Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nechápu, vždyť role babičky je určitě taky velmi krásná. Taky by mi to vadilo. ![]()
Jen rychle reaguju zesnto nedala anonymne… Tak at si to upravis ![]()
Anonym nejsi. Babcu bych vratila nohama na zem. Slusne, ale strucne. ![]()
O anonym už jsem prosila ve zprávách adminy, tak budu dál psát taky anonymně. No jsem prostě tele no, že nedokážu odkliknou anonym ![]()
Normálně slušně bych jí to řekla, akorát plete dítěti hlavu ![]()
To by mi teda taky dost vadilo, ale myslím, že promluva s ní bude k ničemu..ona si to asi ani neuvědomuje
Moje tchýně se taky chová, jako by měla být ona maminka a vysvětlit jí to nejde prostě…
Mě by to teda vadilo hodně, já bych se ohradila, s tchýní máme vztah dobrý ale čas od času taky potřebuje umravnit, občas mi to mandle zvedá, že nad vším diskutuje ale ty si musíš stanovit hranice!
Sama už jsem babička a to, co dělá tvoje tchyně mi připadá dost ujetý. Maminka je jenom jedna, to, co dělá je hodně za hranou a na tvém místě bych ji na to upozornila. Pokud si není schopná sama uvědomit, co dělá, tak jí to holt musí někdo říct. A hlavně se toho neboj, ty jsi máma a ona je babička. Tak to prostě je ona to musí akceptovat.
Moje matka tím občas také trpí, ale tedy hned se opraví
Kdyby se neopravila, opravím ji já.
Radši anonymně. Má bývalá tchýně se ke staršímu synovi chovala jako maminka a ne jako babička. Dokonce ho nutila aby ji říkal mami. Všude pak vyprávěla, že vše ho naučila ona a kdyby ona nebyla tak syn by byl úplný chudák. Když sem jí něco řekla bylo jí to jedno a její syn jí neřekl nikdy nic aby si to s maminkou nerozhazel.
Slušně jí usměrni a pokud to nepobere, tak klidně o dost rázněji. Máma jsi ty a nikdo jiný, tak mu nikdo tím nemá plést hlavu. Pokud nechce být oslovována jako babička, tak snad raději ať si říká normálně jménem, ale dítě má matku jen jednu
Jako myslím, že kluk má jasno v tom, že je to babička. Vždycky, když tam jedeme, tak mluví o babičce. Já nevím, jak to z ní v tu chvíli vypadne. Normálně s ním mluví jako babička, ale pak prostě začne tohle a já zdegenerovaná těhotná abych si to nezavrtala do hlavy, že ![]()
@Fjodorka A ještě se to mamky pořád drží, když už je malá taky odrostlá z miminka?
Moje tchyně chtěla jednou mé dítě kojit, takže tohle je ještě v pohodě.. naštěstí už ji to přešlo ![]()
@Králičice Proboha, co se těm babkám odehrává v mozku? ![]()
Zakladatelko, až to zase tchýně řekne, nijak bych jí za to nekárala (stejně píšeš, že se ti do toho ani nechce, což chápu), ale spíše bych to pojala jako žert - haha, babička se spletla, místo babička řekla maminka, ale přitom je to babička, že, Kubíčku?
Něco na ten způsob.
Ahoj holky, omlouvám se, že píšu anonymně, ale nechci to řešit veřejně, tak prosím o pochopení.
Asi bych jen potřebovala slyšet, že některý ženy se prostě nedokážou z role matky přesunout do role babičky 

Včera mi zase vlezl do hlavy brouk a já nevím, jak ho vyhnat. Jde o to, že jsem zaslechla manželovu mamku, jak mluví se synem stylem maminka udělá, maminka ti koupí a mluvila o sobě. Nestalo se to poprvé. Když jsem to slyšela poprvé, tak byl malý miminko, tak jsem tomu nevěnovala moc pozornosti s tím, že si třeba ještě nezvykla, že teď už je babička, ne máma. Teď už je ale synovi 2,5 a situace se opět opakovala. Seděli jsme v autě, kluk zavolal ze sedačky mamííí a já se automaticky otočila a babička s ním začala mluvit, jak kdyby volal ji
Já prostě nevím, co si mám o tom myslet. Popravdě se mi to ani nechce řešit. Čekáme teď druhé a já se kvůli tomu nechci rozčilovat, nechci nad tím přemýšlet. No nejlepší by bylo, kdybych to neslyšela
Děkuju za přečtení a za všechny reakce