Maminkovské období-dětské strachy 18měsíčního

12
24.1.14 13:54

maminkovské období-dětské strachy 18.měs.

Dobrý den maminky,

jak jste zvládli či zvládáte maminkovské období? :) my ho máme ted. Mám doma skoro 19 měl. kluka a už nějaký pátek to je samé mamí, mamí. Zajdu za roh tak neskutečný řev a breky že jsem zmizela. Když potřebuji pohlídat děti, tak mi pomáhá maminka. Babičku má lukášek moc rád, ale jako by tušil, že odejdu a už když přijíždíme k jejímu baráku tak řev. Pořád ho uklidňujia povídám si s ním, ale stejnak nepomáhá. Možná jen na chvíli to zabere.
Lukášek chodí s tatínkem na plavání a na to jak byl mocšikovnej a potápěl se, tak jak nastalo maminkovské období, tak se bojí i do vody. V noci když se vzbudí tak vystrašenej pláč, tak necháváme v pokojíčku malou lampičku rozsvícenou.

Jak toto období zvládáte vy a jak dlouho vám u dětí trvalo?

Mám doma ještě skoro 5 měsíční holčičku Lucinku tak to budu mít za rok doma znova a v podobným provedení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
674
24.1.14 14:04

@Krewetka
U nás bylo kolem 18. měsíce to samé. Jakmile jsem na chvíli byla z dohledu, hned křik. I tatínek, jindy neodolatelně zbožňovaný, byl nepřijatelný utěšitel. Vše se muselo dít jen s mou přítomností.
Brala jsem to jako období a momentální potřebu mé dcery. Odeznělo to po měsíci. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
24.1.14 14:12

Taky jsme v tom věku. Hlídání neni problém, to mě v pohodě obětuje a jde si hrát s kýmkoli, koho trochu zná :) Ale když je se mnou tak je to taky furt „mamí, mamí“. Ani na záchod nemůžu jít sama :mrgreen: Spíš mě trápí noci. Když ho dávám spát, tak po 10ti minutách v postýlce mě začne volat, přijdu, pohladim, přikreju, dám dudel a odcházim. někdy jsem se vracela i 5×. teď jsem to utla a po druhém volání hold nechávám ječet :nevim: Pro změnu tedy začal volat tatínka. A v noci tak 2× se vzbudí a zase mě volá. Občas stačí položit a přikrýt, občas pomůže jen zít k sobě do postele. Přijde mi, že se mu v postýlce stýská. Spí sám v pokojíčku, protože by jsme se nevyspali ani jeden, kdyby spal u nás. Dokonce jsem si pořídila i skládací matraci a když je nejhůř a manžel se potřebuje vyspat, rozložim si jí v pokojíčku a to je malej spokojenej že mě tam má a spinká v pohodě :mrgreen: Je to malej vyčuránek :mrgreen: ale je ještě malej, určitě to časem přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
24.1.14 14:33

Jako když dám Lukáška k jeho babičce tak ječí jak siréna když zavřu dveře, do 5 min. však už o mě neví :-D což je dobře, ale ty srdcervoucí projevy…. v bazénu nám říkali, že všichni to období mají už za sebou-on je tam nejmladší ze skupiny. Tak jsem zvědavá, kdy ho to přejde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
24.1.14 21:21

To trvá až do 18ti měsíců? :zed: řeším ten samej problém a to mám 13ti měsíční holčičku. Miluji jí tak, jako každá máma své dítě, ale po pravdě slovo mamíííííííí mě začíná pěkně rozčilovat :twisted: :mrgreen: je moc hodná, nechá mě i uklidit, aniž by se po mě cápala, ale jen náznak, že k někomu půjde a je oheň na střeše…máte nějaký recept jak to řešit? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5148
24.1.14 23:18

Mám to v trošku slabším odvárku, hlídat se nechá a všem říká krásně pápá i mě když jdu ze dveří, ovšem zabouchnou se za mnou a řve ale stačí říct -maminka šla pápá, on to zopakuje a je klid :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
24.1.14 23:21

U nas je tohle od 16.m, takze neporadim, porad mam malyho za zadkem a ikdyz je manzel doma tak i presto furt malej hleda mamu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí