Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, mám takový problém s tchýní. Je strašně vlezlá, od doby co zjistila že s manželem čekáme miminko je to snad ještě horší. Nejdřív nám strasne Kecala do svatby, že je to zbytečný, po celé rodině od manžela řekla že svatba nebude, pak když se teda asi smířila s tím, že se chceme vzít tak nám mluvila co a jak bude, pořád si musí prosazovat svůj názor, a kdyz ji řekneme že to chceme podle nás tak se ještě urazí. Naštěstí bydlime s moji matkou, ale tchýně si už plánuje kam si doma dá postylku, že mu udela dětský koutek apod, ale já se rozhodně nechystam ji tam dítě nechávat. Ona má problém s alkoholem, kdykoliv kdy může tak pije sice ne nic tvrdyho ale je z toho pak mimo, vždy to na ní s manželem poznáme že má něco v sobě. (10krat se zeptá na tu stejnou věc o které jsme mluvili před 5 min) Takže se tam i neradi zdržujeme, vždy dame kafe a chceme už jet. Ona si vždy musí vykňučet to svoje, a pak dělá srdceryvne scény jak jsme strašný u její matky, a ta to dá zase manželovi sežrat. Jen nevím, jak to udělat do budoucna, nemám na ní prostě nervy, a ještě se ji chystam říct že v šestinedělí nechci žádné návštěvy, protože vim že s ní to bude minimálně na 3 hodiny.
Prožívá někdo něco podobného?
@Teremii píše:
Ahoj holky, mám takový problém s tchýní. Je strašně vlezlá, od doby co zjistila že s manželem čekáme miminko je to snad ještě horší. Nejdřív nám strasne Kecala do svatby, že je to zbytečný, po celé rodině od manžela řekla že svatba nebude, pak když se teda asi smířila s tím, že se chceme vzít tak nám mluvila co a jak bude, pořád si musí prosazovat svůj názor, a kdyz ji řekneme že to chceme podle nás tak se ještě urazí. Naštěstí bydlime s moji matkou, ale tchýně si už plánuje kam si doma dá postylku, že mu udela dětský koutek apod, ale já se rozhodně nechystam ji tam dítě nechávat. Ona má problém s alkoholem, kdykoliv kdy může tak pije sice ne nic tvrdyho ale je z toho pak mimo, vždy to na ní s manželem poznáme že má něco v sobě. (10krat se zeptá na tu stejnou věc o které jsme mluvili před 5 min) Takže se tam i neradi zdržujeme, vždy dame kafe a chceme už jet. Ona si vždy musí vykňučet to svoje, a pak dělá srdceryvne scény jak jsme strašný u její matky, a ta to dá zase manželovi sežrat. Jen nevím, jak to udělat do budoucna, nemám na ní prostě nervy, a ještě se ji chystam říct že v šestinedělí nechci žádné návštěvy, protože vim že s ní to bude minimálně na 3 hodiny.Prožívá někdo něco podobného?
tak snad budeš mít syna, aby se ti to jednou od snachy vrátilo ![]()
je to máma, která vychovala muže kterého sis vzala čili zase tak šílená být nemůže..takže trochu tolerance a úcty a vidět i něco víc než jen to své já já já
Tak mě by asi hodně vadil ten alkohol, mám tchýni která taky pije a i „nevlastní tchýni“ rodiče rozvedení. A musím nic příjemného. Tchyně o dceru nemá moc zájem, vidí ji max 3× do roka(nemá čas). Naštěstí ani k jedné z nich dcera nechodí sama.
@jdukolem Nereknu, kdybych ten názor měla jen já, ale díky bohu i manžel to vidí, a sám semnou souhlasí
A ano, čekáme chlapečka a rozhodne nebudu taková jako ona ![]()
@mojmira Já se tady taky nikoho neptam, jestli mě chce za snachu, ale jestli má někdo něco podobného
takže jestli si to nepochopila, tak o takové názory nestojím ![]()
@Teremii boze dalsi takova, co jeji matka je super. a tchyne… doifam, ze v budoucnu se ti to od tve snachy vrati. Jako myslim, ze by ti jedna navsteva v sestinedeli nic neudelala, dite sve matce take nebudes ukazovat a izolovat ho pred ni?
Příspěvek upraven 27.10.15 v 16:58
@Teremii píše:
@mojmira Já se tady taky nikoho neptam, jestli mě chce za snachu, ale jestli má někdo něco podobnéhotakže jestli si to nepochopila, tak o takové názory nestojím
asi jsi mou odpověď nepochopila ![]()
@Teremii píše:
@jdukolem Nereknu, kdybych ten názor měla jen já, ale díky bohu i manžel to vidí, a sám semnou souhlasíA ano, čekáme chlapečka a rozhodne nebudu taková jako ona
ale snacha tě uvidí třeba jinak a je smutné velmi smutné když syn odvrhne mámu at je jakákoliv.. no když myslíš..
@Teremii jeste by me zajimalo jak vis ze pije? Ty ji davas pri kazde navsteve dychnout?
@Teremii píše:
Ahoj holky, mám takový problém s tchýní. Je strašně vlezlá, od doby co zjistila že s manželem čekáme miminko je to snad ještě horší. Nejdřív nám strasne Kecala do svatby, že je to zbytečný, po celé rodině od manžela řekla že svatba nebude, pak když se teda asi smířila s tím, že se chceme vzít tak nám mluvila co a jak bude, pořád si musí prosazovat svůj názor, a kdyz ji řekneme že to chceme podle nás tak se ještě urazí. Naštěstí bydlime s moji matkou, ale tchýně si už plánuje kam si doma dá postylku, že mu udela dětský koutek apod, ale já se rozhodně nechystam ji tam dítě nechávat. Ona má problém s alkoholem, kdykoliv kdy může tak pije sice ne nic tvrdyho ale je z toho pak mimo, vždy to na ní s manželem poznáme že má něco v sobě. (10krat se zeptá na tu stejnou věc o které jsme mluvili před 5 min) Takže se tam i neradi zdržujeme, vždy dame kafe a chceme už jet. Ona si vždy musí vykňučet to svoje, a pak dělá srdceryvne scény jak jsme strašný u její matky, a ta to dá zase manželovi sežrat. Jen nevím, jak to udělat do budoucna, nemám na ní prostě nervy, a ještě se ji chystam říct že v šestinedělí nechci žádné návštěvy, protože vim že s ní to bude minimálně na 3 hodiny.Prožívá někdo něco podobného?
Asi bych jí narovinu řekla, že si v šestinedělce návštěvy nepřeješ, že se potřebuješ nejdříve sžít s miminkem. Tak bych to aspoň já udělala pokud budeme mít někdy druhé. Byla jsem po císaři, přišla s malou domů, bydleli jsme v té době v garsonce, chtěla odpočívat a manžel mi tam druhý den na dva dny přivedl svého syna. Ignorace toho, že chci klid alespoň ještě pár dní po porodu a ještě si to tam nakvačila bez ohlášení tchýně, která seděla do půl druhé do rána a vůbec jí to nebylo blbé, že jsme v jedné místnosti, máme mimi a já potřebuju jít spát. Takže narovinu být tebou, prostě si tu šestinedělí bez dlouhých návštěv vydupu, protože je to vážně nepříjemné. A co se týká toho, že ti do všeho kecá tak bych se na ní totál vykašlala, jedním uchem tam a druhým ven a pokud by měla nějaké průpovídky, tak jí narovinu říct, že svéprávná jsi a tudíž se budeš rozhodovat sama ![]()
Navstevu u nas doma bych doprala v ramci moznosti kdy bude tchyne chtit, samozrejme se to musi hodit vsem a klidne bych ji po hodine naznacila ze uz chci klid, ale jestli pije, tak bych ji samotne dite na hlidani nenechavala a myslim, ze zadna z nas.
Příspěvek upraven 27.10.15 v 17:12
@Ráďa81 píše:
@Teremii boze dalsi takova, co jeji matka je super. a tchyne… doifam, ze v budoucnu se ti to od tve snachy vrati. Jako myslim, ze by ti jedna navsteva v sestinedeli nic neudelala, dite sve matce take nebudes ukazovat a izolovat ho pred ni?Příspěvek upraven 27.10.15 v 16:58
tak pokud by návštěva byla třeba půl hodiny, ale když u nich třeba tchýně sedí x hodin? Ta moje s klidem seděla do půl 2 do rána a to v garsonce. A až jsme se přestěhovali tak přišla o půl 3 odpoledne na kafe a odcházela až jí manžel v noci vyprovodil nebo když byla u nás a manžel byl v práci na noc a já už prostě se zvedla, že jdu spát tak mi jen oznámila, že tady zůstane přes noc. Žádné mohla bych…takže jestli zakladatelka ví, že tchýně je jooo dlouhá návštěva tak bych jí v šestinedělí taky nechtěla. Minimálně v prvních třech týdnech po porodu. Ale tak to je každého názor.
@Teremii Vůbec ti tvojí tchýni nezávidím. Nemám s tím osobní zkušenost, ale moje kamarádka měla něco podobného tchýně jí do všeho až moc kecala až to vygradovalo tak, že se kamarádka odstěhovala, aby měla klid
Je moc dobře, že je manžel při tobě
přeji pevné nervy ![]()
@Teremii
měli jsme to doma podobně…tchýně je ženská na zabití, já s ní osobně skončila už před nějakou dobou, ale kvůli dcerce jsem jí chtěla dát další, už asi miliontou, šanci…po narození přišla neohlášeně několikrát do týdne (bohužel stále bydlíme v jednom domě) s nějakou záminkou se jen podívat na malou. Taktně jí říct, že já chci klid a ne být jako v muzeu s jediným exponátem nepomohlo, kočárek jsem jí půjčovala na dobu, kdy byl manžel na paintballu, ale po pár projížďkách začala ignorovat čas, kdy se měla vrátit…nakonec jsem jí jasně musela říct, že jí dítě budu dávat jak já uznám za vhodné a že její návštěvy budou také jen tehdy, když se nám to bude hodit a že o tom nehodlám diskutovat. Až se prcek bude sám zajímat, tak prosím, ale do té doby velím já a ne ona.
Nutno podotknout, že mi se vůbec nebavíme, já jí nemůžu ani vystát a s manželem, jediným synem, má vztah nulový. Ona se celkově zajímá jen o peníze a je to hodně znát…manžel přijal mou rodinu za svou a to jsou pro něj lidi, se kterými chce trávit čas a dělit se o zážitky. Takže ta ženština má smůlu…ale od té doby je klid (na mě její citové vydírání nezabírá, takže musí ustoupit)