klidně mohla dojít s návštěvou
@vrboska jestli ji neklepne ta pasticka, tak to je dobrej napad, zeptam se kamaradky, co ma kocky. ![]()
V jednom chytrém pořadu říkali, že pasti se mají dávat až ke zdi, že chodí kolem nich ne prostředkem (já to tedy netušila, uvědomila jsem si to až jak to řekli).
Na chalupě jsem na umývání používala savo.
Naličte tu plastovou pastičku a během dvou dnů je chycená. My jsme si s nimi taky užili, když jsme rekonstruovali dům
Podlahu jsem vytírala vodou se savem, na linku stačí ocet, ten je taky jako desinfekce.
@-Evka- píše:
V jednom chytrém pořadu říkali, že pasti se mají dávat až ke zdi, že chodí kolem nich ne prostředkem (já to tedy netušila, uvědomila jsem si to až jak to řekli).Na chalupě jsem na umývání používala savo.
To je pravda a nejlepší dát z obou stran linky, aby musela myš přes tu pastičku proběhnout ![]()
Myšky jsou vynalézavé
Zkoušeli jsme všechno možné, ale 100% úspěšnost měla obyčejná pastička a do toho kousek chleba bohatě posypaný moukou. Během hodiny byl problém vyřešen, pak jen Savo a čistit
![]()
My jsme meli mys hnedka po nastehovani pasticka sklapla asi 2 hodiny po naliceni, baly to naivni venkovska mys ![]()
Desinfekci bych tak moc nehrotila, ony dneska zasadni choroby neprenasej - staci vytrit s nejakym jarem a potom, kdyz by te to nejak dralo, tak trebas striknout cimkoli, co najdes doma - trebas savo?
@obrazek co by šlo bych vymyčkovala na 70 °C a dezinfekci nějakou alkoholovou, aby se odpařila. Jestli je to na šuple, tak klidně i chlorovou a oplach. Nádobí (hrnky, talíře) se dělá u infekcí 4% chloraminem T.
JJ, stačí obyčejně vymejt skříňku, jak jsi zvyklá…Mě teda ta mrcha vlezla do špajzky, takže já jsem ještě povyhazovala, co bylo otevřený a rozkousaný…Nalíčili jsme pastičky se sýrem a chytaly se…bohužel se nechytla jen jedna, ale hned čtyři, takže jsem si druhej den jela pro kotě…Od té doby žádná myš v domě ![]()
Jani měli jsme vloni ještě na bytě..Asi celkem 5. Jednu jsme chytli živou, malá měla na den zvířátko-ale jen do té doby než šla do školky. Pastičky zabraly hned, jednu manžel chytl na lepidlo. Je to tedy zakázané, ale byla tam hned. Jen chci říct, že to je byt asi v 1p. paneláku-jen ve firmě. Zhruba ta výška. Přelezly stupačkami. Jakmile se začne ochlazovat, nalezou za teplem a jídlem no. ![]()