Práce Okay

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
20.8.16 22:00

Práce Okay

Už asi přes dva roky pracuji v Okay a přemýšlím o změně pracovního místa a nebo přejít ke konkurenci

Celý systém je tam prostě nastavený na prodeji. Každé zboží má určitý počet šišek a ty vám dělají výplatu. Jenže hodnota šišky je na každé prodejně jiná, podle obratu prodejny. Jsou místa, kde si vyděláte i 20 tisíc čistého a místa kde jdete i s 12 tisíci Kč. Teď nám plošně snížily platy o 2-3 tisíce Kč. Má výplata se vždy pohybuje mezi 17-21 tisíci čistého podle měsíce.

Průměrná pracovní doba je 200 h měsíčně, čili 5× týdně v práci. Když jsou letní prázdniny nebo Vánoce, tak i 6× týdně. Nejhorší jsou pseudoakce typu Splátky bez navýšení, Happy Day nebo minus DPH. Samozřejmě ceny se před tím zvednou a pak se uměle snižují. Když jsou výprodeje, tak musíte být v práci a samozřejmě po tu dobu jsou zakázané dovolené.

Každou středu vychází zboží v letáku, v akci. OD toho vás budou vždy odrazovat, protože na tom nejsou šišky a minusová marže.

Máte asi 15 ukazatelů, které musíte plnit, jinak jsou pojeby od vedoucího a co vše musíte zlepšovat. Neustále vyhrožují výpovědí. Pokud jste king měsíce, tak řeknou jen dobrá práce. Pokud se vám nedaří a něco nejde, tak jste drbáni. A jste placeni výhradně od prodeje, takže že vystavujete zboží a děláte inventury a pak nic neprodáte? váš problém. Pokud něco chybí ve zboží, tak se všichni zaměstnanci o to dělí..

Hodně vedoucích i skrz to skončilo a kolega jde dělat vedoucího, ten který vždycky vyžíral kšefty.

Změnit či ne? Celkem se i bojím, práce mě baví i ta náplň, závazky nemáme a našetřeno něoc mám.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2527
20.8.16 22:35

Ještě, že jsem se dobře učila :-D toto je děs!! :? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
21.8.16 00:24

Tak zas, na druhou stranu,… mně přijde celkem logické, že celý systém práce prodavače je nastavený na prodej :nevim: A celkem bych i čekala, že před Vánoci nebo v době výprodejů budou potřeba přesčasy. Majitel prodejny žije z prodejů, platí vás z těchto zisků, tak se holt snaží ty zisky maximalizovat.
Osobně bych v klidu, konstruktivně, zkusila s vedením domluvit třeba spravedlivé rozdělení těch inventur nebo vybalování - aby na tom nebyli biti popřád ti stejní. A pokud máte nějaké hodnotící pohovory, klidně bych i řekla, že mě mrzí, že za dobré výkony se vám nedostane i nějakého uznání. Oni to vedoucí často nevidí, třeba mají pocit, že víc než „dobrá práce“ říkat nemusí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
23.8.16 22:36

Ale divim se že teďko snižovaly platy, naopak nyní všechny řetezce potravin ale i jiné firmy schání lidi a přidávají a okay sníží platy? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.16 10:02

Prace

Ahoj,

Mela jsem cest pracovat u stejneho majitele, byt v jinem oboru take, na vysoke pozici. Takto je to nastaveno na vsech jeho prodejnach a pokud nejsi prase ci na to nemas povahu, proste to nedas. Vedouci jsou nuceni porusovat zakonik prace, nastavovat podrizenym hovadske podminky a jeste orvavat je o penize. Pokud se ozves, jsi trestan. No za me uz nikdy vice!!!

Byt tebou, urcite bych se zkusila poptat u konkurence. Ono vsude je neco, ale v Okay je to opravdu prasarna. Proto i ja od nich odesla z dost lukrativne placeneho mista.

Drzim palce, at najdes lepsi misto :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.16 16:52

Ahoj, mužu se zeptat, jak probíhá pohovor? Nikdy jsem to nedělala, ale chtěla bych změnu a jsem momentálně pozvána k pohovoru na pozici prodejce elektra a jaký se zde cca pohybuje plat? Moc dekuji za odpověď a omlouvám se za anonym ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat