Vlezlá tchýně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2612
27.10.15 20:38

Mám 2 malý syny a normálně už teď se děsím, jak budu vycházet s jeho přítelkyněmi, potažmo manželkami. Všechno je špatně, zajímat se, nezajímat se, chtít vidět vnoučata, nechtít vidět…gól k tomu, když snachy u tchýně bydlí a ještě vyštěkávají, že se přijde neohlášeně podívat na vnouče, že @SKgirl?…by mě zajímal vždycky i názor druhé strany

Příspěvek upraven 27.10.15 v 22:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
27.10.15 20:43

@skoromamuška tak ja ji chapu. Ja se desim toho ze po porodu tady budu mit tchyni. Trpim na deprese a musela jsem vysadit leky, coz znamena ze mi neni dobre a jsem podrazdena. Manzel to zna a nevnima to. Jenomze tchyne je mimo jine prcitlivela a urazliva, takze jsem vzdycky strasne nervozni, abych neco nerekla aby se zase neurazila a nedovedu si predstavit ze budu nervozni z mimca, nevyspala a jeste se budu muset drzet pred ni. Mimochodem u ni to znamena ze by u nas bydlela po dobu navrtevy protoze je z jineho mesta. Taky nekdy nepřemýšlí jestli druhého nahodou neposkodi nebo nekomu neublizi, hlavne ze ji se nesmi ublizit. Navic je kvartalni alkoholik - ted tedy od oznameni tehotenstvi v podstate nepila, jenze u ni clovek nikdy nevi, takze mam taky strach s ni mimco pak nechat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25184
27.10.15 21:14

@Teremii Podle mě hrotíš situaci, která vůbec nevíš, jaká bude. Jak se miminko narodí, tak si prostě stanov jasné hranice, ale v klidu a míru. Možná budeš nakonec ráda, když povozí kočárek a ty si dáchneš nebo uklidíš.
Je jasný, že si na noc nevezme kojené dítě. Maželovi rodiče jsou třeba super, ale děti taky hlídaly, až jsem si byla fakt jistá, že je v noci nebudou víc otravovat, než je nezbytně nutné.
Ale nevím třeba, proč by jste tam nemohli zajet sem tam na noc, když bude všechno nachystané - postel pro tebe, postýlka… atd.
Ale teď se zbytečně stresuješ něčím, co nikdo z vás neví, jak bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
27.10.15 21:30

@Teremii tak rikat si muze co chce je to dite tvoje a manzela, takze i kdyby se stavela na hlavu, rozhodnuti bude vzdy jen na vas dvou.. pokud fakt pije, tak navsteva vzdy pod dohledem a na hlidani bych nedaval ani omylem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
27.10.15 21:51

To, že si chce dát tchyně do bytu postýlku, neznamená, že bude hlídat.

POstýlka tam bude pro vás, když budete na návštěvě, a miminko tam bude moct ležet

A nebo víš co, jo, pohádej se s tchyní, řekni jí, že je vlezlá, a že nechceš žádné návštěvy a postýlku, ať si domů nedává a ani hračky.

• Citovat
  • Upravit
450
28.10.15 07:53

@Adinka_2012
U nás to je celé na dlouhé povídání, nejde čistě jen o návštěvy kvůli dítěti…ale pravidelně jí zveme, aby se přišla s malou pomazlit. Ani vlastní mámě bych netolerovala příchody jak jí napadne bez toho, aby se ohlásila a u tchýně nehodlám dělat věci jinak. Její sestra bydlí vedle v domě a před jejími neohlášenými příchody se začali rovnou zamykat, takže to není o tom, že bych jí chtěla jen něco zakazovat, sní je to jednoduše na pěst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80109
29.10.15 10:26
@Teremii píše:
Tak tchýně má problém s alkoholem podle mého názoru velký, samozřejmě že když k ní přijedeme, dychnout ji nedavam, ale po pár letech poznam, jak se chová například když přijde z práce (to samozřejmě nepije) a když tam přijedeme a je celý den doma a jde to z ní dokonce i cítit. A to, že pije vím od sestry manžela která s tchýní bydlí. Schované flašky mezi nádobím atpd.. KdybY neměla problém tak by je asi neschovala ne?… Mezi sebou máme na venek dobrý vztah, ale cítím od ní že je to jen divadlo, že tak jak semnou mluví a jak se predemnou chová, tak taková normálně není, je to jen přetvářka (což mi potvrdil i manžel).

Pití je problém, to uznávám, zvláště pokud si už lahve schovává. Co jí to říci naplno - bud přestane pít nebo nemůže vnouče hlídat?
Ale jinak - jak poznáš, že je to chování divadlo? Tohle jsem nikdy nepochopila. Ty věty - chová se ke mně hezkyy, ale já cítím, že je to přetvářka. Nenamlouváš si to jenom, protože by ti to vyhovovalo? Aby ses s ní nemusela stýkat?
To, že chystá pro prtě postýlku, hrací koutek, a předpokládá, že k ní budete jezdit a třeba přespávat, na tom není přece nic zlého. Navíc když u ní budete, můžeš si dítě ohlídat a přitom ona nebude pít, když tam budete. takže jenom samé plusy. Být tebou, hodně bych se zamyslela nad tím, kolik z těch špatných vztahů vychází jenom od tebe, z tvého přání tchyni úplně odříznout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80109
29.10.15 10:32

@Shiroi.Ichigo Tak na to tchyni upozorni, že jsi prostě podrážděná, protože… Jak ona to má vědět? Zase jen asi nedostatek komunikace bych řekla.
No a pokud je kvartálník - je to sice blbé, ale počkala bych si, až bude mít " po kvartálu", a pak bych jí dítě třeba do kočáru dala. Navíc si nemyslím, že by jako kvartálník se opila u vás, ti si to dost hlídají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová