Maminka vs. babička

Anonymní
31.10.15 09:28

Maminka vs. babička

Ahoj holky, omlouvám se, že píšu anonymně, ale nechci to řešit veřejně, tak prosím o pochopení.
Včera mi zase vlezl do hlavy brouk a já nevím, jak ho vyhnat. Jde o to, že jsem zaslechla manželovu mamku, jak mluví se synem stylem maminka udělá, maminka ti koupí a mluvila o sobě. Nestalo se to poprvé. Když jsem to slyšela poprvé, tak byl malý miminko, tak jsem tomu nevěnovala moc pozornosti s tím, že si třeba ještě nezvykla, že teď už je babička, ne máma. Teď už je ale synovi 2,5 a situace se opět opakovala. Seděli jsme v autě, kluk zavolal ze sedačky mamííí a já se automaticky otočila a babička s ním začala mluvit, jak kdyby volal ji :nevim:
Já prostě nevím, co si mám o tom myslet. Popravdě se mi to ani nechce řešit. Čekáme teď druhé a já se kvůli tomu nechci rozčilovat, nechci nad tím přemýšlet. No nejlepší by bylo, kdybych to neslyšela :zed: Asi bych jen potřebovala slyšet, že některý ženy se prostě nedokážou z role matky přesunout do role babičky :nevim:
Děkuju za přečtení a za všechny reakce :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3030
31.10.15 09:33

Nechápu, vždyť role babičky je určitě taky velmi krásná. Taky by mi to vadilo. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
31.10.15 09:33

Jen rychle reaguju zesnto nedala anonymne… Tak at si to upravis :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
31.10.15 09:34

Anonym nejsi. Babcu bych vratila nohama na zem. Slusne, ale strucne. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.15 09:36

O anonym už jsem prosila ve zprávách adminy, tak budu dál psát taky anonymně. No jsem prostě tele no, že nedokážu odkliknou anonym :zed:

• Citovat
  • Upravit
2406
31.10.15 09:47

Normálně slušně bych jí to řekla, akorát plete dítěti hlavu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513

To by mi teda taky dost vadilo, ale myslím, že promluva s ní bude k ničemu..ona si to asi ani neuvědomuje :? Moje tchýně se taky chová, jako by měla být ona maminka a vysvětlit jí to nejde prostě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004

Mě by to teda vadilo hodně, já bych se ohradila, s tchýní máme vztah dobrý ale čas od času taky potřebuje umravnit, občas mi to mandle zvedá, že nad vším diskutuje ale ty si musíš stanovit hranice!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
31.10.15 09:51

Sama už jsem babička a to, co dělá tvoje tchyně mi připadá dost ujetý. Maminka je jenom jedna, to, co dělá je hodně za hranou a na tvém místě bych ji na to upozornila. Pokud si není schopná sama uvědomit, co dělá, tak jí to holt musí někdo říct. A hlavně se toho neboj, ty jsi máma a ona je babička. Tak to prostě je ona to musí akceptovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
31.10.15 09:53

Moje matka tím občas také trpí, ale tedy hned se opraví :nevim: Kdyby se neopravila, opravím ji já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.15 09:54

Radši anonymně. Má bývalá tchýně se ke staršímu synovi chovala jako maminka a ne jako babička. Dokonce ho nutila aby ji říkal mami. Všude pak vyprávěla, že vše ho naučila ona a kdyby ona nebyla tak syn by byl úplný chudák. Když sem jí něco řekla bylo jí to jedno a její syn jí neřekl nikdy nic aby si to s maminkou nerozhazel.

• Citovat
  • Upravit
450
31.10.15 09:58

Slušně jí usměrni a pokud to nepobere, tak klidně o dost rázněji. Máma jsi ty a nikdo jiný, tak mu nikdo tím nemá plést hlavu. Pokud nechce být oslovována jako babička, tak snad raději ať si říká normálně jménem, ale dítě má matku jen jednu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.15 10:04

Jako myslím, že kluk má jasno v tom, že je to babička. Vždycky, když tam jedeme, tak mluví o babičce. Já nevím, jak to z ní v tu chvíli vypadne. Normálně s ním mluví jako babička, ale pak prostě začne tohle a já zdegenerovaná těhotná abych si to nezavrtala do hlavy, že :roll:
@Fjodorka A ještě se to mamky pořád drží, když už je malá taky odrostlá z miminka?

• Citovat
  • Upravit
16999
31.10.15 10:36

Moje tchyně chtěla jednou mé dítě kojit, takže tohle je ještě v pohodě.. naštěstí už ji to přešlo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
31.10.15 10:41

@Králičice Proboha, co se těm babkám odehrává v mozku? 8o

Zakladatelko, až to zase tchýně řekne, nijak bych jí za to nekárala (stejně píšeš, že se ti do toho ani nechce, což chápu), ale spíše bych to pojala jako žert - haha, babička se spletla, místo babička řekla maminka, ale přitom je to babička, že, Kubíčku? ;) Něco na ten způsob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová