Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, tak jsem se dneska nějak dožrala na tchýni a teď si nejsem jista, jestli nemá pravdu ona. Bydlí ve stejném baráku jako my. Mám skoro tříletou dceru, takže je u tchýně skoro pořád. Jen tam dosud nespala. Ani po obědě a už vůbec přes noc. Ale malá lítá za babičkou jak se jí zachce. Na druhém konci vesnice mám mámu a k ní občas chodíme s dcerou na oběd. Mamka uděla mí dceři pokojík, kde má postýlku a já už jí tam nechala po obědě párkrát spinkat. Tchyně na mě už párkrát chtěla, ať nechám dceru spát u nich, ale já nevidím důvod, když má svoji postel hned vedle, proč by u nich měla spát, když u nich nemá svojí postel nic. No a dneska jsme byly u tchýně na obědě, já si pak odběhla domů připravit malé postel na spaní a když jsem se pro ni vrátila, tak malá byla v kuchyni (kde spí tchán) v posteli. Tak jsem ji vzala, za jejího řevu, že jde spát k sobě do postýlky. No, tchyně naštvaná, že u mojí mamky malá spát může, ale u nich, že ne. A teď nevím, jestli se zlobí oprávněně, nebo ne. Co byste dělali? Nechali byste ji tam? Jinak v kuchyni kde by spala hraje televize, tchán by obědval, ani nevím, jestli by tam usnula. U mamky i doma má svojí postel, jsem tam s ní já a má klid.
Tak když už tam ležela, tak bych ji nechala, dala jí kupříkladu 20 minut nebo půl hoďky a kdyby do té doby nezabrala, tak ji poslat do svojí. Tchyni by to jistě pak už nevadilo, kdyby viděla, že tam neusne.
A chápu ji, že se jí to zdá nespravedlivé. Pokud by tam usnula, tak proč ne. Neříkám denně, ale jednou za čas ![]()
Upřímně bych tchýni řekla, že pokud tam má malá spát tak at ji zajistí postel na klidném místě, jinak že nevidíš důvod ji tam dávat a argumentovala bych to právě postelí u druhé babičky..pokud o to opravdu bude stát tak to nějak určitě zajistí:-) a chápu i tchýni že ji to muze byt líto že u druhe babicky spat muze a u ni ne..
Myslim, ze by se nic nestalo, kdybys to vyzkousela. Dcera by byla spokojena a tchyne taky. A pokud by tam usnout nedokazala, tak by ti nikdo nemohl vycitat, kdybys ji priste dala spat do jeji postylky.
Příspěvek upraven 07.10.15 v 12:52
Moje obě děti spí u babiček a ani u jedné svůj pokoj či postel nemají - spí v posteli babičky nebo dědy.
Ano, já bych tam dítě nechala.
Moje děti jdou taky občas spát k babičce o patro níž.
Zkrátka by to bylo u tchýně, tak je to problém
… Řešíš kraviny…
Asi bych dceru taky chtěla dát spát domů. Proč má spát někde, kde není ani pořádně klid, když má za zdí svůj pokojík. A k tchýni může hned po probuzení, tak moc nechápu proč ji o to spaní tak jde.
Dítě bych tam klidně nechala. Přijde mi naopak od tebe dost nefér k dítě ho rvát z postele, když už se do ní uloží. A je jedno, že to není jen její postel, můj prcek spí u babičky taky v její posteli.
Ano nechala bych jí tam, takhle větší holčička už umí vyjádřit svoje přání a spaní u druhé babičky by jí neuškodila. Naopak je to pro děti dobrodružství ![]()
No rozhodne bych dite z ty postele uz netahala, jsou ji tri, urcite by bez odpoledniho spanku prezila, kdyby tam neusnula.
Tchyni bych se omluvila, zkusila bych se domluvit na variante spani nekde jinde jak v kuchyni, dite byvh ji tam zitra pislala na obed i spani a hodila bych si nohy nahoru ![]()
@PapeJ
A to spala i na tchánově polštáři? Který má normálně v noci? Pokud ano, tak to by mi vadilo, pokud jí dali nějaký jiný a už ležela, tak bych jí tam nechala.
No já bych ji tam asi nechala a počkala nějakou chvíli, jestli usne. Kdyby jo, tak dobrý, kdyby ne, tak bych ji vzala spát domů, to by asi tchýně souhlasila, když by viděla, že u ní malá neusne. A jesli by tam usnula, tak bys aspoň měla chvíli klid pro sebe, když by babi hlídala ![]()
@svituska píše:
Zkrátka by to bylo u tchýně, tak je to problém… Řešíš kraviny…
Vidím to tak nějak podobně ![]()
Přece u babičky nemusí mít vlastní postel či pokojík.
Klidnější místo by neškodilo, ale snad by holčičku vyspat nechali. Za zkoušku to stojí a za lepší vztahy taky…
Já jsem taky kvočna, která svoje dítě jen tak nedá, ale kolem toho 3.roku už to snad není problém…
Ahá, to je spaní přes den?
Tak to už bych neřešila vůbec
… myslela jsem, že jde o noc ![]()