Živnostenský list na mateřské

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
99
21.8.16 13:09

Maminka a živnostenský list.

Ahojky maminky. Chtěla bych poprosit o radu maminky, které si na mateřské založili živnostenský list a prodávali vlastní výrobky. Jsem zaměstnaná na dobu neurčitou. Ale chtěl bych v budoucnu mít obchod s vlastními výrobky. Přesněji dárkové předměty, hračky pro děti atd. Dělám to pro zábavu a už toho mám spoustu a dokonce se to i líbí a už ted si kamarádky kupují. A tak si myslím že ted je nejlepší doba to zkusit. A otázka zní jak to vůbec chodí? Založila bych si tedy živnostenský list a zaplatila těch 1000kč? Mám v plánu to zkusit na rok. Začla bych prodávat na Facebooku a nebo zajet po okolí, když budou trhy. Pokud za ten rok skoro nic neprodám tak bych živnost ukončila. A tady u toho mi jde o to, jestli neprodělám víc jak těch 1000kč+ materiál za výrobky. To mám na každý výrobek psát danový doklad abych pak podle toho odváděla daně? A jsou třeba nějáké finanční příspěvky pro začínající podnikatele? Jestli by jste byla některá ochotná a napsala mi jak to vůbec chodí a co vše je potřeba? Nevím o tom vůbec nic :)Kdyby se mi v prodeji dařilo byl by to můj sen se s tím živit i po mateřské. Předem děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Padme93
21.8.16 13:41
  • Citovat
  • Upravit
99
21.8.16 13:46