Změna chování mamky

21
12.10.15 20:10

změna chování mamky

Zdravím vás při pondělním večeru…Poslední dobou mě trápí jedna věc. Žiju s přítelem už několik let, mám sestru a ta bydlí stále s rodiči. Taťka od rána do večera v práci. Mamka byla vždycky normální ženská, chodila do práce, zdravotní problémy měla se zády, ale dalo se to zvládat. Sice měnila zaměstnání, ale to po několika letech. Poslední dobou je ale zvláštní. Hledá si neustále nové zaměstnání, dává výpovědi z úplných prkotin, třeba že se na ni někdo špatně podívá, neustále chodí po doktorech a po dvou měsících v nové práci odchází na nemocenskou a pak už chce zase novou práci, nechce se vracet do te staré. To má spojitost s tím, že jak sedí doma neustále a nic neděla, jen leží na gauči a kouká na telku i když ji nic není, mění se její psychika…Bere nějake léky na psychiku, ale myslim, že úplně zbytečně. Moc se pozoruje, futruje se lékama, a to při každém píchnutí u zadku, z toho ji bolí žaludek, který opět řeší lékama…Doktorka už pomalu neví co s ní, teď se dokonce rozhodla, že to dotáhne až tak, že si zažádala o sníženou pracovní schopnost…vyřvává si doma nové věci, oblečení, věci do domácnosti atd., které asi po měsíci vyhazuje protože jsou k ničemu. Po sestře chce aby skončila se školou( je v 2. ročníku VŠ) a šla do práce. S tím otec zásadně nesouhlasí, otec je vyuččen ale teď pracuje na vysoke pozici, ona ma dvouletý obor. Má opravdu zvláštní názory na určité věci. Doma nic neděla..Dělali rekonstrukci bytu a ona seděla na gauči a sestra s taťkou makali a to chtěla ať jim ještě já přijdu uklidit. Nevaří, nežehlí…Já vím, teď to nezní nijak strašně ale taková nebyla…byla to normální žena s normálními názory…tatka pracuje od rána do večera sedm dní v týdnu a ona leží doma, nebo mění práci, tatkovi se to nelíbí ale co má dělat? je z ní už tak na nervy, že je snad raději i dýl v práci..Když přijde domů nemá ani uvařeno. setkali jste se s tímto ve svém okolí? Jak ji mam pomoct aby byla zase normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2398
12.10.15 20:14

Netrpí maminka depresí - podle tvého popisu jejího chování to tomu napovídá.
Zažili jsme to s taťkou, je to už napořád, bere léky už 17let, někdy dobré, jindy hrozné změny nálad (brečí, je lítostivý, jen leží, o nic nemá zájem)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
12.10.15 20:16

No to mě též napadlo..ale ona je tak negativistická neustále…antidepresiva bere, ale nevím jak ji je. nemám s ní takový vztha abych to s ni rozebirala do detailu…kazdopadne timto chováním odrazuje sve okoli. ma jen jednu kamaradku a s ni si notuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.15 20:18

@Nicky84 jen pozor, aby tě tu aminka samou nudou nevyčmuchala (jako se to stalo mě nedávno) a nezačala ti to omlacovat o hlavu. U nás teď celá rodina řeší, kde jsem si co dovolila - prakticky anonymě - napsat. To já jen tak bokem…ony tyhle „případy“ jsou někdy nevyzpytatelné :cert: prosím o zachování anonymu z pochopitelných důvodů.

• Citovat
  • Upravit
21
12.10.15 20:20
@Anonymní píše:
@Nicky84 jen pozor, aby tě tu aminka samou nudou nevyčmuchala (jako se to stalo mě nedávno) a nezačala ti to omlacovat o hlavu. U nás teď celá rodina řeší, kde jsem si co dovolila - prakticky anonymě - napsat. To já jen tak bokem…ony tyhle „případy“ jsou někdy nevyzpytatelné :cert: prosím o zachování anonymu z pochopitelných důvodů.

No tak to myslím že ne…myslím že ani neví o těchto stránkách…ale to by mě trefil slak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
12.10.15 20:29
@Nicky84 píše:
Zdravím vás při pondělním večeru…Poslední dobou mě trápí jedna věc. Žiju s přítelem už několik let, mám sestru a ta bydlí stále s rodiči. Taťka od rána do večera v práci. Mamka byla vždycky normální ženská, chodila do práce, zdravotní problémy měla se zády, ale dalo se to zvládat. Sice měnila zaměstnání, ale to po několika letech. Poslední dobou je ale zvláštní. Hledá si neustále nové zaměstnání, dává výpovědi z úplných prkotin, třeba že se na ni někdo špatně podívá, neustále chodí po doktorech a po dvou měsících v nové práci odchází na nemocenskou a pak už chce zase novou práci, nechce se vracet do te staré. To má spojitost s tím, že jak sedí doma neustále a nic neděla, jen leží na gauči a kouká na telku i když ji nic není, mění se její psychika…Bere nějake léky na psychiku, ale myslim, že úplně zbytečně. Moc se pozoruje, futruje se lékama, a to při každém píchnutí u zadku, z toho ji bolí žaludek, který opět řeší lékama…Doktorka už pomalu neví co s ní, teď se dokonce rozhodla, že to dotáhne až tak, že si zažádala o sníženou pracovní schopnost…vyřvává si doma nové věci, oblečení, věci do domácnosti atd., které asi po měsíci vyhazuje protože jsou k ničemu. Po sestře chce aby skončila se školou( je v 2. ročníku VŠ) a šla do práce. S tím otec zásadně nesouhlasí, otec je vyuččen ale teď pracuje na vysoke pozici, ona ma dvouletý obor. Má opravdu zvláštní názory na určité věci. Doma nic neděla..Dělali rekonstrukci bytu a ona seděla na gauči a sestra s taťkou makali a to chtěla ať jim ještě já přijdu uklidit. Nevaří, nežehlí…Já vím, teď to nezní nijak strašně ale taková nebyla…byla to normální žena s normálními názory…tatka pracuje od rána do večera sedm dní v týdnu a ona leží doma, nebo mění práci, tatkovi se to nelíbí ale co má dělat? je z ní už tak na nervy, že je snad raději i dýl v práci..Když přijde domů nemá ani uvařeno. setkali jste se s tímto ve svém okolí? Jak ji mam pomoct aby byla zase normální?

Taky to vidím na depresi, že jí prostě léky nezabírají, a potřebuje jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
12.10.15 20:50

Tohle je hodně zjednodušující: Bere nějake léky na psychiku, ale myslim, že úplně zbytečně. Moc se pozoruje, futruje se lékama, a to při každém píchnutí u zadku,

Nevíš jaké má problémy. Tak s ní zkus promluvit. Pokud člověk nezažil psychické problémy, tak se snadno ostatní posuzují a odsuzují. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.10.15 20:53

Tvoje máma je nešťastná, má rozházenou psychiku. Sama píšeš, že byla vždy ok, něco se muselo stát. Je nešťastná uvnitř, proto ty „nemoce“. Žádá o pozornost, tak méně odsuzování, více popovídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
12.10.15 20:56
@Andelska divka píše:
Tvoje máma je nešťastná, má rozházenou psychiku. Sama píšeš, že byla vždy ok, něco se muselo stát. Je nešťastná uvnitř, proto ty „nemoce“. Žádá o pozornost, tak méně odsuzování, více popovídání.

ale o diskuzi u ni neni zajem…vsechny problémy svaluje na ostatní, byla i u psychologa ale rekla bych ze od te doby je to jeste horsi…poradil ji opravdu nesmyslne veci jako prerusit styky v rodine, ale to i s lidmi se kterymi se normalne stykame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
12.10.15 21:08
@Nicky84 píše:

Ano setkala, máme nĕkoho takového v rodinĕ.
Ten človĕk by potřeboval odbornou pomoct, dokud si to nepřizná, tak můžeme jen přihlížet.

Nepramení to ve vašem případĕ z frustrace nebo deprese? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
12.10.15 21:18
@Caitlyn píše:
Ano setkala, máme nĕkoho takového v rodinĕ.
Ten človĕk by potřeboval odbornou pomoct, dokud si to nepřizná, tak můžeme jen přihlížet.Nepramení to ve vašem případĕ z frustrace nebo deprese? :think:

ona si to asi neprizna…pripada ji ze se chova normalne..jako napada me ze je frustrovana…cele dny doma, nikdo s kym by si povykladala..je to zacarovany kruh, ale kdyz jde do prace kde jsou lidi vydrzi to mesic a pak uz se ji neco nelibi a uz vymysli jak by odtama zmizela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.15 21:27

@Nicky84 ano máme doma něco podobného…s tím, rozdílem, že do práce nechce a nepůjde.
Uražená ješitnost - byla odejita po 28 letech z práce. Takže teď lítá po doktorech a hledá s čím by marodila…a daří se jí, už druhý rok sedí doma na zadku a nic nedělá… První výmluva byla, že bude mě a švagrové pomáhat s vnučkami…teď je po 15 minutách s dětma otrávená, unavená…

• Citovat
  • Upravit
4367
12.10.15 21:40

Podle popisu chovani bych se mozna obavala nejake psychicke nemoci. Nejsem odbornik, nicmene me deprese vubec nenapadla. Psycholog je na nic, psychiatr by to mozna mohl rozkryt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.15 21:45

Moje máma je něco podobnýho. Z práce byla odejita v jejich 42 letech. Od té doby nepracovala, jen se utápěla v tom, jaká je nemocná, hledala na sobě všemožné příznaky. A až našla, „hurá“, rakovina prsu. Přežila, vyléčila se, ale nepoučila. Pořád „byla nemocná“. Porád chodila po doktorech, až táta se srandy nebo zoufalství říkal, že jediný doktor, kde nebyla, je psychiatr. Po letech hledání nemocí se fyzicky zhroutila, protože posledné léta nic pořádného nedělala, jenom seděla doma. Takže po malé námaze omdlela, a když byla na kapačkách, tak jsme si vydupali vyšetření psychiatra. Dostala antidepresiva, a má se líp, ale víc, než lékům to připisuji tomu, že táta šel konečně do důchodu, tak ho má u sebe, kde chtěla. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová