Dluhy kvůli rodičům, problémy se zaměstnáním

Anonymní
21.10.15 10:28

Už mám všeho dost...

Ahoj jdu se spíše vykecat, protože jinde nemám kde. :(
Vše začalo tím, že manželovi přišly dluhy, které mu udělala jeho máma. Jak ještě bydlel s ním přispíval jí na služby, odpad atd. No a právě potom mu přišla dost velká exekuce, protože několik let mu neplatila odpady a jiné věci na jeho jméno, jelikož jí na to finance dával. Manžel měl něco ušetřeno a nechal si to u ní (to ještě o exe nevěděl). Tak si pro to potom hned šel a zjistil, že ona si z toho poplatila svoje závazky a neměl nic. Jelikož v té době jsme už spolu bydleli a měli úvěr na bydlení, přestali jsme to zvládat, bylo toho na nás moc, takže po zaplacení všeho nám nezůstalo nic, tak jsme si museli vzít další půjčku, aby jsme měli za co žít a takto se dopracovali až k insolvenci. Žije se s tím špatně, ale co je pro mě horší je to, že jak jsme na tom byli ještě dobře, celá rodina se s námi stýkala, měli jsme dobré vztahy. Až ale viděli, že na tom už nejsme tak dobře (podotýkám nikdy jsme po nikom nic nechtěli) tak už do nás začali rejpat. Především můj otec. Když jsme se měsíc před mým porodem z velkého bytu stěhovali do garsonky se vším všudy 20m2 a já se pouze zmínila, že jsem zvědavá kam tam nacpu postýlku, tak jsem si jenom vyslechla, že jsme si žili jak lordi a ted hold budeme trpět (přitom moc dobře věděl, že nás položila ta exe, ale prostě nemohl překousnout, že jsme měli úvěr na bydlení, ale to všechno ho naočkovala jeho manželka, protože to je ten typ člověka co závidí druhému i novou štětku na záchod), poté se narodila dcera, tak začala všude vykládat, že nejsem schopná jí nic koupit (přitom měla vše co potřebovala), že to musí kupovat oni. tak jsem se s ní pohádala, ona nevím co všem řekla, ale od té doby se mnou nemluví ani otec ani zbytek rodiny. Je tomu už více než rok. Manželova matka, která se k tomu co mu udělala nikdy nijak nepostavila, jen nás pomlouvá a o vnučku nemá zájem. Přitom jsem si myslela, že rodina má držet vždycky pohromadě. K manželovi se také jeho rodina od té doby co jsme v insolvenci vůbec nehlásí. Tchyně to věděla, tak všem poreferovala. S velkou pomocí mých prarodičů se nám podařilo se přestěhovat z té garsonky do normální dva plus jedna. Manželova sestra bydlí o dve ulice dál, ale když manžela vidí tak dělá že telefonuje, přišla k nám pouze jednou a to jak jsme se nastěhovali, aby viděla jaký to tu máme. Jinak nic, její miminko zbožňuje celá rodina, naše viděla pouze jednou teta. Ne nestěžuji si a nezávidím, ale mrzí mě to. Po nikom jsme nikdy nic nechtěli a všichni se k nám otočili zády, protože nehýříme tisícema. Mám už takový faleše dost. Navíc před rokem a půl manžel nastoupil do nové práce zatím pod agenturu s tím, že po čase půjde pod kmen, tak se snažil jak mohl, chodil jim na přesčasy, práci dělal poctivě a ted všichni co nastupovali s ním pod kmenem již jsou a jemu řekli, že ho tam nechtějí protože má insolvenci. Copak je člověk, který musel vyhlásit bankrot opravdu taková lúza, že ho nechtějí zaměstnat pod firmu a obrátí se k němu i rodina zády? Přestože situaci řeší a po nikom žádnou pomoc nechce? Někdy si říkám, jestli bych zas měla zpátky tu skvělou rodinu kdybych třeba vyhrála ve sportce :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16906
21.10.15 10:38

Smutný, co dokážou peníze. Je mi to líto :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
21.10.15 10:50

Matka okradla syna a ještě ho pomluvila no síla.. ale držte při sobě s mužem - bude líp…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
21.10.15 10:52

To je hrozné :( držte se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10867
21.10.15 10:58
:(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.15 11:01

Věřím, že jednou bude líp, ale strašně mě to mrzí vůči naší dcerky. Nezná tetu (švagrovou), babičky a dědy (manželovi rodiče, můj otec, jeho rodiče), moje tety a strýce a taktéž z manželovi strany. Všichni se prostě jako na povel otočili zády :( jediný kdo nám zůstal a je pořád stejný je moje máma a moji prarodiče. Plus ještě moje dvě tety a strejda, ale tak s těma jsme se vždy vídali jen občas, ale ti jsou pořád stejní. Vlastně když to řeknu taktak jedině rodina z mamčiny strany. Z otcovi a manželovi všichni :( manžel má starší playstation a jednou požádal bratrance jesli mu nepůjčí na dva dny hru, chtěl si jí jen vyzkoušet, protože uvažoval nad koupí, ale nebyl si jistý tak ji chtěl zkusit a to jste neviděli ty výmluvy, že není v čr a že to má sebou atd, přitom byl doma. Si prostě připadáme jak nějaký prašivý psi :( neřeknu kdybychom po někom chtěli aby nám nějak pomáhal, ale tohle jsme nikdy nechtěli. nechápu to :(

• Citovat
  • Upravit
6623
21.10.15 11:01

Tohle je strašnej hnus.Fakt strašnej, ale bohužel, peníze dokážou takovou nebo i větší paseku, smutný. Narodinu bych se asi vykašlala a nezajímala se už vůbec, je to hrozný, ale oni se zachovali jak pokrytci největší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.15 11:10

Tak z otcovi strany to zavinila jeho manželka. Vždycky si dávala záležet, abych od táty nedostala víc než bylo nutné, ale teď se zřejmě začala bát, že bych po tátovi mohla něco chtít např. nějaké peníze nebo tak, tak to radši zahrála takhle. Nevím co mu a rodině nakecala, ale to rejpání bylo šílený :(:( a pak se ještě dozvím, že dceři kupují všechno oni. Přitom jediný co jí koupili byly asi čtyři balíky plínek, které mi stejně odmítli dát domů ať s něma neplýtvám, takže zůstaly u nich a já z nich přebalovala jak jsme tam přišli, ale pak jsem si stejně začala nosit svoje. A tchýně, ta místo aby si sypala popel na hlavu, tak nás ještě pomluvila :( manžel má syna z předešlého vztahu a ten co říkal, že o nás před ním říkala tak mi bylo až zle :( :(

• Citovat
  • Upravit
21.10.15 11:10

To je vážně síla. Každopádně zrovna vám bych výhru ve sportce přála z celého srdce. Držím vám palce, abyste vše zvládli. Důležité je, abyste s manželem drželi hlavně spolu a věřili v to, že co vás nezabije, to vás posílí. Já vím, že to musí být těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
21.10.15 11:17
@Anonymní píše:
Věřím, že jednou bude líp, ale strašně mě to mrzí vůči naší dcerky. Nezná tetu (švagrovou), babičky a dědy (manželovi rodiče, můj otec, jeho rodiče), moje tety a strýce a taktéž z manželovi strany. Všichni se prostě jako na povel otočili zády :( jediný kdo nám zůstal a je pořád stejný je moje máma a moji prarodiče. Plus ještě moje dvě tety a strejda, ale tak s těma jsme se vždy vídali jen občas, ale ti jsou pořád stejní. Vlastně když to řeknu taktak jedině rodina z mamčiny strany. Z otcovi a manželovi všichni :( manžel má starší playstation a jednou požádal bratrance jesli mu nepůjčí na dva dny hru, chtěl si jí jen vyzkoušet, protože uvažoval nad koupí, ale nebyl si jistý tak ji chtěl zkusit a to jste neviděli ty výmluvy, že není v čr a že to má sebou atd, přitom byl doma. Si prostě připadáme jak nějaký prašivý psi :( neřeknu kdybychom po někom chtěli aby nám nějak pomáhal, ale tohle jsme nikdy nechtěli. nechápu to :(

O takovou rodinu netreba stat nekoho mate a to staci netrap se tim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.15 11:21

@Kačka Pekáčková děkuji :kytka: víš, říkám si, že kdyby jsme třeba fakt vyhráli jak moc by se to změnilo? Věřím, že hodně. Teď si nikdo nevzpomene, ale věřím, že potom by se u nás netrhli dveře :( mrzí mě to, jsem z toho fakt špatná, už ani moc nechodím ven, abych někoho z nich nepotkala, nejsme zase tak velké město, takže vlastně jdu jen ven s dcerkou a do obchodu. Protože nevím jak se zachovat, kdybych někoho z nich potkala. Za tu dobu jsem jen jednou kontaktovala babičku z otcovi strany a zašla za ní, ale prostě šlo vidět, že k naší dceři vůbec nemají žádný vztah :( ráda bych se dostala do fáze, že kdybych je potkala někoho z nich tak kolem něj mohla projít s hlavou nahoře s tím, že je mi to jedno :( snad se mi to jednou povede. Třeba manžel jak šel jednou do práce tak potkal otce s tou jeho manželkou a jedním rodiným kamarádem, šli naproti sobě a oni dělali, že ho nevidí :( pak jsme si jednou šli sednout na terásku a byl tam od otcovi manželky otec, vždy jsme s ním vycházeli dobře a on najednou kolem nás prošel a otočil hlavu s tím, že jako že o nás neví :(:(

• Citovat
  • Upravit
21.10.15 11:36
@Anonymní píše:
@Kačka Pekáčková děkuji :kytka: víš, říkám si, že kdyby jsme třeba fakt vyhráli jak moc by se to změnilo? Věřím, že hodně. Teď si nikdo nevzpomene, ale věřím, že potom by se u nás netrhli dveře :( mrzí mě to, jsem z toho fakt špatná, už ani moc nechodím ven, abych někoho z nich nepotkala, nejsme zase tak velké město, takže vlastně jdu jen ven s dcerkou a do obchodu. Protože nevím jak se zachovat, kdybych někoho z nich potkala. Za tu dobu jsem jen jednou kontaktovala babičku z otcovi strany a zašla za ní, ale prostě šlo vidět, že k naší dceři vůbec nemají žádný vztah :( ráda bych se dostala do fáze, že kdybych je potkala někoho z nich tak kolem něj mohla projít s hlavou nahoře s tím, že je mi to jedno :( snad se mi to jednou povede. Třeba manžel jak šel jednou do práce tak potkal otce s tou jeho manželkou a jedním rodiným kamarádem, šli naproti sobě a oni dělali, že ho nevidí :( pak jsme si jednou šli sednout na terásku a byl tam od otcovi manželky otec, vždy jsme s ním vycházeli dobře a on najednou kolem nás prošel a otočil hlavu s tím, že jako že o nás neví :(:(

Vůbec to jejich chování nechápu. Nemáte se za co stydět. Ba naopak, oni by se měli stydět. Ty klidně choď s hlavou vztyčenou. Budu na vás moc myslet, abyste to všechno zvládli. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.10.15 12:16

Neskutečný, že ho oberou a ještě pomluví. závist je strašná věc. Jinak ne, nejste looseři, jste dobrý, že jste přiznali chybu, postavili se k tomu čelem. Ta insolvence jednou skončí a budete mít čistý štít. chápu, že Tě to mrzí, ale kašli na ně, né nadarmo se říká, že v nouzi poznáš přítele - platí to bohužel i v rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10255
21.10.15 12:18

Nezbývá než ti vzkázat, ať se držíš. Máte se navzájem a věř, že i s tím minimem, co vám na život zbývá, se máte lépe než 50% světové populace a že i bez dostatku peněz, pokud se máte rádi, si dokážete udělat život krásný.
Hodně síly!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
21.10.15 12:23

Je moc smutný co udělají peníze z lidma ale alespoň vidíš jak falešný ty lidi jsou a že být s nimi zadobře fakt není o co stát. Vy držte s manželem při sobe a snad se z toho brzko vyhrabete a zasejc bude líp :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová