Mamiňák ve 3,5 letech

147
4.9.15 10:27

mamiňák ve 3,5 letech

Ahoj našeho malého jsem dala ted v září do školky. Je to mamiňák, a ve školce už ted 4 den ani nepláče, ale nehraje si, a sedí v koutě, a čeká až přijde maminka :(
není kolektivní spíš je na to aby měl jednoho kamaráda a s tím si hrál, cizích lidí se bojí, do společnosti dětí chodíme, navštěvuju kamarádky s dětmi, ale i přesto se bojí a hlavně od včera se furt ujištuje jestli pro něj přijedu- třeba tisíkrát za den se mě prá jestli přijedu? ze začátku to nedělal, až včera a je to horor:( v noci se brobudí a hned se ptá jestli pro něj přijedu? přitom jsme mu nic nikdo neřekl že bysme nepřijeli?? říkám si jestli mu někdo neřekl něco ve školce :( co myslíte? je totiž z toho úplně hotovej :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50147
4.9.15 10:37

Dala bych mu čas, musí si zvyknout, kamarády si tam určitě najde. Můj syn prvních 14 dní nemluvil vůbec s učitelkami, pt se je jich styděl. Ted chodí třetím rokem a ze školky se mu nechce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
4.9.15 10:59

Pochybuji, že mu někdo něco řekl..spíš není úplně připravený na školku. pokud tam nutně nemusí, udělala bych všecno proto, abych ho tam nemusela dávat, pokud není jiná možnost, tak vydržte..a halvně vždycky přijďtetak, jak slíbíte, ať získá jistotu, že ti může věřit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.9.15 11:12

@JayLee Hele, moje dítě nikdy na noc nikde nebylo (neb ho nikdo nechce), jeho nejdelší hlídání bylo půl dne v necelých dvou letech u babičky, nikdy si ho nikdo pravidelně na hlídání nebo vození v kočáře nebral. Teď začal chodit do školky na jedno dopoledne týdně, dle učitelky po mně nebo tátovi ani neštěk a v pohodě se zapojil. Jsou mu dva a čtvrt. Takže to je dost o tom dítěti samotném. Ty mu jako máma jen můžeš pomoct najít ten správný přístup a vztah k novým věcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
651
4.9.15 11:28

Tak já se přidávám taky… syn má 3 roky, poprvé ve školce se spoustou dětí.. první den dobrý ale od druhého dne pláče a to i celé dopoledne a drží se u učitelky, mezi dětma ho nevidím skoro vůbec… mezi děti nechodíme intnzivně, je mezi nimi ale více je zvyklý na dospělé…
Dávám ho tam každý den ráno a po obědě vyzvedávám… zvažuji, jestli polevit a nechat jen hodinu, dvě.. a stupňovat ale dávat ho tam každý den…
Stále mu vysvětluji, že si pohraje s dětma, posvačí, půjde na hřiště a až bude oběd, příjdu…
Nepomáhá to moc, když ho tam odvedu, rozloučím se s tím, že jdu nakoupit a uvařit a pak hned příju… ale chce semnou, odcházím a křik…
Zkušenější maminky, přejde to? je opravdu elou dobu u učitelky, pobrekává a nezapojuje se do kolektivu… :oops: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
4.9.15 11:31

Zeptala bych se učitelky. U nás je taky jeden, co sedí v koutě a nezapojuje se. Paní učitelka řekla, že se mu věnuje a hraje si s ním prostě sama. A prý už není takový vyjukaný a vypadá to, že začne za chvíli řádit s ostatníma. Záleží hodně na učitelkách jak jsou empatické, to dítěti dost ulehčí. Snad to brzy překoná :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
651
4.9.15 11:36

@tamata
on tím, že je zvyklý hlavně na dospělé, tak se ji drží ale i tak u ní brečí a chce maminku…
mezi děti vůbec, jako kdyby se tolika dětí bál, protože některé jsou bohužel oproti němu živější, druhý den ho někdo kousl do ucha, to odpoledne řekl, že se chlapečka bojí ale druhý den už o tom nemluvil ani nevzpomněl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
4.9.15 11:38

@janicel to je normalni reakce, u nas to bylo od prvniho dne, ono uplne staci, pokud tam jiny deti breci, ze se boji, ze maminka neprijde a on si to prenesl na sebe, urcite mu to nikdo nerikal zamerne ;) zkratka ho jen ujistuj, ze prijdes tehdy a tehdy, ono si to sedne a on se otrka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
4.9.15 11:39

Je to o dítěti jak píšete- našeho malého taky nikdo nechce, je to mamiňák od miminka, na hlídání byl párkrát a to s babičkou třeba na 2-3 hodiny, nebo i smanželem, ale je to opravdu ojedinělé, první den byl na celý den a druhý den jsem hned slevila na to že ho vezmu po O domů, na dopoledne jsem se vrátila s malou(1 rok) do práce, takže se to zlepší? je totiž hodně citlivý :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
4.9.15 11:42

@Svistice jedno dopoledne týdně je vítané dobrodružství a zpestření, každý den celý den je to povinnost. Nemůžeš to vůbec srovnávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
4.9.15 11:46

@janicel mně se to zdá jako poměrně silná reakce! Zvažovala bych, jestli jej do školky nedávat pouze na 1 hodinu denně. A pokud by to nepomohlo, vzala bych ho ze školky.

Příspěvek upraven 04.09.15 v 11:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
4.9.15 11:46

@janicel hlidani neres, ne kazdy ma tu moznost a ne kazdy to tak chce, a ted je to stejne jedno uz.. doma mu to vysvetluj a vydrz, pokud by se to nelepsilo, konzultovala bych s ucitelkama, co a jak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
4.9.15 11:47

@kacz jo a ne, moje dite by to orvalo i 1× tydne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
4.9.15 13:07

@janicel pockala bych jeste tak tyden, ale zrejme neni na skolku zraly. Pokud jsi doma s miminem, nelamala bych to pres koleno, za rok bude uplne jinde a bude to myslim snaset mnohem lepe. Moje deti se o cizi zacinaji zajimat az po tom ctvrtem roce, pak je najednou zlom a ze dne na den se zacnou samy od sebe venku kamaradit, hrat si dohromady s nekym jinym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.9.15 13:28
@kacz píše:
@Svistice jedno dopoledne týdně je vítané dobrodružství a zpestření, každý den celý den je to povinnost. Nemůžeš to vůbec srovnávat.

Samozřejmě. Ale chci poukázat na to, že nezáleží na tom, jestli někdo dává dítě na hlídání už od novorozence, nebo ho má pořád doma. Že je to prostě o povaze dítěte. Introvertní nebo konzervativní dítě asi nebude hned extra vyjuchaný ze školky, i když jinak jezdí pravidelně k babičce a je tam spokojený, extrovertnímu objeviteli je úplně fuk, že do teď znal jen mámu a v kolektivu může být ve svém živlu hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí