Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Králičice to si delas srandu
no nektere babicky jeste nepreply asi do te spravne role.
Jinak zakladatelko, tchyni bych normalne rekla proc o sobe mluvi jako o mamince ( vuci vnukovi)?
take by mi to vadilo…
Presne tohle mi delala tchyne. Mala zavolala mama a ona hned: copak zlaticko? Tak jsem se ji zeptala jako jestli je ona mama nebo co? A ona na to, ze to mala zatim neumi odlisit, tak jsem ji rekla, ze prave proto se ji nebude plest hlava a budeme ji to ucit spravne. Pak sla kolikrat mala za ni a volala na ni mami, tal vzdycky rikam male, ze to je ale babicka, maminka jsem ja. Tchyne mela dobre kysely oblicej
a kdyz mela jednou malou sama venku, tak byli na namesti a potkala je moje kamaradka, kterou nezna, tak pry taky volala na malou, ze maminka uz za ni jde atd. Pak ji jednou zprazil manzel a od te doby je klid ![]()
Já bych to taky s čistým svědomím uvedla na pravou míru. Popřípadě, pokud se ti do toho nechce, tak jasně upozornila (třeba si to neuvědomuje a dojde jí to), viz třeba v tom autě, klidně bych se do toho jejího monologu vložila a řekla „miláčku, maminka teď nemůže, ale babička se ti bude věnovat“, zdrůraznila bych slovo babička. Určitě to není běžné, každý má svou roli, netřeba si přivlastňovat jiné, všechny mají svou důležitou podstatu
.
@Králičice píše:
Moje tchyně chtěla jednou mé dítě kojit, takže tohle je ještě v pohodě.. naštěstí už ji to přešlo
Jo, asi jsem se právě uklidnila
Jak si to proboha představovala? ![]()
Trochu se jí to ještě drží
Ale už si zvyká.
Ona si dodnes plete své dospělé děti mezi sebou, nebo na nás huláká jménem psa, tak jí to moc nezazlívám ![]()
Je to nějaké divné. Že by se tchyně nedokázala smířit s tím, že je babičkou a raději by byla maminkou?
Byla jsem babičkou velmi brzy, vlastně ve věku, kdy některé z vás jsou maminkami, ale tohle by mě nikdy nenapadlo.
Moje ex tchýně si taky hrála na maminku. Párkrát mi řekla, že si svoje děti neužila a že si to vynahradí na našich dětech
. Ve 2,5 letech dětí jsem jí to ukončila odchodem od exmanžela.
Nebyl můj problém, že si svoje děti v jejich půl roce dala do jeslí a šla raději do práce
.
Dneska je bohužel jediná, kdo dětem věnuje tam u nich velkou pozornost. Děti jsou už dost velké, takže vědí, kdo je máma a kdo babička
.
@Fjodorka píše:
Trochu se jí to ještě držíAle už si zvyká.Ona si dodnes plete své dospělé děti mezi sebou, nebo na nás huláká jménem psa, tak jí to moc nezazlívám
Určitě by pro mě bylo nejednodušší, kdyby to bylo právě takhle ![]()
@Králičice píše:
Moje tchyně chtěla jednou mé dítě kojit, takže tohle je ještě v pohodě.. naštěstí už ji to přešlo
tak to je gól!
Holky, ono to tenkrát bylo tak, že jak je dcera nedonosena, tak mi ji poprvé přiblížili k prsu po 2,5 měsících a já už byla zvyklá na odsavacku a prostě mi kojení nebylo příjemné.. No a tchyně se asi snažila manipulovat - párkrát když ji držela, tak že malá hledá prso, že by ji klidně nabídla svoje, ale že tam nic není a podobne.. Jinak není zla ženská a už jsme si vztah ujasnily
PS.na odsavacce jsem měla mliko 9 měsíců,6 měsíců plné dávky..malá ochuzena nebyla ![]()