Mé dítě a moje máma, neustálé dohady

Anonymní
16.10.15 22:05

Mé dítě a moje máma-neustálé dohady

Ahoj holky mám doma dvouměsíční miminko. Už od narození mám problémy s mojí mamkou. Své vnouče miluje ale štve mě jak neustále dělá něco za mými zády ted už tedy i v mé přítomnosti. Pořád mluví o tom jak už mu mám dávat banán. To už přehlížím a vždycky jí řeknu že je na to čas. Ale co mě fakt dostává je že mu dává věci které vůbec nemá. Minule to byla šlehačka když jsme byli na návštěvě to jí šichni okřikli že to ještě nesmí ale stejně to pak udělala doma znova.Pak zas jak dala ochutnat malýmu rajskou a že mu moc chutnala. Už ho samotného s mamkou nenechávám i když mě to mrzí ale stejně i když tam jsem tak mu třeba v kuchyni osladí čaj, kolikrát mluví o tom jak mu mám dávat víc odměrek mléka a že my už jsme ve dou měsících jedli všechno! Nevím jestli jsem moc přecitlivělá jestli třeba nepřeháním ale dost mi to vadí. O to víc že jí to říkám pořád dokola že tohle nesmí ale stejně jak kdyby neposlouchala. Vím že ho má ráda ale jak už jí to mám konečně vysvětlit? Chci aby si taky své vnouče užila nebaví mě tam s ním chodit vždy trnu hrůzou co mu dá když si jen skočím na wc. S tchýni problém není ani s nikým z rodiny. Všichni respektují to že má mít jen mléko…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mrs.gendy
16.10.15 22:12

8o 8o 8o dvoumesicni miminko a toto? tak maminku, bych vzala k pediatricce.kdyz na ni neplatite vy, tak ona snad bude.ta ji vysvetli, jak tomu prckovi skodi. chova se hodne nezodpovedne…nehlede na to, ze mu muze podat nejaky alergen a co potom bude maminka delat 8o

• Citovat
  • Upravit
15284
16.10.15 22:17

Je z jiné planety tvoje máma, nebo co… 8o To se mi fakt nestalo od nikoho z rodiny, aby miminku v tomto věku dávali jídlo, mít takovou mámu, snad ji plesknu přes ruku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.15 22:17

@mrs.gendy Nevím jestli by to pomohlo neustále si vede svou že my jsme jedli už všechno ve dvou měsících a jsme zdraví. Paradox je že mám tchýni co je o deset let starší než máma a nic takového by jí nenapadlo :roll: Jsem z toho už vyřízená bojím se i co mu bude dávat až začnem s příkrmy to bude určitě samá čokoláda a podobné blbosti :(

• Citovat
  • Upravit
6100
16.10.15 22:18

Mamka by mymu dvoutydennimu mimcu davala medik, slehacku, a hlavne napit caje pac mleko nestaci musi mit zizen. :roll: ja ji teda docela durazne naznacuju ze by me fakt nastvala. Tak doufam ze to chape. Ale ja malou na hlidani zatim urcite davat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
16.10.15 22:19

Dat dvoumesicnimu diteti rajskou, tak by byla scena jak bejk. A asi bychom se hodne dlouho nevideli. Nastesti mam mamu rozumnou a i extchyne byla v tomhle normalni. Vubec si nedokazu v soucasne dobe predstavit, jaky druh cloveka diteti v tomto veku cpe takove veci :zed: Samozrejme ma mit mliko, pocet odmerek dle navodu, vubec se nenechej uvrtat do pocitu, ze reagujes prehnane, na muj vkus jsi jeste nejak moc tolerantni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
16.10.15 22:20

Tak já se v těchto případech většinou zastávám babiček, protože mi matky přijdou někdy až moc přecitlivělé na cokoliv, ale toto je teda mazec!!!mamka se zbláznila. dvouměsíční miminko má mít opravdu je mlíko a hotovo. a jak radí @mrs.gendy vzala bych ji do poradny, ať ji tp vysvětlí doktorka. vůbec se nedivím, že se ti tam nechce chodit, taky by mě nervovalo se vzdálit i byť jen na záchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
16.10.15 22:20

Ty jsi máma a ona by měla respektovat tvoje rozhodnutí ohledně toho, co prckovi dávat nebo nedávat. A to i kdyby mu bylo pět let. Nehledě na to, že dávat dvouměsíčnímu šlehačku, rajskou a cukr do čaje je hodně přes čáru. Dát tohle někdo mojí cácoře i přes můj zákaz tak ji vidí naposledy :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
16.10.15 22:22

Úplně Tě chápu, moje rodina je nemlich totéž a nejen mamka, ale i babička, táta, ségra atd. U nás zabralo, když mamka před tchýní vrazila synovi čoko trubičku ( byly mu cca 4m) a tchýně jí hlasem plným opovržení sdělila, že zalepí a zničí dítěti žaludek. Teď je malému 7m, jí příkrmy a mamka by ho cpala jako husu od rána do večera :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32917
16.10.15 22:23

Je padla na hlavu? Nejde jen o to, že to dítě to nepotřebuje a mohlo by mu to i uškodit, a trápení s briskem si uzijes ty, ale že je to tvé dítě, a měla by respektovat tebe jako matku.
Jo a paměť taky není jistá, sice nám dávali kde co, ale kdo měl už tehdy všech pět pohromadě, určitě nedával dvoumesicnimu mimcu jíst všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
16.10.15 22:25

Nějak se mi nechce věřit, že by nám dávali opravdu už ve 2 měsících normální jídlo, a to jsem ochotná věřit story typu „6měsíční a stehno od kuřete“ apod.

A hrozně mě fascinuje, kolik matek není schopno respektovat dospělost a svéprávnost svých dcer a zasahovat jim takto do péče o dítě. Jedna věc jsou nevyžádané rady, ty se dají průtokově vypustit, ale takovéto konání za zády by mě vytočilo tak, že bych dotyčnou nepouštěla na 10m k dítěti. I své malé děti učím, že když jim řeknu „ne“, myslím tím opravdu „ne“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
16.10.15 22:25

Před nějakými 25 roky se miminkům klidně od narození namáčel dudlík do medu, aby jim chutnal, nevyplivovaly ho, a tím byly klidnější. :( Už tehdy když jsem to viděla, přišlo mi to divné. A to jsem byla ještě docela holčina mladá a ohledně dětí nezkušená. Znám rodiny, kde 4-5 měsíční mimčo dostane to, co ostatní, akorát se mu to pomixuje (když mi ta maminka líčila, jak malému v 5 měs. chutnala svíčková, tak jsem jen namítla, že tohle by asi ještě neměl, ale ten samý argument jako se píše tady - dřív to taky děti jedly, a jsou zdravé.) A pak mají v dospělosti třeba zdravotní problém, který se už nedá do souvislosti s tím, jak ve 3 měsících byly ládované lepkem a kdovíčím ještě. Moje máma byla naštěstí v tomto rozumná, a dodržovala, co jsem řekla. V případě pisatelky bych si s matkou vážně promluvila, a vzala ji klidně i k tomu pediatrovi, aby jí to vysvětlil. Napadlo mě i dát jí přečíst něco na netu, ohledně stravování miminek, ale někteří lidé mávnou rukou nad vším, že „dneska se se vším nadělá“, a stejně si pojedou svoje. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
16.10.15 22:29

Tak to je opravdu babičkovské lásky až přespříliš…chápu, že je to pro tebe těžké, když je to máma, ale to ty jsi taky…též se přimlouvám za návštěvu u pediatra, snad máš rozumnou a vstřícnou dr.,dopředu bych se s ní dohodla, aby to babičce dala tak trochu „sežrat“ a snad to zabere…když ne, tak ti nejspíš nezbyde, než dát ultimátum:buďto budeš dodržovat moje pravidla a nebo vnouče uvidíš minimálně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
16.10.15 22:31

8o 8o 8o TY brďo. Plně kojené, jen mlíko a to na UM taky, ne? Nebo možná trošku čaje. Ale banán, rajskou, šlehačku 8o Tohle je teda silný kafe. To tě lituju a chápu tvoje obavy do budoucna.
Jednou mi manžela taťka vyprávěl, jak nějací jednodušší rodiče takhle krmily miminko běžně a umřelo. Je to teda záležitost řekněme 40 let zpátky.
A když se ji zeptáš, jestli tohle dávala tobě ve 2 měsících, tak řekne, že jo? Buď bych ji nevěřila, nebo bych byla sakra ráda, že jsem to přežila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.15 22:32

@mavejka Přesně tak už kolikrát jsem jí říkala ty důsledky a stejně si vede svou.Je to přesně ten splachovací typ kterej mi na to odpoví vy jste jedli taky všechno. Vždycky jen když o tom mluví tak pak říkám chlapovi že už tam nepáchnu ale je to má máma mám jí ráda a štve mě to. Už jsme i přemýšleli když mu naposledy osladila čaj a já ho potom ochutnala a byl sladký že si třeba vymyslíme že měl malý průjem a třeba by procitla. Už nevím co s tím :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová