Dcera se vzteká v MŠ na učitelky

478
2.9.15 15:18

Dcera se vzteká v MŠ na učitelky

Ahoj,

chci se Vás zeptat, zda někdo nemáte podobnou zkušenost a jak to případně dopadlo.

Mám dceru 2,5 roku. Je pravda, že je to vztekloun a že je to s ní někdy hrozně těžký, např. když chci, aby šla z hřiště, aby šla večer domů ze zahrady. Ale jinak je šikovná. Když jsem byla na mateřské, tak bývala 1× týdně celý den u babičky. Ta s ní nemívala problém. Stejně tak když jí např. hlídala moje mamka. Jenže ty se jí samozřejmě absolutně podřídily - byly na hřišti podle ní apod. Taky se jim někdy zavztekala, ale dalo se s ní vyjít a vyloženě záchvat vzteku u ní nezažily.

Teď od září začala chodit do školky, kde se prostě musí podřídit režimu školky a tomu, co se tam dělá.

Paní učitelky mi ale říkají, že se hrozně vzteká, prý je hrozně umíněná, nechce si např. od nich nechat sundat čepici, chce jíst sama apod. Mně tohle doma dělá taky, ale já vždycky počkám, až jí něco nejde obléct / sníst a teprve pak jí pomáhám. Jenže ve školce se jí nikdo podřizovat nebude, protože to by možná ani neodešli ven.

Chci se zeptat, zda jste někdo zažili něco podobného, že by se dítě tahle vztekalo učitelkám. A odeznělo to? Přecejen jeje tam druhý den a stýská se jí. Myslela jsem si, že si k cizím ženským tohle dcera nedovolí, ale spletla jsem se.

Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26574
2.9.15 15:27

Chodí do státní školky?
TAk buď ji učitelky zvládnou a nebo ne a pak asi nebudou mít moc zájem, aby zůstala, pokud je školka státní.
Jestli je soukromá, tak mají méně dětí.
Jinak je to chování typické pro období vzdoru no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
2.9.15 15:29

@Yarisek Pokud to dělá jen v těchto případech, tedy „já sama“, taky myslím, že by ji učitelky i ve vlastním zájmu měly nechat, ať je co nejsamostatnější :nevim: Mladší má taky 2,5, taky byl včera prvně a se vztekáním naštěstí problémy nejsou, i když doma to zkouší pořád (když ho po obědě vyzvednu, tak si to ale bohatě vynahrazuje :lol: ), jen jim prý pořád utíká za bráchou do vedlejší třídy. Jinak bych ale řekla, že se to po pár dnech usadí, on to pro ty prďoly taky musí být celkem stres.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.15 15:31
@jenny.fields píše:
Chodí do státní školky?
TAk buď ji učitelky zvládnou a nebo ne a pak asi nebudou mít moc zájem, aby zůstala, pokud je školka státní.
Jestli je soukromá, tak mají méně dětí.
Jinak je to chování typické pro období vzdoru no.

Tak u nás v soukromé je jedna učitelka na 16 dětí ve třídě, což mi tedy málo nepřijde, kór, když tam má i pár dvouapůlletých :?

• Citovat
  • Upravit
2193
2.9.15 15:33

Já se bojím uplně toho samého, moje dcera ma rok a půl a když chytne ten svůj umíněný amok je to děs, nechce nic atd… chápu že pro paní učitelky je to problém, ale na druhou stranu od toho mají pedagog. vzdělání aby se to snažili odbourat…samosebou i s vaší pomocí…ale měly by vám poradit co a jak přinejmenším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.9.15 15:36

Po dvou dnech má nárok. Vždyť si teprve zvyká. Zatím bych to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
2.9.15 15:40

Jj, je ve státní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
2.9.15 17:45
@Anonymní píše:
Tak u nás v soukromé je jedna učitelka na 16 dětí ve třídě, což mi tedy málo nepřijde, kór, když tam má i pár dvouapůlletých :?

Tak to mi prijde docela dost na soukromou :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
2.9.15 18:12

@Yarisek ona se vzteka, ze chce jist sama? A nebylo to spis tak, ze jist nechtela a ucitelky nutily? Protoze nutit nesmi, muzou jen pomoci.
Ja bych uzpusobila obleceni moznostem ditete, nedavala bych nic tesneho, vazaciho, ucitelky bych pozadala, at jidlo nechaji na diteti a nekrmi ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
2.9.15 18:59

@Yarisek hmm mě spíš překvapuje, že to za ní dělají…ve většině školek se děti pokud možno oblíkaj sami a učitelky jen kontrolujou či pomáhají těm, kterým to nejde…je to pro všechny jednodušší a děti se tak naučí samostatnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
2.9.15 19:32

Dej tomu pár dnů, uvidí, že to nemá smysl a snad si zvykne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
834
2.9.15 20:23

@Yarisek hlavně bych dceři vysvětlila, že zatímco se vzteká, tak zdržuje hlavně sebe od něčeho pěkného - hraní, vycházka, malování..cokoli, že jí něco pěkného, co jdou děkat děti, utíká. Učitelky bych zkusila poprosit, že tam kde to je možné, ať jí dají čas a prostor si to udělat sama - at jí třeba dají jídlo mezi prvními nebo ji mezi prvními a zavčasu pošlou převléci nebo co vše to chce dělat sama.. Je to o vzájemné spolupráci a vlivu na to dítě. Dohromady to přeci musíte zvládnout. A určitě se to časem zklidní. Já měla naopak zkušenost, že mě se syn s velkou oblibou šprajcuje a za celé 3 roky ve školce to neviděli ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
2.9.15 22:01
@Bibi239
@Bibi239 píše:
@Yarisek ona se vzteka, ze chce jist sama? A nebylo to spis tak, ze jist nechtela a ucitelky nutily? Protoze nutit nesmi, muzou jen pomoci.
Ja bych uzpusobila obleceni moznostem ditete, nedavala bych nic tesneho, vazaciho, ucitelky bych pozadala, at jidlo nechaji na diteti a nekrmi ji.

Jj, přesně tak. Ona to dělá i doma. Když jí třeba chci pomoci, tak se začne vztekat, že ona sama. Takže ji dokrmuji, až když nejí sama. Učitelky jí asi chtěly pomoci - je mi jasné, že se v tom rýpala - a ona na ně vyjela. V naší školce jídlo nenutí.
Oblečení má OK. Asi byl problém s čepicí. Učitelka jí chtěla sundat čepici a ona na ni spustila, že si ji chce sundat sama. Doma si ji taky sundavá sama a nikdo na ní nesmí sáhnout.
Je paličák a vztekloun. Jenže já už ji znám, tak vím, co vyžaduje. Učitelky ne, a tak na ně vyjíždí. Navíc jí nepřidá, že se jí hodně stýská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
2.9.15 22:09
@Hanka253 píše:
@Yarisek hlavně bych dceři vysvětlila, že zatímco se vzteká, tak zdržuje hlavně sebe od něčeho pěkného - hraní, vycházka, malování..cokoli, že jí něco pěkného, co jdou děkat děti, utíká. Učitelky bych zkusila poprosit, že tam kde to je možné, ať jí dají čas a prostor si to udělat sama - at jí třeba dají jídlo mezi prvními nebo ji mezi prvními a zavčasu pošlou převléci nebo co vše to chce dělat sama.. Je to o vzájemné spolupráci a vlivu na to dítě. Dohromady to přeci musíte zvládnout. A určitě se to časem zklidní. Já měla naopak zkušenost, že mě se syn s velkou oblibou šprajcuje a za celé 3 roky ve školce to neviděli ;)

Dneska jsem jí promluvila do duše. Řekla jsem jí, že paní učitelky ji mají rádi a že jsou to takové náhradní maminky, když jsou maminky v práci. A že jim vadí (stejně jako mamince), když na ně křičí. Tak aby to zkusila bez vztekání, protože ony jí chtějí jen pomoci obléct / najíst. No, mluvily jsme o školce asi hodinu. Ona je hrozný cíťa a vztekloun dohromady. Je to s ní těžké. Dneska tatíkovi odpoledne řekla, že nechce do školky a začala u toho plakat. Já říkám, že musí, že nemůže být sama doma, že my budeme v práci a ona utekla do postýlky. Je mi jí strašně líto. Snad se to zlomí. Když jsem pro ní dneska přišla, tak byla úplně uplakaná a zdrchaná. Bohužel si nemůžu dovolit být s ní doma déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.9.16 20:56

Dobrý den, váš příspěvek je jako přes kopírák toho co se děje u nás doma. Malá je ve školce 5.den a nevědí si s ní rady. Prosím, viděla jsem že je tomu rok co jste to dávala na příspěvek jak jste to řešila dál? mě radí psychologa a už mi říkají že není normální. Děkuji už nevím si rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí