Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, zdravim vsechny co maji doma krysaricka. Chci se zeptat zda nemate nekdo zkusenosti se zuby? Moji krysarici strasne smrdi z tlamicky, to jsem u zadneho psa jeste nezazila neprijde mi to normalni, byla jsem i u veterinare ale nechtela mu otevrit tlamku tak to dal neresil, ale ja jsem ji pak doma na ty zuby koukla a ma stare zuby za kteryma ma uz nove, a taky ma takove hnede dasne, jakoby mela zanet nebo neco..nevite nekdo co s tim, nemate stejne zkusenosti? Myslite ze ji ty zuby samy vypadnou? Nebo asi bude nejlepsi zajit k jinemu veterinari ze? Je ji 8mesicu a mam ji teprve tyden tak prave nevim jak se o ni minula rodina starala, ale asi ne moc dobre. Prisla mi docela zanedbana.
Příspěvek upraven 24.11.13 v 08:57
Šla bych k jinému vetovi.Jak nechce otevřít tlamu? Tak snad ji vezmě za tlamu a podívá se sám.
Může mít zánět dásní nebo zubu.
Pokud má dvě řady zubů tak bude potřeba je vytrhnout, naše krysařice to tak měla u špičáků. Jinak bych se taky přikláněla k zánětu podle toho co píšeš. Vyměň veta za jiného který ti s tím pomůže.
Pokud jsi z Ostravy můžu ti jednoho doporučit ![]()
No zajdu radsi k tomu jinemu vet..protoze ona mela i silene dlouhe drapy, ale podle nej to bylo ok. Me to tak fakt neprislo tak jsem ji je zastrihla sama a hned se ji chodi lip.Ja jsem z Jicina a prave nevim jestli je tady nejakej dobrej veterinar, bydlim tady par tydnu, no zrovna hned prvni vet. Ke kterymu jsem sla stoji za nic ![]()
No zajdu radsi k tomu jinemu vet..protoze ona mela i silene dlouhe drapy, ale podle nej to bylo ok. Me to tak fakt neprislo tak jsem ji je zastrihla sama a hned se ji chodi lip.Ja jsem z Jicina a prave nevim jestli je tady nejakej dobrej veterinar, bydlim tady par tydnu, no zrovna hned prvni vet. Ke kterymu jsem sla stoji za nic ![]()
Jdi jinam, zuby bude potřeba nejprve vytrhnout a pak ˇkdyž už bude pes uspaný) tak bych nechala vyčistit zubní kámen.. Potom dávej na kousání syrové kosti (kuřecí křídlo, stehno, hřbety, jehněčí žebra,.. ), kterými si zuby vyčistí…
Tak zrovna kuřecí kosti se dávat nesmí! Hodně se štěpí a mohou se zapíchnout do střeva!
A takovému prckovi bych kosti nedávala vůbec. Ve zverimexu mají různé přípravky na čištění zubů.
@jannina1 píše:
Tak zrovna kuřecí kosti se dávat nesmí! Hodně se štěpí a mohou se zapíchnout do střeva!
Přesně tak, nedáváme ani dospělým psům, natož štěněti.
Zakladatelko, chce to opravdu jiného veterináře, pravděpodobně to bude na trhání a čištění kamene. Jinak mi dávame mlsky na čistění zubů, dokonce sme měli doma i na svěží dech, ale dáváme to opravdu pravidelně a funguje to ![]()
Taky myslím, že kosti nejsou úplně to pravé…
zubní plak u psů se čistí kartáčkem nebo stírá hadříkem. pak jsou i ty denta kostičky
Hlavně jestli ji ty zuby bolí, tak ty kosti ani nepokouše… kosti psovi opravdu ne
zakladatelko, tyhle malá plemena s tímto mají často problém, že staré zuby nevypadnou. Řeš to co nejdříve, jinak bude mít zánět, špatně rostlé zuby apod. Je potřeba to vytrhnout.
Za mě i pak čistit zuby, dávat hodně tvrdé potravy (žvýkací kosti, granule)
Ségra má jorkšírku, která také měla takový problém se zuby a jak jí to bolelo, tak už pak odmítala jíst cokoli jiného než paštiky. Ve 4 letech má úplně příšerné zuby, smrad z pusy. Teď byla v narkoze a zuby dávali do kupy a ségra dostala zákaz jí dávat cokoli měkkého
Zuby se budou muset vytrhnout. Jinak, kost je nejlepší na čištění zubů. A syrové kosti nevadí ani kuřecí. Moje čtyřměsíční čivavka zvládne krky, občas křídla (je krmena masem, takže kosti kvůli vápníku). Potom se prodává např. Orozyme pasta, která pomáhá proti zápachu a proti zubnímu kameni, nebo se může přidávat mořská řasa Kelpa. Jinak ten zápach bude nyní určitě z toho, že zoubky, případně dásně nejsou v pořádku, zdravé. Ty staré zuby je potřeba vytrhnout, protože kdyby jste je nechali dlouho, můžou zkazit skus nových zubů.
@jannina1 píše:
samozřejmě, že se dávat můžou!!! Ale pouze syrové
![]()
Tady je zase odborníků
![]()
@Nejhodnější píše:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tady je zase odborníků
![]()
@Nejhodnější píše:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tady je zase odborníků
![]()
Ani ne odborníků, ale můj pes (krysařík) si kuřecí kost zapíchl do pusy, proto píšu, že bych to nedávala ani dospělýmu
nic moc pocit to nebyl vidět, jak to toho psa bolí a musí vydržet, než dojedem k doktorovi
těžko říct, jestli to blbě rozkous, nebo co s tím dělal, ale už je prostě nedostal ![]()