Otec nemá rád mého přítele

4
11.10.15 21:25

otec nemá rád mého přítele

Dobrý den,
potřebuji si někde vylít srdíčko a zároveň slyšet Vaše názory a pohled na věc.
Je mi 19 let a v září jsem dodělala maturitu. Brigádu mám celý rok v jedné kavárně kam chodím po studiu moc peněz si nevydělám a vše si kupuju na sebe sama. Ale teď k věci mám přítele už 3 rokem ale můj otec to pořád nedokáže pochopit a nemá ho rád. Pořád si myslí že jsem „malá holka“ a prý bych se měla věnovat vysoké a ne klukům. Neustále mě ponižuje a říká mi ať se s ním rozejdu. Řekl mi, že jestli si do měsíce nenajdu normální práci tak ať jdu z domova. Když jsem udělala maturitu neřekl mi nic pěkného jen jestli jsem pořád s tím blbcem. Chci odejít ale nemám na bydlení peníze a přítel bydlí u rodičů ale mohla bych u něj na tu chvíly zůstat než si najdem něco svého. Ale nechci tím ublížit mojí mamce, když slyší jak se furt hádáme s otcem pořád pláče a nechce abych odešla z domova prakticky bez ničeho. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1284
11.10.15 21:33

Ahoj já takhle kvůli otci odešla. taky me ponizoval, přítele nemel rad. Bydlela jsem pak s přítelem a jeho maminkou ta se pak odstěhovala a my zustali v byte který je teda její ale ona v něm zůstat nechtěla. Odešla sem jen se svými věcmi. nic sem nemela. Ale zvládli jsme to všechno. Me v tu dobu bylo 18. Ale neodesla sem jen kvůli příteli bylo toho víc kdybys chtela klidne mi napis do sz. muzem to probrat. Me je teď 21 a máme se s přítelem skvěle, máme spolu syna a teď čekáme holčičku. Jinak ja teda maturovala už po boku přítele a ne rodičů ale to bylo pro mě super aspon sem mela klid na učení. Který sem u našich nemela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
11.10.15 21:34

A odkdy vysoká a kluk nejde dohromady? Jestli má táta pocit, žes změnila plány na studium kvůli příteli, tak se mu popravdě moc nedivím. Pokud otec chce, abys studovala, tak tě asi bude i finančně podporovat? Pak se v tom prostoru jistě dá manévrovat.
Pokud budu upřímná, dcera po maturitě rok na brigádě, kde má prd prachy, by mi jako rodiči též moc nedala spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
11.10.15 21:38

@Agnesita
no počkej, já to chápu tak, že maturovala teď v září a tu brigádu měla už celý loňský maturitní ročník zároveň se školou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
11.10.15 21:40

Ale já na vysokou pokračuji. A maturitu jsem udělala v září a pracovala jsem celý 4 ročník protože mě rodiče přestali financovat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
11.10.15 21:42
@xdeniska píše:
Ale já na vysokou pokračuji. A maturitu jsem udělala v září a pracovala jsem celý 4 ročník protože mě rodiče přestali financovat!

A ani na vysoké tě nebudou podporovat? V tom případě, pokud budeš studovat a sama se živit, ať otec sklapne krovky, měla jsem to podobně. Nevím, co za vš budeš studovat, ale kromě medicíny se dá uživit na každé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
11.10.15 22:41

@xdeniska
Studuješ v místě bydliště? Pokud bydlíš doma, stravuješ se tam a nebo si musíš jídlo kupovat sama? Jde o to, že pokud studuješ, jsou rodiče ze zákona povinni finančně tě podporovat (v přiměřené výši a po stanovenou dobu). Doma to asi bude pořád horší. Až budeš nucena odejít, stálo by za to. dát žádost o výživné na soud. Pokud na tom rodiče nejsou špatně, považuju za jejich povinnost financovat dětem vzdělání.

• Citovat
  • Upravit
4
11.10.15 23:10

Boužel na vejšku dojíždím 28 km daleko. Nemůžu říct že by mi rodiče nedali najíst či by mi něco chybělo jen si musím vydělávat sama na sebe oblečení a další potřeby si kupuji sama. Asi bude ta nejlepší cesta odejít. Asi nebude lehká ale všude je mi lip když mého otce nemusím mít na očích protože mi vždy zakazoval skoro všechno i kamarády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
12.10.15 00:13

@xdeniska to jsme zažila, nešlo to vydržet tak jsem se odstěhovala a mam svatej klid :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
12.10.15 00:40

Odesla jsem taky kvuli situaci v rodine, pri studiu VS, v poslednim rocniku Bc. Ano, na ukor skoly, musela jsem do prace, ale ten klid mi za to stal. Ted se situace uklidnila, vztahy se narovnaly. Pokud se zivis sama, otec ti do toho nema co kecat, pokud chces slyset nazor - jednoznacne bych odesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
12.10.15 08:23

A co takhle zažádat si o místo na intru? Tím by se vyřešilo dojíždění i problémy s otcem a rodiče by pak jistě nějakou tu korunku přidali když by viděli, že studuješ. Na většině intrů nejsou problémem ani pánské návštěvy ;)

• Citovat
  • Upravit
72725
12.10.15 10:08

@xdeniska tak se osamostatni :think: osobně jsem odešla den po matuře a bylo mi mnohem líp. Já jsem osoba, co si do ničeho nenechá kecat - dá se skloubit práce se školou, takže se o to pokus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kacik1988
14.10.15 09:45

U nás je to taky tak, s přítelem jsem začala chodit v 19 letech a táta ho neměl rádl protože s přítelovým otcem pracoval. Přítele otec hraje celý život automaty, chlastá, a věrnej manželce taky nebyl. No a táta si myslel že přítel je to samý. Nechtěla jsem si ho nechat zakazovat tak jsem šla bydlet k jeho mamce než jsme sehnali byt. Ale na návštěvy k našim jsme chodili a to už tátoj nevadilo, asi viděl že jsem se rozhodla a měnit to nebudu. Teď jsme spolu 7 let, máme dvě dcerky. Když jsem čekala první, tak se vztekal, vůbec se nezajímal o fotky a video z utz. Jasně, mrzelo mě to ale nevnucovala jsem se. A když se dcerka narodila, byl z ní celej poprděnej a je z obou :-) na přítele si zvykl, vidí že není jako otec, ale stejně je to z tátovy strany zvláštní… Ale je to tátovou povahou, to už je zas na jinou diskuzi - ve zkratce čím starší tím horší…

• Citovat
  • Upravit
4
18.10.15 18:11

Tak chci dát jenom vědět, že jsme si s přítelem našli prozatím menší byt a příští měsíc už by jsme se měli stěhovat. Otec semnou vůbec nemluví mrzí mě to ale myslím si že je to jeho blbost. Snad to zvladneme a děkuji za názory. Vidím že nejsem jediná a dá se to zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová