Pražský krysařík, smrad z tlamičky

1656
24.11.13 08:46

Pražský krysařík

Ahoj, zdravim vsechny co maji doma krysaricka. Chci se zeptat zda nemate nekdo zkusenosti se zuby? Moji krysarici strasne smrdi z tlamicky, to jsem u zadneho psa jeste nezazila neprijde mi to normalni, byla jsem i u veterinare ale nechtela mu otevrit tlamku tak to dal neresil, ale ja jsem ji pak doma na ty zuby koukla a ma stare zuby za kteryma ma uz nove, a taky ma takove hnede dasne, jakoby mela zanet nebo neco..nevite nekdo co s tim, nemate stejne zkusenosti? Myslite ze ji ty zuby samy vypadnou? Nebo asi bude nejlepsi zajit k jinemu veterinari ze? Je ji 8mesicu a mam ji teprve tyden tak prave nevim jak se o ni minula rodina starala, ale asi ne moc dobre. Prisla mi docela zanedbana.

Příspěvek upraven 24.11.13 v 08:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7257
24.11.13 08:55

Šla bych k jinému vetovi.Jak nechce otevřít tlamu? Tak snad ji vezmě za tlamu a podívá se sám. :nevim: Může mít zánět dásní nebo zubu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
24.11.13 08:57

Pokud má dvě řady zubů tak bude potřeba je vytrhnout, naše krysařice to tak měla u špičáků. Jinak bych se taky přikláněla k zánětu podle toho co píšeš. Vyměň veta za jiného který ti s tím pomůže.
Pokud jsi z Ostravy můžu ti jednoho doporučit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1656
24.11.13 09:07

No zajdu radsi k tomu jinemu vet..protoze ona mela i silene dlouhe drapy, ale podle nej to bylo ok. Me to tak fakt neprislo tak jsem ji je zastrihla sama a hned se ji chodi lip.Ja jsem z Jicina a prave nevim jestli je tady nejakej dobrej veterinar, bydlim tady par tydnu, no zrovna hned prvni vet. Ke kterymu jsem sla stoji za nic :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1656
24.11.13 09:11

No zajdu radsi k tomu jinemu vet..protoze ona mela i silene dlouhe drapy, ale podle nej to bylo ok. Me to tak fakt neprislo tak jsem ji je zastrihla sama a hned se ji chodi lip.Ja jsem z Jicina a prave nevim jestli je tady nejakej dobrej veterinar, bydlim tady par tydnu, no zrovna hned prvni vet. Ke kterymu jsem sla stoji za nic :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
24.11.13 09:30

Jdi jinam, zuby bude potřeba nejprve vytrhnout a pak ˇkdyž už bude pes uspaný) tak bych nechala vyčistit zubní kámen.. Potom dávej na kousání syrové kosti (kuřecí křídlo, stehno, hřbety, jehněčí žebra,.. ), kterými si zuby vyčistí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
24.11.13 09:34

Tak zrovna kuřecí kosti se dávat nesmí! Hodně se štěpí a mohou se zapíchnout do střeva!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
24.11.13 09:36

A takovému prckovi bych kosti nedávala vůbec. Ve zverimexu mají různé přípravky na čištění zubů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
24.11.13 09:44
@jannina1 píše:
Tak zrovna kuřecí kosti se dávat nesmí! Hodně se štěpí a mohou se zapíchnout do střeva!

Přesně tak, nedáváme ani dospělým psům, natož štěněti.

Zakladatelko, chce to opravdu jiného veterináře, pravděpodobně to bude na trhání a čištění kamene. Jinak mi dávame mlsky na čistění zubů, dokonce sme měli doma i na svěží dech, ale dáváme to opravdu pravidelně a funguje to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
24.11.13 09:45

Taky myslím, že kosti nejsou úplně to pravé…
zubní plak u psů se čistí kartáčkem nebo stírá hadříkem. pak jsou i ty denta kostičky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
24.11.13 09:58

Hlavně jestli ji ty zuby bolí, tak ty kosti ani nepokouše… kosti psovi opravdu ne

zakladatelko, tyhle malá plemena s tímto mají často problém, že staré zuby nevypadnou. Řeš to co nejdříve, jinak bude mít zánět, špatně rostlé zuby apod. Je potřeba to vytrhnout.

Za mě i pak čistit zuby, dávat hodně tvrdé potravy (žvýkací kosti, granule)

Ségra má jorkšírku, která také měla takový problém se zuby a jak jí to bolelo, tak už pak odmítala jíst cokoli jiného než paštiky. Ve 4 letech má úplně příšerné zuby, smrad z pusy. Teď byla v narkoze a zuby dávali do kupy a ségra dostala zákaz jí dávat cokoli měkkého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
24.11.13 10:06

Zuby se budou muset vytrhnout. Jinak, kost je nejlepší na čištění zubů. A syrové kosti nevadí ani kuřecí. Moje čtyřměsíční čivavka zvládne krky, občas křídla (je krmena masem, takže kosti kvůli vápníku). Potom se prodává např. Orozyme pasta, která pomáhá proti zápachu a proti zubnímu kameni, nebo se může přidávat mořská řasa Kelpa. Jinak ten zápach bude nyní určitě z toho, že zoubky, případně dásně nejsou v pořádku, zdravé. Ty staré zuby je potřeba vytrhnout, protože kdyby jste je nechali dlouho, můžou zkazit skus nových zubů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
24.11.13 10:12
@jannina1 píše:

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: samozřejmě, že se dávat můžou!!! Ale pouze syrové :roll: :roll: :roll:

Tady je zase odborníků 8o :roll:

• Citovat
  • Upravit
24797
24.11.13 10:13
@Nejhodnější píše: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: samozřejmě, že se dávat můžou!!! Ale pouze syrové :roll: :roll: :roll:Tady je zase odborníků 8o :roll:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
24.11.13 10:23
@Nejhodnější píše: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: samozřejmě, že se dávat můžou!!! Ale pouze syrové :roll: :roll: :roll:Tady je zase odborníků 8o :roll:

Ani ne odborníků, ale můj pes (krysařík) si kuřecí kost zapíchl do pusy, proto píšu, že bych to nedávala ani dospělýmu :roll: nic moc pocit to nebyl vidět, jak to toho psa bolí a musí vydržet, než dojedem k doktorovi :nevim: těžko říct, jestli to blbě rozkous, nebo co s tím dělal, ale už je prostě nedostal :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný